Од Пауло Коелјо ги имам прочитано Единаесет минути и Захир, а моментално ја читам Победникот е сам. Планирам да ги прочитам негови книги бидејќи има навистина прекрасен стил на пишување
Од Пауло Коелјо ја имам прочитано Вероника реши да умре....ама некако филмот ми е по добар од книгата....
Човекот го обожавам,така доброо ми влијае на психата што ме тера да гледам на многу работи поинаку,научив многу,а потрошив малку
Го обожавам имам две книги проЧитано Победникот е сам и Единаесет минути (иако ја Читам на германски ) премногу добра книга прекрасен автор
Пауло ми е ВРВ!сите негови книги ги имам прочитано,а ги имам и повеќето дома,но не баш сите,и сакам да ги докупам да ја имам цела колекција на Пауло.Јас сум негов верен фан Последна ја читав Победникот е сам-последната,со ред го фаќам чекам да му излезе книга и јас одма ја читам Мислам дека на есен ќе има нова како што сум информирана.
Моментално ја читам Ангелот Чувар, ми се допаѓа.. некако поразлична ми е од другите.. да ја завршам па ќе видиме... Инаку да се пофалам, ја имам собрано цела колекција уште Победникот е сам ми фали
Ја прочитав Вероника реши да умре и ми се допадна. Сега ќе ја почнам 11 минути а сакам да ја прочитам и Победникот е сам .
Пауло Коелјо...Секогаш со возбуда почнувам да читам негови книги, на средина некаде спласнувам, и на крај редовно ме разочаруваат... 11 мин. и не ја дочитав до крај ако знае некој што се случи со типката, си продолжи со курварлукот или...???
Шкорпионке оваа му е една од поубавите и подобрите книги на Коелјо, прочитај ја до крај штом веќе си ја почнала. Јас за една вечер ја прочитав, добра е .
Пред неколку години ги прочитав Алхемичарот, Вероника реши да умре, 11 минути и Крај реката Педра седнав и плачев и ме фасцинираа па така Пауло стана мој омилен автор, но искрено кога почнав да ги читам останатите книги од него не бев толку воодушевена и сега последно ја читав Ангелот чувар и според мене не е толку добра како оние четири книги кои ги прочитав први.
Ја прочитав и Захир, но не ми остави толку голем впечаток како Алхемичарот и останатите 3 кои ги кажав погоре. Сепак фала, можеби би можела да ми препорачаш некоја книга од ваков вид но од друг автор
Прекрасен,мудар и забавен... Еден од моите фаворити. Ги имам прочитано Вероника,!1 минути,Захир,Педра,Петтата гора и Алхемичарот,сега ја почнав Демонот и госпоѓицата Прим и планирам да ги дочитам неговите книги во најскоро време.Секоја чест за човекот,просто го обожавам!
Јас мислам дека е преценет. Ги имам прочитано'Валкирите и Вероника реши да умре, ама ништо посебно не ми оставија некој посебен впечаток
Алхемичарот- иако ја прочитав многу одамна, сеуште ја паметам целата содржина. Ме фасцинираше. Ја читав со таков занес, ги впивав речениците со таква леснотија и спокојство. Дефинитивно книга која мора да се прочита за да се сметаш за ЧИТАЧ. 11 минути - еден поинаков поглед кон животот. Една професија окарактеризирана како најстара. Една болка како задоволство. Една среќна љубов. Една неостварена желба.
Освен најновата скоро се имам прочитано од него. Еден од ретките писатели кои во денешно време пишува за вистинските вредности во животот.
Релативно сум нова во читањето на делата на Коелјо, сега засега, само Алхемичарот и Вероника реши да умре ги имам прочитано. Инаку, мислам дека бил еден генијален човек, неразбран од општеството, како и повеќето уметници, всушност.
Еден од омилените автори.Ми се допаѓа неговиот стил на пишување,како и поуките кои можат да се донесат од книгите.Заљубена сум во Пауло Јас ги имам прочитано: -Единаесет минути -Крај реката Педра седев и плачев -Алхемичарот -Вероника реши да умре -Победникот е сам Дома ги имам и : -Дневникот на еден волшебник -Петтата гора -Демонот и госпоѓицата Прим -Брида -Вештицата од Портобело Дефинитивно ми се во план да ги прочитам. Човеков има познавање од секое поле и му се восхитувам.
Моментално ја читам Захир од него но некако не сум навлечена.. Инаку ги имам прочитано и 11 минути и Вероника реши да умре.