I jas go imam istiot problem,no neznam nesto sto bi pomognalo,razmisluvam za lasersko cistenje,ama se nemam rasprasano kolku cini...ako znae nekoj nekoj losion,krem,sovet...ve molam da pisete
pegite ne mozat da se trgnat za zal no so mienje na liceto(ne preterano)pocesto poleka se gubat .barem taka pravese sestra mi i skoro ne se gledat ama zatoa ke potraat godini
Пегите се поизразени во летно време кога сме повеќе изложени на сонце, но не знам зошто ви сметаат и јас имам малце пегички на носот и си ги обожавам, едниствено решение за пеги е пудра.
јас сега имам само на лето пеги..а и тогаш кога ке ми се појават го правам истото што го правев и порано кога ми беа поизразени, значи користев леа крем против пеги навечер а под него неколку капки лимон и тоа секоја вечер..за неколку месеци изчезнаа...исто така и лала кремот е доста ефикасен иако не е скап тој сега многу повеќе ми одговара зошто не е мрсен како лала...и да, магдоносот помага може да си правиш маска од магдонос и лимон.. и на лето па и на зима обавезно со висок фактор спф на лице...
Искрено мене малку пегички на јаболкчниците ми изгледаат многу шармантно. Имав како помала, но сега немам. Треба да конзумираш повеќе магданос доколку сакаш да ги остраниш пегите.
Пеги на лице Здраво,сакам да прашам дали некој знае како да се справам со пегите на лицето,страшно многу ме нервираат,пробувам да ги скријам со пудра,ама пак ми се познаваат,а и непријатно е секогаш со пудра да сум на лицето,ва молам ако некој нешто знае,нека пиши фала..
Незнам стварно,но мислам дека само со пудра ке ги покриеш,прво течна па камена,ако имаш,јас така правам кога ке ми се појават бубилици на лицево,иако знам од што се појавуваат,но така успевам да ги прекријам.
и ја имам пеги и ме нервираат а посебно па кога сум на одмор и од сонцето уште повеке ми се појавуваат :? дај кажете некоја крема што стварно помага за отстранување на пегите
Мене ми е многу слатко кога ќе видам девојка со пеги на лицето , тоа е нешто што ве прави посебни како на пример дупче на образ или бемка, не ги отстранувајте, баш е симпатично.
а лала кремот не е мрсен?? и кај може да се најде ја го барав во аптека ама го немаше имаа само на докторс со магдонос
Лала кремот дава чувство на влажна кожа, не е мрсен, јас го имам користено, ама бидејќи е веќе стар бренд, некако помалку го има во аптеки и продавници, мислам дека подобро да побараш во некоја подобро снабдена парфимерија, на друго место незнам.
дечки и јас го имам тој проблем. имам користено сапун на докторс . околу 50 денари е . ама треба редовно миење на лицето околу 3 пати на ден. сапунот го купував во аптеките на Зегин. инаку исто така помага и лимонот . но исто и тоа бара редовно. само да се намачка лицето со лимон. и по можност да се измарира со него.позздраф !
Pa mi bea da sim paticni dodeka bea zamo na obrazite a sega gi imam duri i na bradata Znaete li nekoj krem na prirodna baza probav so maski od magdonos i ne mi pomogna fala odnapred
и јас имам пеги (само на обрзите)поизразени ми се во лето не би ги остранувала за ништо на светот братучерка ми имаше многу пеги но сами по себе се повлекоа
Ја имам лала крем и го земав за флеки, ама мн е добар. Го има по аптеки и на пазар. Јас го земав од аптека.