Зависи од која си земала и од каде. Мене повеќе ми се допаѓа таа со маслинки, класикот има пообичен вкус. Сум приметил дека и тие од Дм имаат за нијанса поостар вкус, отколку тие од Кам, иако се истите. Генерално, вкусни се.
Не јадам често, но кога јадам дефинитивно бирам Аргета-туна. А знам некогаш и сама да си подготвам исто така од туна и зеленчук.
Не сакам да звучам како health freak, и не дека не јадам паштета од време на време (нпр. при планинарење кога е невозможно друга храна да се носи во ранец), ама паштета да јадам често и дома, па уште некој како на пр. аргета фирма да ми ја рекламира како демек била здрава, - НИКОГАШ! само се чудам како формираат нпр толку висока цена за таа аргета, жално што родителите на децата го даваат тоа губре. Pink slime со екстра многу MSG, тоа е аргета паштета, додека другите се исто само нема толку голема екстра доза на MSG.
Јас земам една здрава паштета од Виталиа и таа ми е многу убава и е посна. Има со лук, со пиперка лута, со печурки и со маслинки. А ако ми текни понекогаш земам и Аргета рибна или кокошја.
Deneska NISHTO nema zdravo ne samo pashtetite. Pashtetite od koga chuv deka gji pravele od creva, kopiti, koski, meso, nokti itn... Od togash pa navamu nemam probano pashteta. Golemo NE za pashtetite.