Во државна квота лани во прв уписен примаа само 10 души и немаше кандидат со помалку од 90 поени. Или не е била одделенска братучедка ти.
Има ли некој што од редовен преминал во вонреден студент ? Ако може да ми каже како оди процедурата .. :/
Прво на студентски ќе си кажеш дека сакаш да се префрлиш, пополнуваш молба треба да помине време да ти ја одобрат, вадиш лекарско, се плаќа некоја илјадарка и тоа е тоа
Колешки од Економски сум и ми треба предмет со 5 кредити, ми го препорачаа етика од Педагошки, можете ли да ми кажете кој предава, начин на полагање и слично? Благодарам однапред
Jas ne go slusav poradi toa sto sum vonredno etika predava kamdzijas svetlana prof. E top bara Edna seminarska eden esej I sega na polaganje site ama bas site gi pusti se polaga usno bas radi toa. Prasanje od sem. Ili esejot I knigata t.e. Del od knigata etika od 3 ta sredno ako ti treba esej ili sem. Pisi ke ti ja pratam @Cholipam
Првите две глави главно од книгата ги прашува и кратка презентација на есеј-обработка на две вредности. И на крај универзалното прашање за сите: што оценка да ти стави Со лесно што и да одбереш
Студирам на економски, но сакам да земам предмет како изборен од педагошки. Помеѓу Мултикултурно образование и Медиумска култура кој е полесен? На каков принцип се полагаат?
Multikulturno kaj Anita. Nemam polagano go imam sega vo izborni no ne go biram imam predmet principielen. Velat deka e ok i deka e premnogu fina Anita. Poz
zdravo jas sum vondredna studenka prva godina me interesira dali nekoj znae da mi kaze za ispitit po matematika odprilika sto zadaci se padnae.polagam sabota ve molam koj sto polagase da mi pomogne
Дечки знае ли некој да ми одговори дали е потребно претходно да имам завршено педагошки факултет за да полагам лиценца за воспитувачка или негувателка? Инаку читав дека може да се полга за таква лиценца, ама не знам дали сум у право.
Мислам дека ако си со завршен Педагошки Факултет насока Предучилишно Воспитување, не ти треба накнадно да полагаш за лиценца. Посекако ти си Педагог. Четри години си студирала да работиш со дечиња. За лиценца полагаат Куќните помошнички што за пари чуваат деца, а не се Педагози по професија.
А со стекнувањето на таа лиценца нели можеш да работиш во едукативни центри, градинки или само за чување деца по дома?