Пеглам се и за нас и за нив, не за друго пеглањето ме опушта, цела негативна енергија тука ја празнам.
Se peglam za decata, bukvalno se. Za nas isto, najgolem del.od oblekata se pegla, epten ako materijalot e takov da ne e guzva. Omeksivac ne.koristam nit za nas nitu za decata, isto i jas izbegnuvam hemija sekade kaj sto.moze.
Перам со дополнително плакнење, не пеглам оти сушам во машина (од естетика се случува да испеглам ако нешто е многу гужвано), ставам омекшивач но не на секое перење (ако перам со обичен прашок ставам малку Фрош омекшувач а ако перам со течен Ариел не ставам).
И јас се пеглам и за нас и за малата.. Ем по хигиенско ми е, ем убаво за очи кога ми е испеглано.. Уживам во пеглањето.. Еве имам и сега за пеглање ама ќе пеглам после жешко е сега..
Мразам пеглање и пеглам само кога ептен мора ,некоја кошула на мм или некои сл алишта за излегување. На малото му ги пеглам само фустанчињата кои имаат јаки и сл. друго не ,користам омекнувач од првиот ден откако го донесовме дома . Немаме никакви алергии и црвенила.
Не пеглам ништо,само по потреба за бебето или нас.Вклучувам екстра плакнење на машината за перење и толку.Па на целата домашна работа што ја имам уште и пеглата ми фали.Зимно време на малиот и нашите алишта ѓи ставав во сушарата,кога почна летото ги сушам надвор.
Ништо не пеглам за бебе, пеглав до 40 дена од мисла, ама после не. Перам со Фрош течен детергент на 60 степени. Што е право ни за мене не пеглам, освен ако мора, ретко, исто и за мм.
Не сакам да пеглам и за нас освен кошули и раб на панталони друго не се пегла ништо. Дилемата ми беше за бебето,ама ми ја разјаснивте - ќе ја испеглам првата тура од мерак и слободно време а понатака веќе не. Плавење уклучувам дополнително, а ако бебка покаже осетливост ќе подзапегламе нешто
Moite da. I Otkako se rodi gi peglam i na kerkami postojano , smetam deka peglanite alista kazuvaat covekot pred se kakov e, ko ke vidam luge i po komsii zenive nepeglani vo alistata mi izgledaat kako nesredeni licnosti ,nema vrska dali postojano se perat, ednostavno vo oci mi vleguvaat kako nesredeni istutkani vo fustan /bluzi,ako ne vodi evidencija oblekata da e peglana sredena na nea i deteto da ne zboram za domasnoto opkruzuvanje i taka
i jas uzivam koga peglam, bas interesna zanimacija mi e. Si gi redam site alista za peglanje edno parce vrz drugo, destilirana voda, pustam klima ako e zesko. Posle doma se mi mirisa ubavo na omeknuvacot Peglam stoecki, srekja daskata mi se kreva mn visoko, deka sum visoka, sedecki samo trudna koga bev poslednite meseci Inaku kje vidime ponataka so 2, 3 deca kako kje bide, sega za sega se peglam, osven corapi i gakji, za mene, sinko i mm
Мислам дека пеглањето ми е казна за гревовите од минатиот живот. А бе не сакам и не сакам да пеглам !!!
Ѓеглам дури и оижамки и бодиња за спиење и тетри за покривање некако шубе ми е не пеглано, не ми е ич по ќеиф кога пеглам за нас ама за неа не!