Еве јас ќе ти кажам, нас Којич не остави на цедило како и секој пат. И веднаш отидовме во Реоника. Ми се допаѓа што ми даде број и што работат во две смени. Веднаш ни даде што да испитаме, а дотичната не не примаше на преглед. Инаку сестрата ако е дрска и треба да биде. Ние додека чекавме ред, двајца неандраталци и се исшонашаа. Ја да бев на нејзино место со клоци ќе ги избркав. Багра неваспитана!
И јас не бев, си киднав уште пред 4год Бевме кај Олгица во Рес Хумана (нас. Козле), но си отиде она во Тетово во таа за пораѓање. Па сега сме кај Розита (Она е докторка од Ремедика), но префрлена во Рес Хумана и си работи како матична.. Јас сум доста задоволна, плус си има и лабараторија и одма и крвни слики си правиме, а прават и брисеви. Сестрата е многу фина, кога и да барам термини (за логопед баш барав и за ортопед), во моментот нема и не не заборавила, ни барала и наредни денови, па ми јави да ни закаже Јас си барав така посветен доктор, еден, кој ќе ми ги знае убаво децата. Тој период од кај Паскалов кога си отидовме, не беше највеќе поради него, туку поради хаосот и што на секое не прегледуваа различни доктори. Во еден момент малата 2,3м беше и не можеа да го најдат картонот и ме прашуваа мене како колку напредувала, дали памтам... И тоа беше пресуден момент да си отидам од таму.
Да не се разбереме погрешно дека некого бранам. Другарка ми е во идадија мислам кај јасна, ете и таа ја фалат. Исто заврши во козле со пневмонија, 2 нед ја маткаше не и даваше антб ја лечеше природно и ја исполечи. А друга роднина моја па сега се испиша од паскалов многу антб препишувал..баш за него читав не дава антб.
Исто и син ми кашла од носот му се слева може и месец дена да кашла. Ако е мало за сируп што да даде. Еве пие антибиотик ради воспаление на уво а кашлицата си трае не проаѓа
Се согласувам, едно искуство не кажува ништо. Се дешаваат грешки. Докторот немаше да биде толку познат и сакан ако често му се случува превид во работата. Сакав да кажам дека ете јас моето дете не го однесов таму заради таа причина.
Моите деца се во промедика кај Весна и Моника, добри докторки се и двете, поготово Моника на слушалки е многу добра јас и верувам бидејќи досега имам добро искуство.
Јас мислам дека е семеен лекар и прегледува и деца . Но не слушнав пофални зборови во однос на децата пациенти кај неа,а и дека не била достапна на вибер...
Достапна е. Јас моите морав да ги префрлам кај неа, баш ради тоа што добив инфо дека работи и со деца. За секое разболување па дури и за викенд без проблем ни враќа на вибер. Но за жал не е педијатар.
Кога одите прв пат на педијатар, родени сме на 15. 10 ми рекоа прв преглед на 21.10.дајте некој предлог кај да ја носам
I mene mi e za toa sto ne pregleduvaat razlicni doktori. Eve bas posle toa ne mu e nisto, sledniot den pak otidovme i dr kate go pregleda vika kako ne mu e nisto laringit ima. Neznam sto da pravime, se mislam da odime samo kaj dr kate ama pa od kaj znaes koj ke ti se pogodi, a viktor pocesto e kaj zdravite deca... Ah za Olgica ne mi zbori si otidov od kaj nea, epten zabega na kraj pa morase. Aj toa sto smeni eden kup rabotni mesta da ja barame niz gradov kaj ni e maticnata Ovaa Rozita pedijatar li e? Kakva e kako doktor, dava mnogu lekovi ili samo koga treba? Sakam jas kaj ovoj Sasko vo Aerodrom sto go falat sea ama premnogu ni e daleku.
Не е дека он само пишува, бар кај нас не беше тој што цело време пишува туку другите доктори + он. И да, скоро секој месец детето ми беше на антибиотици.. Да ти кажам не сме ни имале многу потреба за да одиме кај неа, но тие неколку пати што сме биле, океј била и не дала антибиотици. Со инхалација, сирупче за искашлување сме поминале. Битно ми е што е достапна, сестрата и е многу фина. Она и на пораѓај со Сара во Ремедика ми беше баш, има над 50 тина год, има сигурно искуство доста.