Ти си знаеш. Некогаш е потребно некогаш не. Ама треба дс пробаш. На моја блиска и беше потребно плус ад иако бебето цицаше, не му беше доволно, пиеше ад се тресеше на шишето. Да се редактирам. Не викам сега да пробаш, него ако се установи дека слабо напредува. По мое 17 дена е рано за таква констатација
Сега се враќам од Реоника, крв и земаше на бебче новата сестра. Само пофални зборови за неа, внимателна, комуникативна, бебето не ми заплака. Презадоволна од неа. Браво за односот прво боцкање ни беше воопшто, добро искуство.
Moze li nekoja mama da kaze kako odi delot so zimanje brojce vo idadija? Doktorkata e utre 2 smena,idam togas ili moze i porano brojce da mi dadat? I sto se desava ako taa od prva ne gi zavrsi site pacienti sto dosle denta,produzuva taa od vtora ili....isto i za na kraj ako ne gi stigne site cao prijatno dojdete utre ilo sedat dur ne se zavrsi?
Јас еднаш имам отидено на незакажано. Беше втора смена од 13ч. Точно во 13 ч бев таму и земав бројче 11 . А за другото нека кажат од искуство шо како. Ваљда сите пациенти ќе ги заврши, шо знам.
Седат додека има пациенти,сме заглавиле до 20ч, 20:30, чекајќи од 18ч на пример. Се зависи од тоа дали има многу болни дечиња,ако ти е здраво детето закажи си термин. Инаку гледав родители што во 12ипол веќе земаа бројчиња за втора смена за кај Драгана ,додека Ѕвезда работеше прва смена.
Коса ми се крева од двете драга. Кога ќе слушнам педијатар во Ремедика... Ми се иде да бегам како ѓавол од крст што викаат. Да не почнам да пишувам искуства од двете. Доволно ги "пофалив" во Ремедика на меил на фин начин. Едит: Пак ќе кажам, секој со своето искуство
Што се случило? Нешто ептен лошо или? Инаку и јас одамна не го носам кај педијатри во Ремедика, па има 7-8 месеци сигурно зашто веќе не гледав поента, само плаќање поголеми сметки. Пишав претходно веќе, го носам само кај Искра кога е болен. Еве пред една недела го однесов кај матичната зашто кај Искра ми искача 50 евра со лабораторија ама се покајав, еве го не е излечен уште и некако прелабаво си ја сфаќа работата.
Ќе си се цитирам сама, скоро на некоја членка и дадов мое мислење. Може не е ептен лошо, ама за мене беше ептен разочарувачко и крајно непрофесионално.
Nastinato e,inace na redovni kontroli super proagame na zakazano ama ova prvpat vaka pa da znam kako e redot. Fala na info
Фала ти што сподели, јас стварно првите 7-8 контроли не ги платив, а после само за преглед. Кога го носам на контрола не плаќам. Пишав веќе до 6 месеци, па ајде и година супер ми беа. За понатака гледам дека предност се дава на бебиња, прегледите траат по 45 минути, поголемо дете не ми е за таму за рутинска контрола.
Dojdov 12.50 i zemav broj 10....otprilika neso sitno pod 2 saati i toa deka nadvor stoevme edna mi se imase butnato vika a pa ne vidov deka ima drugi. Nego zaso ja mislev deka krv tamu zimaat na bebinjavA? Ne ispratija sami da ideme do lab,neso novo e ova?
Ondak jas gresno sum mislela,bev pod impresija deka tamu ke i zemat inace vaka epten tapa so bolno dete da se mknes po lab niz skopje