Искрено јас воопшто не сум воодушевена од Марија Христова. Не ми остави впечаток на квалитетен педијатар, туку на докторка што се полакомила за пари. Сакам да прашам дали има некој искуство со Снежана Лазеска и Билјана Јанева во Поликлиниката Букурешт?
Мами кога избравте педијатар? И на колку време ви закажуваат прегледи? Во ремедика нс 2,3 дена за да видат како оди со напредок и цицање. @Igle за мира атанасовска знам дека е добар педијатар, ама рачунај амбулантата е крш. Зимно време коа ќе се соберат дечиња, тоа ладно одма до вратата и е ординацијата. Јас не би. А и таа е оддамна нз дали прима матични.
Здраво мајки , ме интересира дали некој оди во систина кај др Александар Сајковски и како сте задоволни . Или препорака за друг добар педијатар неонатолог во систина. Ние сме уште мали го носам сега во Ср , но понатаму сакам во систина за посигурно да се следи дека е предвремено . Ај ве молам искуства. Поздравче и убав ден
Sistina e ednas nedelno prviot mesec a posle ednas mesecno. Vednas si go izbrav i nosev kaj nego Jas go nosev. Najdobar e definitivno.
jas izbrav maticen koga sinko bese mesec dena, pred toa go nosev vo sistina na besplatnite kontroli. Prviot mesec vo sistina imavme kontrola na edna nedela od raganje , pa potoa na nedela dena. Ako sakas preporaka za maticen pedijatrite od ordinacija lozankovski kristina i dragana, dvete se super i strucni ( jas sum poveke za kristina) zdravite deca se pregleduvaat vo poseben del nema nikakvo mesanje so bolni.
Во Систина можеш и кај доктор Фидановски кај Антони Христовски душа од човек на прв поглед може ќе ти изгледа чуден ама и многу добар доктор исто можеш и кај Сајковски Во Карпош кај Тимовски во 8ми Септември на мене ми беше матичен и стварно е многу добар доктор
Јас колку што знам нема или не сум запознаена. Мој совет Паскалов.Некој ќе рече извикан е дечкото,напротив,дечкото е геније. Се наоѓа во старите кули спроти Алумина. Јас од Н.Лисиче идам дури таму.
Јас долго време барав ама не најдов. Ја одбрав Др. Драгана Емел Марковска од ПЗУ Ложанковски,се наоѓаат во Центар и вака ок е, ми се допаѓа.
Паскалов нели е мн. млад? Чинам 85та така нешто. Што ќе ми кажете за Славица Тодоровска -Пантелејмон?
Ели ние веќе бевме кај неа, фина е жената, од еднаш не можам многу да кажам но сосема беше пријатна и објаснуваше и се, супер ко за прв пат. Мене ми ја препорачаа како постара, стручна докторка со опремена ординација и добра сестра...
84 e. Generacija na mm jas sakam doktori so iskustvo. Ednas bev kaj nego i vise ne. Da izvikan e, ne e nesto posebno nit pa zbori nesto. Jas sakam doktor koj jasno i glasno ke mi objasni za sojstojbata na deteto.
мојата нема матичен класичен педијатар.Матичната ни е општ лекар и ни се наога за упут вадење,евентуално за некоја настинка кога имаат или совет преку тел. ја носам кај педијатар кој раб во болница ама има и дома ординација.Обично наплаќа 300 ден од преглед ама мене досега не ми зел пари.А доага на повик секогаш.И дома кога не е а е хитно ке дојде ке отвори.Се случило во 12 навечер да му се јавиме ке ја отвори ординацијата и ке ја прегледа малата.
Ние сме кај Митка Тренчева во Јане Сандански уште од почеток, важи за одличен педијатар, ние задоволни сме.
@eli25 ниту еден педијатар во Ремедика не ми е доволно добар зашто кај сите чукнав уште во првите 10 дена поради еден проблем и сите различно ми кажуваа. Но подоцна за тоа. сега за Марина. Марина според мене е педијатар кој дефинитивно работи само за да заработи. Еве една ситуација. Од 10 жени 7 беа со заслабено бебе или у најмала рака бебе што стагнирало во тежината тие 2 дена што сме биле дома (нели прва контрола ни е два дена по испуштање). Нејзин став-дај Хип ако не цица доволно. Мој став-ама докторка, зашто да не се молзам, имам млеко полно. Таа- ама мајка ти му требаш одморена на детето, дај хип не се мачи. Чекај малце застани сеа си велам. Детето ми се будеше 2 пати у ден и седеше по 3 саати само. Немаше жолтица туку и ден денес е спанко. Што толку јас ќе се уморам ако измолзувам!? И како тоа на сите ни заслабнаа децата и сите мораме хип да даваме. Како на една не рече молзи. Дур лежев едвај ги намолив да добијам пумпа зашто ке пукнев од тежина во гради. На крај се потскарав па една сестра испадна од мајка родена па ми даде. Некако се осеќав ко во затвор а не во приватна болница. (пак забегав од муабетот) Од друга страна-прва дохрана на 6 месеци и тоа ориз? Сите велат или јаболче или морков, она житарица. Чекај бе, оризот нели е сложен јаглехидрат? Не збориме за оризова вода, збориме за ориз. Уште првите 2 недели така гадно се разочарав, што одма си отидов кај Сајковски. И ден денес кај него одам, малиот е одличен, фала богу, јаде, спие, си игра и расте. Мој совет ти е -најди добар педијатар бидејки не секогаш ке бидеш во ситуација кадеѓто ке можеш два пати да размислиш што да сториш. Јас за малце на бебе старо од 7 дена кортико ке му ставев на нежно место по совет од Јадранка (ремедика), а испадна со јекодерм да пројде.
@LiliBoz а нас вчера баш напротив ни рече штом цица зашто му давате дохрана исфрлајте полека. За корист апла се гледа, бебињава облечени во биогаја и ти даваат биогаја. Поврзани се. Баш ми е криво мислев она е ок