Поучни и психолошки се книгите на Коелјо, за мене искрено интересни, имаам 3 прочитани од кои „Алхемичарот“, „Ангелот чувар“ и „Вероника реши да умре“ а во план ми се сите останати.
Интересен писател, но не и омилен. Имам прочитано три негови книги Вероника реши да умре, Захир и Победникот е сам . Доколку ми дојде уште некоја негова книга до рака сигурно ќе ја прочитам иако не ми спага во интересните писатели за читање...
Од Пауло Коелјо имам прочитано две книги. ,,Вероника реши да умре" и ,,Победникот е сам". За првата веќе имам кажано во друга тема Спојлер Што се однесува до втората, воопшто не ми се допадна стилот со кој е напишана. Многу добра идеја, но многу лошо пренесена. Има многу забегувања во дополнителни и непотребни ситници, многу влечење, бегање од темата итн. Коелјо го почитувам, но не го обожувам толку многу. Спојлер барем до сега, сепак имам прочитано само две книги
Од Коелјо имам прочитано две книги, „Вероника реши да умре“ и „Брида“. „Брида“ е книгата што ми остави многу голем впечаток, ја имам читано повеќе пати.
„Алхемичарот“, “Вероника реши да умре“, „11 минути“ и „Захир“ ги имам прочитано. Од “Захир“ очекував повеќе, а другиве се добри книги. Има лесен стил, интересен. „Алхемичарот“ и “Вероника реши да умре“ со нетрпение ги читав.
Го обожавам Ги имам читано: -Дневникот на еден волшебник -Алхемичарот -Брида -Валкирите -Прирачник за воините на светлината -Вероника реши да умре -Единаесет минути -Захир -Вештицата од Портобело -Алеф -Скитникот Мактуб Се воодушевив од сите но посебно од "Брида" "Алеф" и "Вероника реши да умре".
Вероника реши да умре ја прочитав пред неколку години и Победникот е сам лани, но до пола морав да ја вратам книгата.
Моментално ја читам Прељуба од него, иако сум стигната до 100 и некој страна не сум нешто воодушевена од книгата, а очекував многу, инаку го обожавам овој писател...Кога ќе ја дочитам ќе напишам целокупни импресии.
2 книги ми се допаднаа и ги дочитав. Имав уште толку обиди да прочитам до крај некоја негова книга, но не ми успеа... повеќе ми е извикан отколку вистински квалитетен.