Gluposti koa ke zeme da prijavi gleda dali si osigurana ilo ne. Isro ko sto gleda deka ne si ako ti kasni plata na primer
Ама ако детето не е пријавено во фонд ќе нема здравствен број без тој број ниеден матичен не може да го пријави. Затоа мора со книшката и изводот на работа па тие од работа по службена должност или можете и сами, да одите фонд и да се пријави детето за да добие здр број.
Na rabota go prijavuvaat elektronski i tamu se gleda toj broj ti go zapisuvaat vo kniska. Muabetot bese old school pecatot od fond deka e skroz nepotreben i dzabe maltretiranje
А може ли да препорачате педијатри од кои сте задоволни, во смисла на стручност, коректен пристап и објаснување и почитување закажани термини во реон од Влае до Центар?
Виктор од ПЗУ Паскалов. Само не сум сигурна дали примаат нови пациенти, бидејќи еден период не примаа.
Во Ремедика кои педијатри останаа? Јадранка, Марина и Искра ли? Онаа Ѓоргевиќ ли беше, ја нема а? Како функционираат сега со толку малку
Дали во Систина или Неуромедика има педијатри што работат со фонд и што може да бидат матични или само на приватно кај нив?
Еве за кај се брзала докторкава што кукавички ги извести пациентите дека затвора...да не и избега фотељата
Mami, nie sme 9 meseci uste nemame maticen pedijatar, do sega dva pati mi bila bolna i sum ja nosela na privatno. Dali ima nekoja iskustvo so dr. Mitka Trenceva vo aerodrom ?