Певекс

Дискусија во 'Мода и стил' започната од blueeparadise, 24 мај 2012.

1. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.623
    Допаѓања:
    40.110
    Фустанчиња со иста цена како во гтц :D

На tea4e му/ѝ се допаѓа ова.
  2. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.692
    Допаѓања:
    8.642
    Ама па мене не ми е јасно зошто цело време пишувате парталчиња крпчиња ? :^)
    Да не претерам ама 90 % од работите што ми се земени од тука ми се марка, не кој знае каква ама Pull and Bear, Stradivarius, Vero moda, и ним сличните. Не дека сум ги бирала поради тоа туку ми фатиле тие око. И подобро да платам маичка од тука 400 денари одколку да отидам во шутка и да си земам некоја си шкљ за 600 денари. Овдека повеќето се модели од брендови, а шутка се знае какви се :)

Освен тоа до шутка не се оди само за една маичка. Се исплати одењето ама да си изнакупуваш за цела сезона облека. А што знам бе, па во шутка ретко ај да не кажам никогаш не сум сретнала убава маичка по цена од 200 денари или па да си најдам фармерки за 600-700 денари. зборам за нормални убави фармерки а не од оние со циркони, грд дошиен висок стрк или па за оние испрскани со спреј - демек побелени :puke:

Од друга страна па во Бершка, Њу јоркер Страдивариус сум нашла фармерки преубави намалени од 1400 на 700-800 денари. Така да работата е да знаеш кога да си купиш ;)

На leo-n-tina, Mishela и Sw3et.Ang3l им се допаѓа ова.
  3. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.623
    Допаѓања:
    40.110
    Зависи, имаат квалитетни парчиња, но не се сите, некои се ист квалитет како тие од шутка.
    Пред некое време купив блуза и прв пат кога ја облеков почнааа конци да искачаат- од средината.
    А има работи кои сум ги изнозила и ден денес ги носам :)

4. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    Сакаш да кажеш треба да знаеш кога (кој ден) ја носат новата роба? :)

Еве јас за МАНА имам приметено кој ден ставаат слики и тогаш си очекувам, си ги зголемувам шансите да бидам меѓу првите што ќе нарачаат и ќе биде достапен саканиот производ.

И сега кој ден ја носат робата во Певекс :)

5. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Што ако се од марки кога се со “грешки“ ? Која маичка скината,која издрпана,некоја со конци.
    Ама да,некогаш може да се најде нешто убаво.

6. KatFem

KatFem Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2014
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    658
    Да, некогаш има некои што се со “грешки“, да не речам фалични, ама ретко... Битно е убаво да го разгледаш парчето пред да го купиш. Најмногу ме радува кога стои и претходната цена, онаа вистинската со оригиналната вредност :D

Мене лично Певекс ми е една од омилените продавници. Имам пантолони од Gina Tricot, Miss Selfridge, TopShop, Opus, и маички од Papaya, Atmosphere, Bershka итн. Нема врска, никогаш не сум купила нешто кое не ми се допаѓа, а на етикетата му стоело некое познато име. Често си наоѓам секојдневни маички со интересни принтови, а се случува и во одредени периоди ништо да не можам да си најдам...

Се на се - го обожавам Певекс :)

7. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    Дали можеби сте виделе обични памучни шорцеви (за по дома) ?

8. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950
    Јас во Певекс мн убавки парчиња си имам најдено не се квалитетни но за една сезона за секојдневно излегување бркат работа и тоа како имам купени маички бели обични супер се за во лето или за под сако или џемпер,исто така од зимската облека 2 блузи имам земено(јас кога ќе одам све е искупено или има огромна гужва па неможам да чекам со сати) :^),едниот џемпер го изнаносив малку се подиспуфка, а др.ми е мал и ввопшто не го ставив,кошули имам 2 земено супер се погодина ама околу 500 ги зедов,сако памбучно имам земео гријаво јас го зедов 500 сега за без пари гледам ги дават но убаво е и тоа е тоа,фармерки фустани таква работа неееее воопшто не ми се допѓат искрено ретко некое фустанче можи, и маиците со апликаци не ми се допаѓат поќето се пренатрупани затоа,инаку се наоѓаат мн убави парчиња, да ги искомбинираш со нешто поскапо супер се и за секој ден супер работи имат и луѓето купуват...

9. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Има и во мојот град певекс и си имам купено од таму убави кремасти фармерки. Псоледниот пат кога влегов немаше ништо убаво. Повеќеот работи беа носени па се познаваше перени. Не ми се допадна ништо.

10. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950
    Во певекс работите не се носени незнам од каде ваква информација,можно е нешто да е со дефек да има дупче или да е подиспарано и тоа се продава по пониска цена инаку работите не се носени сигурно си отишла во продавница каде што се продава облека втора рака,тие се други продавници и немат врска со певекс,или пренди или други продавници што се отворија со роба 200 денари има голема разлика од една продавница до друга taka da nema potreba da siris дезинформаци... |(

11. choko

choko Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    90
    Не сум била оддамна во Певекс, али имам доста убави работи купено од таму :)

12. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    МИне87 незнам од кој град си ама во мојот град сега скоро влегов еднаш чисто така да разгледам + на продавницата горе над вратата високото со толкава пукви пишува Певекс. И некои работи ми изгледаа како носени и немаше ништо посебно. А сега и немора да значи дека се носени може биле стоени повеќе време незнам ама така ми делуваа.

13. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950
    ^Од тоа дA делуват дека се носени до SE носени има мн. голема разлика така?Од Битола сум и овде има цела стоковна куќа мн убави работи и купуват луѓе од сите класи а дека облеката не е носена со сигурност тврдам и е далеку од тоа...

14. Emilia.Attias

Emilia.Attias Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    575
    Имам влезено во Певекс кога бев во Куманово. Облеката ефтина, ама никаква.

На stetoskop му/ѝ се допаѓа ова.
  15. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Јас сум од Штип ис и купив еднаш кремасти фармерки и си ги носам вака добри се. Ама последниот пат кога влегов немаше ништо убаво и тоа што го имаше беше преголемо и делуваше како носено а може и денот не сум го погодила оти ја менуваат облеката.

16. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.206
    Имам влезено во Певекс во Штип. Ниту едно парче не ми се допаѓа. Но, секој со својот вкус. :)

На eloves му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950
    Па во Штип незнам како е ама во Битола има многу избор Певекс кај нас е во цела стоковна куќа на 2 спрата и има навистина убави работи само како што кажав,треба да начекаш робата кога ќе ја донесат а se наоѓаат убави работи и на распродажба по мн ниски цени,тоа дали има избор или не кај вас е друго а да се зборува облеката дека е носена е сосема нешто 3то тоа нема никаква врска.... |(

18. Aiene9

Aiene9 Активен член

Се зачлени на:
    26 јули 2014
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Вчера бев во Певекс во Карпош 3 иии многу убави работи имаше посебно хеланките им се добрички :D

19. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950
    ^Да имат некои новки убави работи донесено и во БТ јас си зедов едно кошулче :) а роба рекоја нова ќе имало од наредната недела претпоставувам есенска така слушнав така да кога ќе донесат нови работи можи да се најди нешто убавко...

20. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.172
    Во Топанско има тотална распродажба. Изборот е стандард, онака. Јас си се подновив 2 маички.
    И кога стигнав до каса, приметив дека на едната има мала грешка, ама пошто сум смотана, ми беше срам да се вратам, да ја сменам. Бидна... :D