Певекс

Дискусија во 'Мода и стил' започната од blueeparadise, 24 мај 2012.

1. KittyT

KittyT Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    204
    Има ли убава зимска гардероба и работи за излегување?

2. IivIi

IivIi Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    денес во охрид донесоа роба има мн ама не е цела отпакована има уште 15 вреќи :) имаше фустани џемпери фармерки имасе голем избор дуксерки и деновиве ке ваѓале уште :) побрзајте

3. KittyT

KittyT Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    204
    Денес од Певекс во Бисер си купив клот црно фустанче на долги ракави, памучно, не е широко, прилепено е целосно за телото, 200 денари. Со се може да се комбинира. Меѓутоа немаше којзнае каков избор, ама вадеа нова роба која за жал не фтасав да ја видам :D

4. mona.s

mona.s Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    153
    Стварно има ефтини мајчиња кои можи да ти се најдат за секој ден....е сега има некој шо можиш да ги искомбинираш со некое парче накит и да изгледат поубаво за излегвање на пример.. ;)

5. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Дали само јас во овој нашиов Певекс во Велес неможам ништо убаво да најдам :worried:hock: какви фустанчиња,панталони,блузи,џемпери.. ништо нема..

6. sarricka

sarricka Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    26
    Конечно еве отворија и во Кичево,бев вчера има убави работи кои можат да се најдат,баш во око ми влезе едно преееубаво џемперче со був 300ден мислам беше имаше и по неколку убави блузичиња и фармерки во сите бои :)

7. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.898
    Допаѓања:
    4.903
    Не сум знаела дека имало и Певекс во Кичево? Има нешто така убаво? И до колку пари се движат цените,незнам некој спомна дека се било по 299 но незнам дали мислеле на истово. :^) :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

8. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.008
    Јас пред некој ден поминав во тој Певекс спроти Билна. Клаустрофобична сум и не можам многу да издржам во гужва, а од сите страни ме туркаа жени со торби. Само една кошула си земав и одма избегав. Не анализирав многу каква роба има, ама мислам дека може да се најде нешто убаво за ефтини пари.
    Ми фатија око џемперчињата како за врз кошула или ролка, ама не можев да се довлечкам до нив, окупирани беа |(

9. sarricka

sarricka Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    26

има има,сега фо отворија оваа недела , на плоштадот се наоѓа нема реклама но е на 2 спрата нема шанси да се утне :D a се ппо 299ден не е има најразлични цени блузи,фармерки,џемпери нема поскапи од 500ден и поефтини, а фустаните и тренерките до кај 800ден :)

10. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    MНогу убави работи има во Певекс,просто сум изненадена за таа цена.Многу се подобро од Пренди.И убаво е што некој парчина ги нема во голем број исти така да цел град да дојде исто облечен,како што е во Пренди.Па и за квалитетот е каде акде подобар.Си бендисав ја една кошула па да видам како стојам со пари и ке си ја земам.

11. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    737
    Јас бев во Певекс ама тука што е покрај Градска Болница кај Билна аптека.Пред извесно време за првпат бев таму со една другарка и има доста голем избор според мене и цени за сите на кој што му одговара.Земав црвени панталони за 300ден а плави панталони во Еко земав за 800ден.Имаат доста голем избор на блузи само немаат ракивици и шалови јас коа бев,може и воопшто не носат тоа.Инаку сум доста задоволна сеа чекам термин пак да одам.

само не знам дали збориме за исто или не :?:

12. Sar4etooBe

Sar4etooBe Активен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2013
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    2
    Јас пред некој ден дев во Певекс но не успејав да најдам ништо но затоа брат ми си купи 2 или 3 блузи за по 400 денари. :)

13. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.741
    Допаѓања:
    6.737
    Луѓе, јас видов во оној Певекс во Топанско што е при крај на август уште, макси сукња, темно плава беше, иста како онаа на Саја од модни критики ако ви текнува. И незнам зашто не ја купив тогаш, ама кога се вратив ја немаше. Да не видел некој случајно во Певекс макси сукњи во последно време?

14. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.284
    Певекс беше ок, се додека не го намалија квалитетот на производите, а почнаа да претеруваат со цените.
    Очигледно им удри славата, т.е. прометот во глава, ама што останало константно во државава па ова да не` изненадува :) ?

