Kaj Olgica li? Super e ona, epten prijatelski nastrOena, fina, zborliva, temelna i pretpazliva. Ako treba dva pati ke go pregleda samo da bide se ok. Nas oNa ne spasi so ishranata. A ako mislis za marija ona e stara doktorka so mnogu iskustvo i so postari metodi ama sepak edna od podobrite e.
За Марија ме интересираше. Олгица веќе не работи во Сити Медика. Знам дека Марија е постара со искуство, но сакам да знам за односот дали е темелна при прегледот, обрнува ли внимание?
Бев денеска кај Марија во Сити Медика и сум воодушевена. Од глава до пети го прегледа синко. Све убаво објаснуваше и за све што ја препрашував добивав убаво објаснување. Баш мајка ми ја прашував за неа, вика ...како не ја знам, нема кој не ја знае како најдобар педијатар од времето. Јас искрено сум презадоволна и останувам кај неа и не ја мењам. Решив да не идам кај Олгица кај што се префрлила. Зашто, што ако пак се префрли на друго место зар ќе треба да шетам по клиники. Ај баш ако идеш ќе кажеш како и ти си поминала кај Марија. Баш следен пат сакам да идам и Елена новата матична педијатарка што им е да ја запознаам. Се надевам и Елена е добра и детална.
Mene me nervira kaj Marija toa sto samo prepisuva lekovi koi MORA da se zemat od NEJZINATA apteka kaj Broz kafe sto e. I toa sto na site im ja dava taa mesavinata so operil i deksazon za nos sto ja pravat vo taa apteka, iskreno i koga nema potreba. Isto i za sprejot od origano. A kako doktorka vaka ok e i mene me ima leceno kako dete nema koj ne ja znae neli, ama sega e privatna deka neli vo penzija, i polakomena za pari, ima i svoja apteka pa ako ne kupis od tamu toa sto ke ti rece tesko tebe. Ne e kako sto bila porano. Neznam takvo e moeto mislenje. A Olgica e vo ResHumana prefrlena sto mene i bas mi e poblisku. Eve planiram nedelava da odam da go zirne pred odmor da odime. Za novata vo CitiMedika neznam ne sum bila, ja znae li nekoj, kakva e? I jas se mislam dali da si ostanam kaj olgica ili da si prodolzam vo citymedika kaj novata maticna neznam. Bil li nekoj kaj nea? Ama sepak sovOlgica ok se slozuvame stvarno neznam.
Извини што ќе ти реплицирам во однос на Марија. Еве ние вчера бевме и сум воодушевена. Мајка ми ми ја испофали и највеќе ради таа причина бев кај нејзе. Синко има црвенило на курнцето зашто мајка му ( јас ) мрдната мисли дека е тоа гумена бомбина па решила за 1ден да му го отвори скроз Ај прво машко па неискусна ама па Олгица ми кажа да го правам тоа секој ден и малку посилно да тегнам. Марија ме искара и се мислеше за антибиотик и на крај рече не... во Зегин че го земеш тој и тој спреј и ќе прскаш. Прашував за внукми кој е со мрсули веќе некое време (17мес е стар ) и објаснував што и како им препишуваат и навистина не спомна ништо за нејзина аптека, туку кажуваше природно дома како да се среди. Не викам не ете може тебе така ти се погодила па те праќала кај нејзе во аптека. Ама искрено до сеа бе сум чула друг случај. Мада и реално ако нештото го има по други аптеки зашто и да не бе прати кај нејзе во аптека. И јас исто би праќала кога би имала аптека, а верувам и секоја така би правела. За нејзината стручност нема да коментирам, зашто Марија важи за една од најдобрите педијатри и професор од времето, нема кој не ја знае од нашите родители па и постари генерации. Баш затоа ми остави впечаток зашто не се слага за овие новиве новитети кој ги воведоа повеќето педијатри. Баш ја прашував од кога синко да фо ставам на 45степени да лежи и после кога да седи. Категорична беше во нејзиниот став дека претеруваат со тоа стриктно од 4 мес па од 6мес. Зашто вика само се форсира па се праат искривувања на кичмата. Оставаш само детето да си покаже. Во однос на Олгица. Од 2 недели синко кај нејзе го носам. Интересна и позитивна ја обожавам. Но, сега пред некоја недела имаше црвенило синко на вратот и и пишав што да правам. Ми рече кортико крема да ставам. Во аптеката се запрепастија како кортико на бебе кога е строго забрането зашто е со стереоиди и незнам уште што и на бебиња не се употребува. Синко ми е роден со бубрежен рефлукс. 10 пати ја прашував дали да му правам редовно уринокултура и мокрача зашто тоа знам мпра да се прави кај тие деца и секогаш ми викаше уживај, ако качи температура ќе направиш. Вчера кога чу Марија дека синко е со бубрежен рефлукс и никад нема уринокултура ни мокрача остана со отворена уста. Дали била присебна Олгица со сето тоа зашто може да има бактерија и ако не се лечи да се оштетат бубрезите и дека секој месец мора да правиме. И уште некој ситници кој мене ми беа јасни ама ај нели некад кроз прсти гледаме. И искрено не отидов во Рес хумана не се префрлам. Една од членките тука била кај Елена и ми кажа дека била многу задоволна. Искрено ќе си останам кај Елена, а некад и со Марија ќе се консултирам за синко. Сепак некако ја навикнав Сити медика, чисто, средено, мирно, без гужва, си имаат ехо, проверка на крв кај нив праевме, сега слушнав и ортопед ќе имаат и гинеколог. Па све че ми е у едно. Од Олгица се разочарав за пропустот за бубрежниот рефлукс што го напраи со синко. Извини што ти реплицирав немав лоша намера, само сакав да го споделам моето искуство со Марија и Олгица. И на крај да додадам....и за некој месец кога ќе и текне на Олгица пак да смени клиника и од Рес хумана да си иде како од претходните сите работни места што ги смени....зар ќе ја бркам по клиникиве у Скопје ќе мењам цело време клиники. И тоа не ми остави добар впечаток. Али како карактер жената е супер ептен ми се допаѓа.
