Од Пауло Куелјо ја признавам Алхемичарот, затоа што е легендарна и ми го смени погледот за животот во момент кога ми беше најпотребно. Но детс ит. Не ми се допаѓа многу стилот на пишување, некако многу лесен ми е. Признавам книги во кои ќе се намачам да разберам што сака да каже писателот.
Коелјо е мојот омилен автор. Го обожавам. Сите книги му се автентични има убави мисли. Книгите на Коелјо ми го сменија погледот на живототи научив многу работи од нив. Омилена книга од него ми е Крај реката Педра седнав и плачев , фантастична е .
Дефинитивно "Алхемичарот" е една од најубавите книги што сумја прочитала во мојов живот..Па ако може да ми препоачате уште некоја книга од Пауло Коелјо, бидејќи книгава стварно ми остави голем впечаток
Многу книги имам прочитано од човеков, мн се добри, мн убави поуки има, ама некако типов ми е малце чудак, со мн други очи го гледа светот. Јас би ги препорачала Захир, Алхемичарот и Вероника реши да умре.
Не знам што се крева толкава фама околу него. Мене пак искрено, ништо посебен не ми е. Вероника реши да умре ми се допадна, другото не..
ги имам прочитано Алхемичарот,Валкирите,На брегот на реката Педра седнав и плачев,Вероника реши да умре,Единаесет минути.А многу би сакала да ја прочитам Вештицата од Портобело
Го обожавам има толку лесна и читлива литература просто не те остава да ја оставиш книгата дури не ја прочиташ, а толку убави мисли и пораки има...Сум ги прочитала 'Петтата гора' , 'Демонот и Госпогата Прим' 'Крај реката Педра седев и плачев' и '11 минути', најинтересна и најмногу впечаток ми остави '11 минути', а би сакала да ги прочитам сите негови дела посебно 'ПОбедникот е сам'
Ги имам прочитано скоро сите негови дела. Ме интересира ова последното, мислам дека се вика Ангелот чувар, кај можи да се најди и дали некој ја има прочитано оваа книга
И јас ги имам прочитано сите негови дела и воопшто не мислам дека е досаден... посебно ми се допаѓа ''Победникот е сам,, не знаев дека има нова книга но сигурно во библиотека ја има
Има прекрасни мисли ни книгите на Коелјо. Ги имам прочитано повеќето, а би ги издвоила "Алхемичарот" и "Вероника реши да умре". Сега се думам дали да ја земам "Захир"
Од Коелјо ја имам читано Вероника реши да умре и многу ми се допадна ,особено се израдував кога прочитав дека нема да умре Вероника ..
Ги имам прочитано "Вероника реши да умре" и "11 минути", ги прочитав во еден здив. Ми се допаѓа неговиот стил. Моментално ја читам "Крај реката педра седнав и плачев", би сакала да ја прочитам и "Захир".
Јас ги имам прочитано Брида и Алхемичарот. Брида повеќе ми се допадна. Ако сакате книги со вакви тематики ќе ви се допадне Моќта на сегашниот миг - Екард Тол и Калуѓерот што го продаде своето ферари - Робин Шарма.
Ги имам прочитано Алхемичарот и Победникот е сам. Од Алхемичарот очекував повеќе со оглед на тоа колкава галама се крена за книгата. Има добри мисли, поуки и вистини за животот но главно е досадна и едвај ја дочитав. Победникот е сам е добра. Ја читав на англиски, негде кон средината ми се смачи, но сепак сакав да видам како ќе заврши. Се на се, добив добра претстава за оној лажен свет и гламур кој ни се претставува. Од досега прочитаново Коелјо не ме восхитил нешто посебно. Освен прекрасните мисли и поуки, во глобала книгите се многу монотони и со премногу опишување. Планирам да прочитам уште неколку негови па се надевам дека впечатокот ќе ми се поправи
Ги имам прочитано: 11 минути, Крај реката Педра седев и плачев (од која дефинитивно се разочарав) и Вероника реши да умре. Понекогаш го разбирам стилот на кој пишува, но понекогаш како да забегува