Педијатар

Дискусија во 'Бебе' започната од lina-kalina, 22 август 2015.

1. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.617
    Допаѓања:
    40.109
    Има ли добар педијатар во околина на Карпош 4, Влае, Ѓорче, Хром, освен Радица?
    Мислам, ок е докторката ама сестрата е одвратна. Не можам да стапам во комуникација асално со докторката кога ми е најпотребно.

2. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.453
    Што мислите за Цекиќ од Пинокио? Прима ли деца за преглед или се плаши од корона :)?

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.774
    Допаѓања:
    202.679
    Не прима деца со температура без тест.

На Butterfly1107 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    И јас истово го мислам. Незнам дали збориме за истата докторка, јас сум кај Митка, ама и мене страшно ми иде на нерви тоа закажување. А уште повеќе ме нервира што и покрај што е на закажано, кога и да отидеме врие од пациенти, и чекам по половина час. На закажано :!: Исто толку би чекала и така да отидам, верувам.
    Друго што сакав да прашам.
    Мајјки на бебиња, дали вие кога одите на редовни контроли, ве прашува матичната како напредува бебе у смисла дали се врти, дали крева главче, дали се смее на глас... Пример е ова лупам работи, по кој би го проценила развојот на детето и ако треба нешто да се укаже.
    Нашава кога и да отидеме го мери и го преслушува. Прашања во врска со развојот нема. Јас нешто ако сум упатена ќе прашам, ама еве пример ако нешто треба да се случува а јас незнам, она нема да спомне како би знаела???
    Чисто ме интересира другите педијатри како работат, некако не сум задоволна во тој поглед од неа, а башка и со гужвиве и што цело време е на трчање прегледот.

5. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.240
    Допаѓања:
    19.022
    Нашиот секогаш прашува пример дали ги кажува тие слогови,дали патка, дали се исправа зависи која доба што треба да прави

На dromka и Andrejaaaaaa им се допаѓа ова.
  6. Andrejaaaaaa

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    Епа точно тоа. Нашава не. Дали уште е мало... Ама сепак има работи што може да се прашаат

7. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    1.408
    Допаѓања:
    2.920
    Баш така. Ич не сум задоволна од неа. Не ми се ни пишува кога ќе се спомне за неа.

Многу ми е далеку д-р Звезда иначе жената е топ, каков преглед му направи, најбитно од се многу ми помогна со голем проблем за малото. И д-р Радица од Хром, топ жена, внука ми беше кај неа. Е такви педијатри сакам. Ама далеку ми се. Кај д-р Сашко ќе го префрлиме сега, добри искуства споделија членките за него, а и блиску ни е што мене многу ми е битно.

8. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.240
    Допаѓања:
    19.022
    Не знам колку има, ама од старт прашуваа дали врти глава на звук, дали ср врти на меше буквално се како по книга. Па ти потпрашај ја следен пат околу фазите пример што е на 2 на 3мес и види што ќе ти одговори. Освен основиот преглед се му правеле дали се исправа, дали добро стои, ни кажува кога на ортопед, како во кола да го возиме, во количка...се што е во нивен домен

На Andrejaaaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Мене па ме прашуваа додека беше помал, сега ништо посебно никој не ме прашал. Ама прашањата беа дали фонтанелата се затворила, дали се крева сам, дали седнал, дали се исправа... Некако сите доктори на брзање прегледуваат освен Александра во Ремедика, кај неа остануваме по 40мин, уште кафе да ми направи.

10. Andrejaaaaaa

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    Не сме стигнати ние до таму, уште помал е. 3 месеци е прцул. Ама шознам буквално никакво прашање, и цело време е у некои фрки, многу гужва,,на телефон нон стоп ја бараат и како само да глеа да ме одкачи. Ич не ми се свиѓа. Ќе ја мењам сигурно, ама незнам каде, нејкам на исто да налетам, зашто повеќето се вакви

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Andrejaaaaaa

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    И мене ми е блиску Сашко, и јас се мислам за него, само искрено се плашам исти да не во тој поглед, зашто Митка е сепак добар дијагностичар па не сакам да ја сменам колку да се каже

12. Andrejaaaaaa

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    Мене не ми ни спомна за ортопед, сама и кажав дека приватно го однесов а добро ми рече