Neznam zosto tolku loso mislenje pisa za olgica koga ti mi ja preporaca bas na temava ponazad mislam ako ne gresam...A za Marija ne sboram za iskustvoto toa da ama ete ako pobaras na drugi forumi za deca ke vidis deka poveketo isto ke kazat. Mene za dzabe me isplasi za edna rabota so sin mi insistirase da ne go dojam i da pie orizovo mleko vo 21 vek bev na poveke mislenja kaj drugi pedijatri se cudea i se smeea na toa, isto i kaj specijalist. Btw, vo koj zegin te prati? Toj vo kozle kaj zebra? Za citimedika kako ordinacija nemam zamerka od cisto do se, ortoped tamu ne mi treba imam najdobar, isto i ginikolog. Za kaj elena moze da otidam na eden sistematski bas da vidam kakva e. Isto ne mi se sviga sto olgica menja mesta ama nekako bas mi legna so nea neznam.
Не кај Зебра, рече кај ќе го најдеш види. Знам мила дека за Олгица јас ти кажав. Пак ќе речам : Олгица ја обожавам како личност и некзиниот пристап према синко што го имаше. Секогаш насмеана, секогаш на шала ја тера работата, она беше таа која ми покажа како да дојам и кога бев во паника на почеток мислејки да давам Ад она ме убеди дека ќе е све ок. И еве навистина сме само на доење. Само како што пишав погоре...ме разочара тоа што 3месеци ниеднаш не не прати на уринокултура и за мокрача испитување. И највеќе ме кочи тоа што ако набрзо и од таму си отиде? Зар ќе треба постојано да идам по неа или ако си се врати во Битола. За ова со оризовата вода искрено си се чудам како може било кој доктор/педијатар воопшто тоа да го предложи кога веќе постојат најмалце 5 различни фирми на Ад млека. Се согласувам и во право си за тоа. Елена не ја видов искрено не ја знам. @MissDaisy ми пиша дека била и дека поминала убаво. Во врска со ортопед и гинеколог пишав онака, сепак може има некој жени кој тоа им е битно да им е све во близина. Инаку си го имаме Тони за ортопед и Бојчева за гинеколог. Сега само уште матичен педијатар да најдеме и ќе сум раат. Го зборат и Паскалов, но ете викаат е преполн па се чека. Оставам да ја запознаам Елена па ќе решам што ќе правам. Инаку Олгица не би ја мењала, причината е тоа што погоре го пишав само. И за Марија најискрено не сум ни отворила да читам, баш сега ќе прочепкам по гуглево.
Epa i mene toa me plasi za olgica, sea neznam koja e pricinata sto si otisla od vamu, i dali ke smeni pak ama pa od kaj da znaeme. Jas veke smeniv eden maticen, na mngu doktori sum bila, sega si rekov ja najdov ovaa super e ne menjam veke. Neznam stvarno. Mislam da prodolzam kaj olgica pa ete ako smeni pak ili nesto zezne ete ke ja imam vo predvid elena. Ajde ako pojdes kaj nea pisi kakva e. Inace za reshumana, privatna e taa poliklinika i e navistina golema, ima i tamu labarotorija i sve, jas odam na dermatolog tamu za mene slicno kako sistina e sano pomalo. Ima od pedijatri (tamu e i onoj denis sto cesto go ima na Om+ na telma kaj marija), ima opst lekar, ginikolog, dermatolog i mn drugi znam od licno iskustvo deka jas idam tamu za mene, ete sto vikas na nekoj ako mu znaci se na edno mesto.
