За во градинка стрикно завршен Педагошки факултет (четри години) насока Предучилишно Воспитување. За чување деца по дома, немора да имаш завршено Педагошки Факултет, но мора лиценца, мислам дека се вадеше кај мене на работа, знам поднесуваа (во Основен 2).
Здраво, дали има некој/а што студира моментално на Педагошки ? Ако има, ве молам да ми пишете во порака. Итно ми е
zdravo jas bi sakala da prasam dali treba da imas samo gimnazija ili ekonomska sredno za da zapises pedagoski fakultet ili moze i so zavrseno medicinsko uciliste sredno da go zapises?
Moze da se zapises so bilo koe zavrseno sredno obrazovanie nema nekoe ogranicuvanje okolu toa koja struka si zavrsila
Kako mozat da se stavat studii vo miruvanje I nekoe iskustvo postapkata ako imate iskustvo od pedagoski uste pounavo
Јас прашав баш сега пред месец дена и ништо конкретно не ми рекоа за тоа. Ми рекоа најдобро да си уплатам за да не плаќам казни, а дали ќе учам тоа мое си било :/ Најдобро да отидеш и да прашаш на студенстки прашања конкретно за твојот случај.
Pa prasav I mi rece koga ke pocnes ke mi donesespotvrda od doktor, a citam vo privatniot pisuva deka se ppdnesuva molba I plus mozam slusanite da gi polagam a toj mi vika ne. Utre ke idam ubavo da si prasam zatoa sakav iskustva
Здрaвo феминки, дaли имa некoјa штo е вoнреден студент нa нaсoкaтa Предучилишнo Вoспитувaње a притoa е врaбoтенa? Oптеретувaчки ли е мнoгу aкo се рaбoти и се учи? Плaнирaм нaреднaтa гoдинa дa се зaпишaм вoнреднo пa ме интересирaaт вaши искуствa. Пoздрaв
Ке може да кажеш што направи бидејќи и мене ме интересира бидејќи и јас сакам да го ставам во мирување.
Jas sum preducilisno I rabotam I so malo dete sum samo sto jas imam zavrseno odd I sega posle 7 godini zapisav preducilisno. Za pomos ke ti pomognam ama jas Sega za Sega ete od lani do Sega se si poloziv. Zavisno kolku sakas I kolku imas vreme.
Fala mogu. A odis li na nekoi predavanja posto procitav deka se odelo na nekoi predavanja petok i sabota?
@PurpleRose предавањата за вонредните се само петок попладне и сабота сабајле и тоа не секој петок и сабота, туку секој предмет има само еднаш предавање за вонредни студенти на кое ги добива сите поени за редовност. Значи во еден семестар имаш предавања колку што имаш предмети. Ако те интересира ова и ако можеш да посветиш внимание барем малку на учење нема да ти биде воопшто проблем. Јас не сум вработена, ама располагам со многу малку слободно време и успевам. Се е до тебе. Повеќето вонередни се во работен однос.
Samo sto konkretno ovoj semestar nema predavanje pa mora da gi baras prof od vrata na vrata na den na konsultacii zboram za vonrednite
Здраво! Сакам да се запишам на педагошки но не сум многу информирана за факултетот. Ако може некој да ми каже нешто повеќе. Дали влијае проектната задача (што предлагате да работам како проектна ) И кои предмети да ги земам за матура?
Книгата е од средно гимназиско и не се учи цела. Само некои глави. Со оглед на тоа дека е изборен, не гњават многу.