Zdravo decki Sakam da ve prasam zavrsiv na istorija katedrata programa istorija so arhivistika (diplomiram arhivist)pa posledno vreme mi se javi interes za obrazovanie i nastava dali vo privatni ucilista ili vo drzavnive no kako sto znam so mojava programa nemozam da predavam ,sto znaci deka treba da gi zapisam ovie studii pedagoski so koj imam imam status za predavanje(nastavnik ) ili sum pogresno informirana? Nekoj da me sovetuva?
Здраво Сакам да прашам како се полага на Филозофски педагошката доквалификација усно или писмено? дали има само еден датум за полагање во сесија или има две декади па си бираш кога сакаш? исто каков е контактопт со професорите дали се достапни ?
Здраво. Тие што имате полагано на Филозофски, како поминавте на испитите? Обемен ли е материјалот.. Фала
Здраво Сакам да запишам Педагошка доквалификација во Битола, а имам дипломирано како Сообраќаен инженер на Технички факултет. Прашањето ми е кои предмети можам да ги предавам после?
Здраво на сите!!! Дали има некој што пред скоро време завршил со ППМ доквалификација на Филозофски или се уште полага испити,да сподели искуство и препораки за изборни предмети?
Здраво да прашам методика дали само на универзитетите во Скопје може да се слуша и полага или може и во Штип/Битола?