Ти мислиш дека Аргета е најдобра? Штом се работи за паштета, се знае колку е здрава. Во Аргетата има повеќе зачини. Затоа е повкусна од другите. Да не почнам да пишувам како се прават паштети.
Што се смееш? Убаво пишав. Многу мислат дека Аргетата е најдобра паштета. Маж ми има другар кој работи во месна индустрија. Кога ми кажа како се прават паштети, ми се стемни.
^^А не се прават исто сите паштети? Аргета на вкус е најубава, ама ретко ја јадам баш заради тоа што составот е дискутабилен.И тоа само таа пикантната ми се свиѓа. Пред некое време открив вегански паштети, убави се и по состав се океј.
Тоа што го дишиме 24/7 е најштетно нешто шо го внесуваме, вие за паштетите сте се фатиле да исправате криви дрини. Јадете шо ви се јади, и онака сите ќе умриме некогаш, нема фајде да си ускратуваме задоволство. Да не бидам офф, аргетата ми е омилена. Со сиренце и домат.
Не е добра за јадење, туку е највкусна (Аргета кокошкина класика) Инаку јас избегнувам месни производи генерално, шо останува за овие клунови и нокти, но кога нема ништо зготвено, се случува да се подлажам на рафтовите за паштети. Тоа е ретко, дали еднаш, два пати годишно. Сега ме искушувате да купам ни на крај памет не ми беше.
И јас понекогаш од стрв знам да купам. Еднаш се зафркнав и купив пикант. Не можев да си го средам желудникот неколку дена.
Месен производ се знае колку е квалитетен. Ама некогаш ти се пријадува. http://gotvi.mk/2018/11/01/domasna-pileska-pasteta/ Се мислам да ја направам. Пробал некој?
Пред некој ден пробав за првпат Ловачка и некако ми беше многу убава. Моја препорака за тие што обожаваат позачинета храна.