читај и запишувај на ливче: 2 туни конзерви 2 кисели краставички 1/2 главица лук или кромиТ малку маслинов зејтин сол и вегета по желба и малку сенф Ставаш во блендер, миксираш добро...и добиваш најдобра домашна паштета!
Минатото лето скоро секое сабајле паштета јадев, аргета, искрено веќе и го мразам вкусот. Може чат пат и сега некогаш да земам, ама веќе ми е одмилена. А за друга па нема шанси . Кога ќе ми текне од што се прави Ми текна сега дека јадев едно време, мајонез со паштета...не е толку лош вкусот...повеќе мајонез, помалку паштета + патлижан, и не е лошо, може да се помине за некој поручек.
Ретко јадам паштети, еднаш до два пати годишно.. обично, луѓе ставаат сирење одозгора (не дека не ставам и јас) ама, најубаво ми е кога ставам лажичка кисело млеко Истото го правам и со ајвар. И така.
Jas ne izbegnuvam pashteta. Ne ja jadam mnogu chesto, ama sepak ja jadam. Se hranam i zdravo vo tekot na denot, pa ne gledam problem od vreme na vreme da si dozvolam i neshto beskorisno I za chudo, ova e edna od retkite raboti kaj shto ne prebiram, postojat i drugi vkusni pashteti, ne e samo Argeta iako taa mi e favorit. Vistina deka ne e zdrava hrana, ama gadna ne e vo nikoj sluchaj, bash naprotiv vkusna e i mislam deka koga nekoj ja hejta samo se folira Vo shkolo edna souchenichka mi mrcheshe "fuj, kako mozhesh da go jadesh toa", a taa so vishok kilogrami, najde mene da mi drzhi prodiki kako da se hranam. Svashta.
Извини што пак те цитирам,ама ова болдираново ме потсеќа на тоа кога некоја дупло подебела од тебе ќе ти каже дека си дебела. Он:Имам пишано претходно(второто мислење е мое) која ми е фаворит,додуша ратко јадам паштети.Дека не е здрава,не е,ама како што има некој погоре,не половина,туку 75% од храната во маркетиве не е здрава.
Оф топик е ама од кај знаеш вишокот кг од каде и се.Незначи дека се од нездрава храна.Може има хормонско пореметување,проб со тироида и што уште не
Не знам зошто ама во последните година дена направив некои промени во исхраната. Порано многу често (?) јадев паштета, да речам барем два пати месечно, сега ми се гади од неа, од баѓи видови салама и слично. Дали зошто направив промени во работите шо ги внесував и со месеци немав каснато ништо такво, и наеднаш неможам повеќе. Знам дека не е здраво, и не е тоа причината зошто ми се гади, едноставно наеднаш ја откажав. Ама па затоа често си ги частам мачките со првата паштета која ќе ми се фати од рафтот, веќе сите исти ми се.
Ne rekov deka e mnogu debela, tuku ima vishok kilogrami koj jas go nemam. Bolna kolku shto znam ne e, a mene vsushnost ne me ni interesira od shto i e toj vishok. Mene me interesira da ne mi pametuva nekoj od kogo znam povekje, vo sluchajov nekoj od kogo duri i po fizichkiot izgled se zabelezhuva deka znam povekje za zdravje i za ishrana. Najmalku cinichno da mi pametuva dodeka jadam. A mozhebi zatoa shto i najfino chokolado da go jadesh chesto kje ti se smachi od nego, shto ostanuva za pashteti.