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.013
    Ne prasuva konkretno ama ja proveruva tamu....i podava igracka gleda sto se desava i zbori gleda kako reagira. Prasuva se vrti li, dali na dvete strani i sl. Redovno zakazuvame kontroli na 1.5mes otprilika, mi bese kazano ako e bolno se javuvas i ako treba odma doagas toa ne se zakazuva.
    Zavisi od vozrasta valjda ama toa sto ne moze da go vidi tamu valjda treba da prasa

14. Andrejaaaaaa

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    Ни тоа не го прави, да види ете што викаш уште поубаво, ама кај има она време за тоа... Нема време да праша не за друго... Сега уште повеќе се изнервирав :D:D

15. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.013
    Epa menjaj be ne treba nervoza da e toa...mene epten mi se pogodi zenava ko sto si sakav si ja odbrav. Pak ke recam sreka uste ne sme se razbolele pa da ja vidime taa strana

16. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.453
    Добро има ли педијатар нормален во Ск? Цекиќ ете не. Којич денес 5 пати и вртев во работно време, во 13ч не ми дигна, нит некој ми се јави после тоа.
    Детево се разболува од градинка и ми треба некој што ќе ми даде совет. Што ќе ми одговори и на порака ако пишам. Не мора одма и не планирам да замарам, ама некогаш стварно не знам што да правам. Дајте предлог за педијатар.
    Само не и Паскалов, две деца во последниов месец се хоспитализираа, зашо ништо не е, ќе помине....

На Ano, dromka и Jana06 им се допаѓа ова.
  17. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.617
    Допаѓања:
    40.109
    Ни Радица не е тоа што била. Мене ништо ме нема прашувано до сега, само го мерат, нешто го прегледнува и ако имам јас да прашам, ќе ми одговори.
    Многу гужва, а ако ти треба нешто на телефон, не можеш да ја прашаш, таа сестрата ко крлеж. Значи не за глупости, ја барав кога дознав дека сум позитивна и не сакав да одам, туку ај викам ќе зазвонам. Да знам на детево дали нешто му се дава у тој случај, како да постапам, ако не со неа, со кого да се консултирам? Ама знаете ли докторката колку гужва има ми вика? У превод што замараш.
    Докторката е генерално ок ама зима повеќе пациенти од што може да прегледа квалитетно

18. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.240
    Допаѓања:
    19.022
    Др смоковска позади палма ама не е педијатар,туку семеен доктор ама работи со деца и бебиња. Сестра ми малиот го носи и други од фамилија одат кај неа, секогаш достапна била да и одговори на телефон.
    Е сега ја лично од прегледот нејзин не бев задоволна затоа и не продолжив. Ама тебе може ќе ти одговара ако ти е совет.
    А од градинка очекувај дека цела година ќе се разболува додека не ги пројде вирусите и бактериите џабе се.

Уште нешто да се едитирам, јас кај паскалов го носам ѓорѓи е секогаш достапен кога сум го барала ама ми кажа еднаш преку тел не лекувам донеси го да го видам. Значи за било што барал да го носам дури еднаш ми отвори ординација вон работно време. Зборот ми е не секој и сака на вибер и пораки да ти дели совети. Зошто со дете тоа е или кашла,или рашмркан или темп или не јаде...за се треба преглед. Не знам конкретно што ти треба ама се надевам ти помогнав.

На Butterfly1107 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    1.408
    Допаѓања:
    2.920
    Баш ми е жал за искуството, поготово знам како е за поминување на Ковид со бебе, една и од причините што ми прекипа за Митка.
    Сестра ми уште спомнува колку е задоволна од Радица, но со неа заврши пред три години.

20. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.508
    Допаѓања:
    9.613
    Ние сме изгледа едно од ретките што досега се разбираат со Којиќ. Кога имам потреба и се јавувам н сестрата во 8 сабајле и и го кажувам проблемот. По кратко време ми се јавува докторката и ако смета дека е з одење кај неа ми закажув истиот ден во точно време за да не се меша со други деца, ако смета дека не е е з преглед ми дава совет за дома. До сега така завршуваме работа. Со закажување, но во најкраток рок. И за мене како родител ок е овој начин.