Здраво, ме интересира некој да ми каже информации за полагање на предметите дидактика и општа педагогија. Начин на полагање и во кој семестар може да се полагаат предметите?
За предучилишна, втор семестар е општа педагогија. Ние полагавме онлајн и професорката си бара знаење, а педагогија е условен за да запишеш дидактика кој е во трет семестар.
Здраво, годинава ќе се запишувам на Педагошки факултет и сакав да ве прашам неколку прашања - Бидејќи веќе имам завршено друг факултет, ме интересираше дали треба да конкурирам со документи од средно или со документите од претходниот факултет? - Дали има некој телефон од студентска служба и информации во кој период од денот работи студентска служба (на некои факултети работат само од 11 - 13 часот)? - Дали интервјуата минатата година се одвиваа онлајн поради ситуацијата?
Здраво Ако некој запишува доквалификација овај семстар нека ми пише. А и тие кои веќе полагале нека споделат искуства за да ме воведат. И дали знае некој кога ќе излезе конкурост за уписи за оваа година ?
Јас сакам во понеделник да одам, гледам вчера на страната на педагошки излегол некој конкурс. Јас уствари имам завршено одделенска настава и сакам да ги земам испитите и за предшколска. Да не знае некој како оди тоа?
Одделенска, го имам предметов во 5 семестар, и ме интересира како се поминува кај него, што бара, дали е строг?
Мене тој предмет ми беше најтежок од сите ама тоа нека ме те плаши, ништо не е невозможно го положив во еден ден со 9ка. Барајте обавезно настава на факултет. Затоа што за да се положи предметот бара: 1. Диктат на ноти ( он диктира ноти а ти веднаш за 2 секунди ги пишуваш на петолиние). 2. Скали ( овие ќе ги вежбате на часот, има многу скали) 3. Теорија - Историја на музика и музички инструменти 5. Свирење на сајзер - првин основната Це дур скала подоцна мелодии ( ги има во практикумот) 6 свирење на флејта - мене ова не ме праша, но имаше колеги кои свиреа и флејта Професорот е супер само е принципиелен и си бара да го знаеш предметот како што треба. На предавања прави шали цело време, но многу е обемен предметот. Запамти: додека не научиш да свириш на сајзер, нема да положиш.
Це дур скалата ја пееш, и мелодијата. На пример имаш четвртина нота ми и таа нота треба да знаеш како се пее. Дали кратко дали подолго, дали високо.
Феминки, Дали некоја може да ми каже како се одвива испитот по Инклузивно образование? Какви прашања дава, колку прашања и сл Се е добре дојдено
Не мораш да учиш, купи ја само книгата и смејш со неа да ојш на испит и да си препишвиш од отворена книга без проблем
Mislam deka davase 3 ili 5 prasanja. Samo ne prepisuvaj se od knigata i ne pisuvaj 3 strani. Zatoa sto 6ki stava na site. Realno ne gi cita ispitite tuku samo ocenka pisuva.
Феминки, да не има некоја колешка која минативе семестри полагала Дидактика онлајн? Како се одвива испитот да ми каже колку прашања дава и сл?
Здраво девојки. Ве молам ако може некоја од вас да ми каже колку диференцијални испити има доколку се полага со завршена одделенска настава да се земе дипломаа и од предучилишна?