На ludoto19, sunfemina, Rose96 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. EmGreen

EmGreen Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    189
    Не се исплати, барем не во овој период од годината :^) Летоска бев, од врата видов 5 парчиња што ми се свиѓаа и што беа по супер цена. Нареден пат влегов два дена пред нова година. За цена од еден фустан од певекс што беше полош и од шутка квалитет, си купив панталони и маичка од Calliope.
    Имаа маички и фустани од по 700 и 800 денари. Знаев дека таму влегов ама ме збуни цената, одма проверив да не гледам во некој сериски број а не во цена :lol:
    Некој ќе се затрча вака, викајќи си овде е ефтино, а низ град попустиве се трипати по приступачни :)

16. sofce

sofce Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    20
    cenata e 299 jas si kupiv moderni model kako helanki tesni istite se vo dr prodavnici po 1200-1800 den ima mn modeli vo najrazlicni boi

17. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    Jас бев пред неколку дена,непланирано, најдов еден симпатичен фустан, 500 денари, ама релативно убавото е поскапо.
    пред некој месец едно болеро, ама по кратки, многу е слатко, 350 денари, па ајде пуштив срце

инаку на облека со фалинки, скапо е.
    Bо шутка какви труники имаше, за таа цена мх мх :) Hека ги спуштат цените, оти гледам веќе немаат ни промет, јас сама бев во продавницата, а памтам какви не ти гужви имало на времето

18. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    48.840
    И јас пред некој ден кога влегов во овој што ке кај Стара Чаршија затекнав фустанче 800ден.Се збунив,викам да не сум грешка погледнав уште еднаш,цената таа.
    Им удри слава и на овие ке почнат да креваат цени,а квалитетот не им нешто нај нај.Жива ке се изедам за кошулата што си ја купив пред 2 недели,од едно перење на рака во ЛАДНА вода ми се скрати.Ебате квалитетот,а толку и се радував. :(

19. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Ме разочара ова што велите дека ги качиле цените. Пред нова година купував некои блузички од певекс во бисер ама тогаш цените не беа вакви како што велите. Се што купив беше фелерично и поткинато по рабови, но сепак за 200-300 денари ок е, се закрпи, од неколку перења не се стесни ништо, ниту се избледе бојата...ама сепак за повисока цена да купам роба со грешка нема шанси. Ако се занесуваат со цени за ваква гардероба, сигурно нема веќе да купувам од таму.

20. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.741
    Допаѓања:
    6.737
    Јас искрено најчесто купувам од тој Певекс кај УЈП и оној во Кисела Вода, и до сега многу ретко сум забележала нешто да им е поткинато или да фали некое копче итн. А дека ги покачија цените, стварно ги покачија, порано дали имаше нешто повисоко од 300-350 денари, а сега гледам 800, 900 денари цени, подобро во Калиопе пример ќе отидам или ете во Котон имам купено за 500 денари обична ама убава блузичка, со подобар квалитет. Не ми пречи мене истата маичка и од Певекс да ја купам, ама зашто да дадам 800 денари за нешто што е со фалинка, а ако не е со фалинка веднаш да ми се стесни, рашири, како и да е. Јас последно што купив од Певекс е едно плаво џемперче на три-четрврти ракави, со златни нитни на ракавите, 300 денари и стварно ми се погоди, мекичко е, ми држи топло, не се расипа при перење.. Само едно сум забележала дека некои Певекси се многу поголеми од други и имаат сосема различна роба, некаде поинтересна и поквалитетна, кај некои па целата искината, незнам, зависи како ќе ви се погоди. На пример тој Певекс во Топанско што е, мислам дека е најголем Певекс од сите и има многу фина роба, негде при крајот на август другарка ми зема баш 15 летни маички и сите тие беа мислам околу 900-1000 денари, а истите маици се продаваат по Котон, Калиопе, Теранова, една по 600-700 денари а оние поинтересните за 1000-1200 што стварно нема смисла. А мислам дека Певекс е најдобар за летна роба, за маички и интересни сукњи, од фармерките има слаб избор, се се големи бројчиња, а па во есен и зима не продаваат јакни, туку некои тенки џемперчиња и есенски наметки, така што немаат голем избор.