Да ви кажам право,страшно ме иритира кога ќе почнете за храна што некој ја јаде,ако не е така нема да отвори тема нели,преувеличувате ГАДНО Е,ГРОЗНО Е,ЌЕ ПОВРАТАМ,ГАДОТИИ.Добро бе мајка му стара неможете да напишете не ми се допаѓа,не јадам лошо ми мириса има неубав вкус? Како божем за ѓубре правиме муабет. Да не сум офф,јадам пифтија,кај нас за Водици баба ми ја прави со пушено месо од НОЗЕ како што викате и коленица.Она става и лук но не премногу.Вкусна е многу полна е месо,не е мрсна зашто во текот на варањето ја исфрла маснотијата што ја испушта месото.од водата става колку да има да го стегне месото,не премногу.
Не јадам од единствена причина што не ми е вкусна и некако мрсничка ми е како па се тресе иначе моите дома јадат.
Пача ми е нешто омилено. Па,кога ќе се стави во неа и некое морковче, ммм. Правиме и ние и јас си ја јадам.
Ne deka nesto posebno ja obozavam,megutoa ja jadam.Osobeno koga pravime za Vodici,koga celoto semejstvo e sobrano na trpeza,mezime pivtija so caska rakija.Prekrasno...
јас јадам пача,уствари ја обожавам и незнам зошто ако не јаде некој воопшто отвара на темава и пишува глупости,секој си има свој вкус кој не јаде нека не јаде а не прави компарации како ова како она јас мн сакам и мм исто и дома сите мн јадеме јас ја правам со свински нозе(а гледам на некој нозете му се гадат не се ставаат нозе цели туку убаво исчистени КОСКИ од нозете без кожа без ништо) и со телешки значи мешана поубава ми е и ја варам цел ден на крај ставам во тањирот лук па пачата ја истурам и во средина од месото ставам што паднало од коските и едвај чекам да се здрви и да се најадам со топла ракија уффффффффффффффффф
Да јадам ама за мене посебно се прави јас или мајка ми најчесто посебно во некое кутифче ќе стави само чисто месо што претходно ќе го свари.Во месото не смее да има тие уши нозе опашка коски и сл...значи чисто месо.Водата не ми смета само важно ми е месото од што е.
Деновиве во еден гастрономски часопис прочитав една мисла: -Љубовта кон пачата доаѓа со годините..., така да никогаш не вели никогаш