Ми се свиѓа ова... Толку ми се свиѓа и ми е смешно што не беше доволно да стиснам само ми се допаѓа, туку морав и да напишам.
Секој има свој вкус. Мене книгата (почнав и ја оставив ) ми беше досадна и се чудев што тоа толку прашина се крена за 50 shades of crap !! А филмот воопшто не ме интересира бидејќи и онака книгата не ми остави ич впечаток X_X
Не е малку утнат насловот? Оргиналот е Fifty Shades of Grey На Кристијан презимето е Grey значи филмот треба да биде Педесет нијанси на Греј, тој и сам кажа во една сцена. Многуу лош превод
Многу луѓе го критикуваат филмот,иако крајот навистина не очекував дека ќе е таков,се надевам дека ќе има 2 дел,меѓутоа според мене е добар филм..
Дa си кaжaм и јaс зa филмoв. Не знaм зoштo гo нaрекувaте Греј психoпaт, фaкт е декa пoстoјaт луѓе кoи уживaaт вo сaдo мaзo и ниту се психoпaти, ниту криминaлци, ниту се сите милиoнери, oти гледaм финaнсиите негoви ви се трн вo oкo. Кoј уживa вo тoa уживa, без рaзликa нa финaнсии, нo јaс aкo сум нa двa умa дaли дa прoбaм или не, секaкo декa пoвеќе ќе ме привлече мислaтa дa дoминирa сo мене некoј кoј нa млaди гoдини тoлку успеaл вo живoтoт и oд кoј извирa мoќ и кoнтрoлa, oткoлку некoј кoј уште чекa oд мaмa a сaкa мене мaж ипoл дa ми глуми вo кревет. Никaде вo филмoт не видoв негoвo некoнтрoлирaнo oднесувaње, ниту јa присили девoјкaтa нa нештo. Се и беше финo, културнo и дo детaли oбјaснетo. Јa виде сoбaтa, гo прoчитa дoгoвoрoт, прoгуглa нa нет и нa крaј пaк изненaденa и увреденa. Акo не си зa тoa бегaј си дoмa и читaј си јa Брoнте.
Znaci krajot na filmot e isto kako i vo prvata kiga zatoa ima uste dva dela i vtoriot del ke izlezi vo fevruari 2016 veke najavija
Мене ми беше ок. Го гледав одкако спласна малку "фамата", и слушав мислења катастрофа, супер, од се по нешто. Книгата ја имав читано и ми беше онака ок, ништо посебно. Џејми...мераци Немав некои големи очекувања, по мислењата што кружеа дека не е ништо посебно филмот. Не се разочарав, ми беше ок, онака. Не би го гледала пак, но не ми беше ни толку лош. 5/10
Ајде како и сите други и јас го гледав филмов , иако не знаев дали сакам да го гледам или не. Таа воопшто не ми се доппадна, нит глума, нит изглед, нит реакции нејзини, ништо. Не очекував да има некои поексплицитни секс сцени, заради тоа што знаев дека нема да биде ова филм за сексот. Мене приказната ми се врти повеќе во неговото однесување, иако филмот остана недоречен по однос на тоа прашање. Има некој психички ситуации во неговиот живот кои го наметнале чувството кај него дека тоа е однесување кое му причинува задоволство и него и на неговата партнерка. И не зборувам само за сексот, туку и за (не)спиењето заедно, за немањето на блискот меѓу нив и сл. Крајна оцена, не знам, некако рамнодушна останав после филмот, немам некое нит позитивно ниту негативно мислење за него, иако ме нетера да мислам зошто тој се однесува така доминантно и ладно.
Filmot bese celi 2h, i sve bese monotono i 3 sceni kade sto padna dobar sex (moram da kazam go gledav zaradi akterov najveke mnogu mi e sexy i sakam sadomazo ) Mnogu se digna prasina ali ne e nesto naj naj , da padnes u nesvest kako sto go najavuvaja !
Одамна сакав да го гледам филмот и денес се наканив да го гледам и што да видам по катастрофален филм не сум видела се згрозив. Не го ни изгледав до крај, а баш мислев ќе има некои ептен јаки секс сцени ама немаше. Не ми се допаѓаа сцените со врзувањето, ударањето.