1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Педагошко-психолошка методска (ППМ) доквалификација

Дискусија во 'Образование' започната од Juliette, 27 мај 2013.

1. Juliette

Juliette Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2013
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    10
    Здраво девојки,
    не видов слична тема на оваа па решив да направам нова :) .Не знам колку девојки имаат запишано ваква доквалификација или пак колку ја имаат завршено па мислев тука да споделат околу деталите.Имено,за тие што не слушнале предходно,се работи за доквалификација со која после може да се работи како наставник/професор.Јас лично почнувам со полагање неделава па мислев да подпрашам тука кој знае,што да очекувам :) Ве поздравувам сите :)

2. Bubbi

Bubbi Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    563
    Јас сум во оваа група исто.
    Не знам дали Џулиет доби одговор, али јас ќе си побарам пак.
    Во вторник се полага психологија кај проф Виолета Арнаудова. Пааа..ако знае некој да сподели искуство?
    После тоа се полагаат уште плус педагогија и методика т.ш. методика мора да се полага последен.
    Ај форумџики мала активација :?:

Гњават професорите? Се полага писмено или усмено? Строги се? Знаете што да паѓа најчесто?
    :*

3. AleXis1991

AleXis1991 Нов член

Се зачлени на:
    20 јануари 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    И јас сакам да се информирам во врска со полагањата за ППМ доквалификација утре полагам педагогија кај Марија Тофовиќ Ќамилова па ако има некој искуство искрено замолувам да помогне и сподели мислење :)

4. Ale.Ambrosio4

Ale.Ambrosio4 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    50
    И јас сакам да се запишам на ова. Може да пишете колку се плаќа и колку испити се полагаат? Мислам дека се 3 ама не сум сигурна.

5. AleXis1991

AleXis1991 Нов член

Се зачлени на:
    20 јануари 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    се плаќа 10 000 денари плус индекс пријави семестрален лист + сликички твои и уште нешто може има сеа не ми текнува баш т.е исто како да се запишуваш на факс а предмети кои се полагаат се педагогија, психологија и методика последен го полагаш

6. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.883
    Допаѓања:
    7.618
    Девојки знаете ли колку пати имаме право да полагаме? Јас оваа сесија прв пат ќе полагам, па ме интересира дали имам повторно шанса. Секако без да плаќам повторно. Ве молам за одговор.
    Инаку ако има некој што ќе полага кај Огнен (психологија), јас него го одбрав, рече дека прашањата ќе бидат на заокружување и дополнување или евентуално нешто накратно да се напише, пример како дефиниција или сл.

7. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.629
    Допаѓања:
    1.565
    Полагал ли некој методика ако може да ми ги каже прашањата :)

8. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.970
    Допаѓања:
    21.158
    Зарем нема никој кој се доквалификува за наставник?
    Освен педагогија,психологија и методика треба ли да се бираат и 2 изборни предмети? Видов дека запишувањата се септември и февруари,па доколку соберам информации би се запишала во февруари.. Ако знае некој нека каже сигурно колку се плаќа,кои професори е подобро да се изберат,ако треба кои изборни предмети да се земат,тешки ли се предметите и сл. И дали имаш право да полагаш повеќе пати еден испит,знам дека за да полагаш методика мора да ти се положени педагогија и психологија?Секоја информација би ми била од корист.

9. H.a.p.p.i.n.e.s.s

H.a.p.p.i.n.e.s.s Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2014
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    10
    И јас сум заинтересирана за истите прашања, а работата е што пишува дека конкурс треба да има во септември а уште нема? Ако некој се сеќава како било минатата година, дали уште е рано или? И дали има разлика доквалификацијата на педагошки факултет со онаа од филозофски?

10. H.a.p.p.i.n.e.s.s

Се зачлени на:
    30 јануари 2014
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    10
    Дали некој има информација во врска со конкурсот? На сајтовите нема ништо во врска со уписите за доквалификација.

11. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.970
    Допаѓања:
    21.158
    Знае ли некој дали излезе конкурсот?

12. H.a.p.p.i.n.e.s.s

Се зачлени на:
    30 јануари 2014
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    10
    Не знам зошто уште ништо нема. Во Битола веќе е излезен, а за Скопје нема информации ниту од филозофски ниту од педагошки факултет.

13. Lily92

Lily92 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2015
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    4
    Здраво девојки,
    Гледам дека постовите за педагошка доквалификација се од пред 2 години, па сакав да ве прашам како поминавте со полагања.. усно, писмено?? дали треба редовно да се оди на предавања, освен педагогија, психологија и методика треба да се земат уште два изборни предмети и која е цената? и кога отприлика излегува конкурсот? :)
    Поздрав

14. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.165
    Ako nekoja od feminkite ima zavrseno pedagoska dokvalifikacija na Pedagoski fakultet vo Bitola neka pise ili tuka ili vo lp ve molam pisete vednas bidejki mi e itno!

15. Elena_M

Elena_M Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2018
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Дали има разлика ако се полага доквалификација на Филозофски или на Педагошки факултет? Некои велат дека повеќе е вреднуван Институтот за педагогија на Филозофски...

16. any_xx

any_xx Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2016
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    57
    Здраво, доколку ја земам доквалификацијата на педагошки факултет (Инаку сум дипломиран економист) , кои предмети можам да ги предавам? Има ли некој искуство или слушнато да ме информира?

17. Dejan0_Skorpija1

Dejan0_Skorpija1 Активен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    11
    A so toa dobivas sertifikat ili naziv po strukata u koja si zavrsila

18. Bonihihi

Bonihihi Активен член

Се зачлени на:
    26 декември 2019
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4

19. LolaL

LolaL Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2019
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    50
    Кога ќе излезе конкурсот за 2020?

На Mstar91 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mstar91

Mstar91 Нов член

Се зачлени на:
    13 јануари 2020
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Dali znae nekoj dali odenje na predavanja e zadolzitelno, i jas planiram sega da gi zapisam.