Видов, ама касно. Не ми текна да разгледам фб. Ќе може само да ми кажеш дали е ок од аспект да објасни како што треба ако нешто ме интересира, како е со антибиотици, дали се ослонува многу на антибиотици? Гледам декаме постара жена, па да не е со многу застарени мислења?
Каде точно се наоѓа ординацијата на драгана емел? И дали ако ти е матичен песијатар драгана се бесплатни или се наплаќаат?
За антибиотици уште сум немала потреба ,неможам да знам. Пример во однос на доење многу ми даваше поддршка да дојам иако немав баш многу млеко и тек кога малото не ксчуваше на килажа месец дена ми кажа да воведам ад привремено . Исто за храна ми кажа тек од 5 месеци со вкусови , вика цел живот ќе јаде нема брзање. Баш следна недела ќе одам за храна да ми каже насоки . Така да тоа е од прилика што сум имала искуство до сега. Многу е фина и внимателна со бебињата и секогаш новороденчиња ги закажува пред сите и воопшто нема чекање.
Малово почна да ми го води Лидија во Ремедика, женава е крш. Ама ништо да не ти каже! Нит вежби ни даде, нит подршка за доење , на телефон кога и да се јавев се дереше , со внуците сум кажиииии брзоооо! Ужас. Ко да немаше трпение и скроз незаинтересирана. Весна ја знам приватно, некоја роднина од страната на маж ми и малово планирам кај неа да го префрлам. Ептен ти ја препорачувам, иако не ни е матична ме примила секогаш (секогаш кога сме болни мојата е на одмор ,Марфи). Само види дали прима матични мислам фул е Не е педијатар ама работи со деца
Zenski ve molam da mi pishete od vashe iskystvo kade gi nosite vashite malechki na pedijatar vo okolinata na Aerodrom,Novo Lisiche
Др Смоковска позади Палма. Има две доктори, Магдалена и Маја мислам беа. И двете фини, детално го гледаат бебето. Јас ја преферирам Магдалена, некако поубави совети ми дава сега околу исхраната, т.е мене ми се пологични, не дека Маја дава лоши совети.
Сакам да закажам преглед кај др Звезда од Идадија.Ве молам ако знаете број на кој би можела да се јавам? Имам мобилен број од докторката, но не би сакала да ја барам директно на мобилен, подобро би се јавила во ординација или на број на кој се врши закажување на прегледи.