Моето го примија во февруари и рекоа дека имаат само 2-3 слободни места тогаш. Во вторник сабајле ќе идам, можам да прашам па да ти пишам.
Не знам дали е за тука прашањето, ама шо треба да се носи на прво идење на педијатар? Каков документ ми треба? Ние во сабота излеговме од болница, за во понеделник не можам да извадам извод итн. Со картончето од болница ли да одам?
Ќе си одиш со извештаите од болница или што и да имаш од нив. Кога ќе извадиш извод ќе му купиш и книшка, ќе ја пополнат кај што треба (не знам дали си вработена или како ти е регулирано осигурувањето) за да има и бебето осигурување. И веројатно ќе треба да ја прими бсг вакцината. И честитки Да сте живи, здрави и најсреќни заедно. Многу ми е мило за тебе
Кај нас педијатарот идеше дома и тука му правеше прегледи и го мереше, и се тоа го запишуваше на картончето од болница.
Женски дајте предлог добар педијатар во аеродром, сакам да ја сменам Митка Тренчева. Можеби е добар дијагностичар и се тоа, ама набила распоред, секогаш е гужва невидена, кога и да отидам се некако на брзање е, кај надвор гужва па и кога ќе влезеш во ординација нон стоп и ѕвони телефон и крева, се на трчање, не ми дава совети.... Незнам некако не сум ич задоволна сега со бебево како е многи напнато се чувствувам кога и да отидам, нема простор да разговараш, да поставиш прашање.... Ако знаете некој што прима нови и што обрнува внимание, кога ќе отидеш не само са ти пројде редот, препорачајте
D-r Sashko Nikokolovski,poliklinika Reonika vo Novo Lisiche.Prima novi pacienti,obrnuva mn.vnimanie ne e samo kolku redot da ti projde.Vnimatelen so roditelot,so bebeto...jas go prashuvam mnogu (prvo bebe mi e neuskustvo golemo).Doktorot se temelno pregleduva,objasnuva,dava soveti i dostapen e na negoviot mob. Za Aerodrom si pishala,izvini mozebi ne sum od pomosh so predlogot.
Јас малата ја носам кај др-Мира во кисела вода после подвожњакот лево кога врти 24ка одма на првата автобуска ептен задоволна сум од докторката обрнува внимание слободно можеш да си праша за било што и достапана во било кое време (иначе и јас во аеродром живеам)
Veke ti odgovorile,lesno ke se snajdesh. @kostovaivana @Lea.Messi ve chitav nanazad deka ste kaj d-r Sashko i ste zadovolni pa otidov i jas so maliot,ushte na prv pregled mi ostavi odlichen vpechatok (struchnost,posvetenost...se). @kostovaivana ne e losh d-r (da ne me chue maz mi se shalam )
Јас си одам на прегледи на закажано не сум начекала гужва а добра докторка е постара... Треба да си закажеш.
Исто да се надоврзам за тие што бараат педијатар во Аеродром, денеска малата ја запишав кај др. Сашко Николовски. Смирено, нежно пристапува со бебето, објаснува детално, самиот прашува, собира податоци за медицински картон темелно. Исто ми даде телефонски број и кажа дека е достапен во секое време на Вибер за пациентите. Заради неговиот пристап и јас и мм се запишавме кај докторот по семејна медицина во истата поликлиника. Плус имаат и лабораторија.
Aко е тој шѕо беше замена во пзу ложанковски порано боље ич да не идете кај него, за секоја настинка на детето ми препишуваше антибиотици, антибиотик врз антибиотик зс на крај целото да ми се исфрли од глава до пети и да заврши во болница поради несоодветни антибиотици!!!
Не знам дали е истиот. Овој е од Пробиштип и сега работи овде. Може претходно бил таму, стварно не знам.
Ми треба совет за матичен педијатар, читам тука Ѕвезда/Драгана и ординација Паскалов најмногу ми одговараат според местоположба па се мислам кај да го запишам синко. Дали имате инфо дали докториве примаат пациентчиња? Исто ако може и предлог за педијатар приватно, а да не е Ремедика. Фала