Марија ме лечи од бебе и плус ни е добра куќна пријателка, па можам со 1000% сигурност да ви кажам дека аптеката не е нејзина, ниту таа ниту било која друга. Праќа во аптеки со кои соработува и кои знаат што најчесто препишува, па не треба постојано да се објаснува. Многу добро ми е позната мешавината капки тоа дека е повозрасна и можеби некогаш има старомодни мислења така е. Кога само би знаеле колку години има..... ама тоа е најмалку битно, битно е дека е искусна и врвен педијатар и професионалец. Сепак секој си знае каде е најдобро да си го носи своето дете. Немам никаква намера да ве уверувам во ништо, само ова со "нејзината" аптека ме испровоцира да искоментирам
Самите нејзини години си го кажуваат нејзиното искуство. Верувам дека ужива во својата работа и затоа си ја работи сеуште, работи и помага место да ужива во пензија. Не верувам дека е све во парите и дека и требаат пари, зашто доволно спечалила па и пензија си зима за да ужива. Нема кој не ја знае. Мајка ми беше воодушевена и ја испофали кога слушна дека планирам да идам кај нејзе. Мајка ми самата кажа дека Марија на многу дечиња им помогнала и дека порано важела за најдобра и најстручна педијатарка. Многу педијатри дека учеле од нејзе, но ретко кој го признава тоа. Сега читав негативни коментари за нејзе по интернетов, но секогаш има задоволни и незадоволни. Никогаш не верувам во кажано и прочитано се дур не се уверам самата лично.Сепак секој од негде е задоволен и незадоволен. Јас го ценам и поштувам она што постарите педијатри го практикуваат ( до некаде ) во случајов Марија, советите од мајка ми или било која постара особа зашто еве не живи и здрави со празни листови во здраствените книшки. За аптека дали има навистина незнам. Па и да има сметам дека е нормална работа да праќа таму клиенти. Истото и јас би го направила најискрено.
Pa golema "slucajnost" e aptekata da se vika marija neli....za godini i iskusvto nemam komentar toa se znae. Deka site starive ja znaat ibtoa isto. I majka mi se iznenadi koga i kazav deka raboti uste i deka kaj nea ke idam. Zenata moze e strucna da, ama do toj stepen da si go odbijam bebeto od cicanje i da mu davam orizovo ne. I adaptirano da varam kako obicno mleko ni toa ne. Propolis na bebe od sedum meseci koe e so alergii, meso osven zajacko nikakvo drugo da ne mu davam ne ne mnogu se razocarav so ogled na toa kolku starive ja falat. I jas prviot pregled bev wow voodusevena ama kako pominuvaa pregledi naredni svativ deka ne e toa toa kako sto bila t.e kako sto kazuvaat starive jas neznam kakva bila porano kako dr. Ama ajde sekoj so svoeto iskustvo.
Марија не лечеше на времето и мене и брат ми, и да нејзина е аптеката и јас ко што знам. Уште тогаш беше стара кога брат ми беше бебе а он сега има 16 години..искрено јас не би носела бебе да ми лечи 85 годишна жена. Нека има колку сака искуство и докторати и што се не, годините си го прават своето и не може да е иста како порано. Нас матична ни е Драгана Емел Маркоска во Ложанковски од сам почеток, задоволна сум, достапна во секое време на телефон, ќе и пишам на вибер она ќе ми се јави..чисто , средено, имаат посебна ординација за здрави деца нема никакво мешање на болни и здрави дечиња . Сега имаат и нов педијатар Кристина, два пати бев кај неа додека Драгана беше на одмор, прекрасна особа, синко имаше еднаш чудна кака па она настојуваше да го донесеме памперсот со каки да ја види Така да ако на некој му требаат педијатри во центар топло ги препорачувам
Da tocno. I plus deka ona e pulmoalergolog i sekoja nastinka ili nesto ja prepisuva na alergija i dava antihistamin ete nekogas za dxabe.
И нас ни е матична Олгица. Ние поради многу плачење на бебето бевме во Сити Медика и не прегледа замената најверојатно тоа е таа Елена за која зборувате. Мене искрено Олгица ми се допаѓа многу повеќе, некако повеќе се поврзав со неа и имам доверба. И другата докторка се трудеше и добро ми објасни, но јас сум повеќе за Олгица. Исто не ме бендиса тоа што неколку пати се јавив во Сити медика не ме информираа дека Олгица ја сменила клиниката, и конечно ми рекоа дојди во среда ќе почни докторката со работа. И одам во средата ми викаат докторката Олгица го продолжи одморот замената ќе ве прегледа. И сега не знам и јас што да правам А докторката Олгица веќе почна со работа во Рес Хумана има ли некој информација?
Мајки, има ли некоја искуство со др Мира Атанасова? Се мислам кај неа во амбуланта да го носам бебуш, здравје кога ќе се роди, ептен ни е блиску и една пријателка ми ја препорача, но освен една препорака друго ништо од никој немам прочитано или чуено... Би била благодарна за сечиј коментар.
Da vo res humana e, bev denes do 3 e. Inace taa Elena ne e zamena i NE E PEDIJATAR VOOPSTO. taa e opst lekar. Taa e istata doktorka tamu sto si raboti vo drugata soba sto e trudnata. Mene mi se javija od citi medika i mi kazaa deka olgica ne rab veke tamu i ako sakam ima drug dok. I ajde denes se javiv da vidam koja smena e za da otidam koga mi vikaat ama taa doktorka e opst nemame pedijatar i nema maticen sega deteto i se iznervirav si otidov kaj olgica i si ja prodolziv kako maticen. super e
Да таа е значи бремена беше докторката што го прегледа бебето. Супер да си одам кај Олгица значи. Ти благодарам на информација.