Педијатар

Дискусија во 'Бебе' започната од lina-kalina, 22 август 2015.

1. Bebuli

Bebuli Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2021
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    259
    I mene me interesira

2. Meci¹²

Meci¹² Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2018
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    95
    Предложете ми добар педијатар во Велес да не приватен.

3. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.354
    Допаѓања:
    5.242
    Драгана емел која смена е денес?

4. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.013
    Vtora

5. Zibiribi

Zibiribi Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2021
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    147
    Zenski predlozete dobar pedijatar za malo bebence, od skopje da e, i sto si ja svaka rabotata seriozno.
    Zbesnata sum, luta ogorcena i neznam uste sto ne! Gospogjata maticen pedijatar SMOKOVSKI od skopje, dali maja dali taa drugata neznam koja e ama diplomata licencata za rabota odma da si ja frli.

vo 10 dena tri pati go nosam detevo na lekar da go pregleda i da mu dade soodvetna terapija zasto mi nastina, ona me vraka nazad bez nisto, i mi vika ne mu e nisto na deteto. Tri pati i baram upat da si go odnesam vo kozle, tri pati me odbiva i mi vika deteto ti e dobro. Vcera posleden pat otidov kaj nea i i pobarav upat, digna nosot, se uvredi i ne mi dade upat. Vecerta jas si go odnesov na dezurno vo kozle imame bronhitis i toa ubav bronhitis, i ke ne zadrzat 4-5 dena.

kazete vo koja instutucija da se obratam sto da napravam zasto mnogu sum luta mnpgu sum besna na kvazi doktorkata smokovska, sto ako ne se obratam vo nekoia institucija za ovaa situacija, ke i otidam vo ordinacija i pred pacienti za kosa ke ja vlecam.

На Milkiway и tina2018 им се допаѓа ова.
  6. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.900
    Допаѓања:
    9.892
    Пријави ја во лекарска комора, а препорака за педијатар Паскалов ако почнале да примаат нови пациенти.

На Zibiribi му/ѝ се допаѓа ова.
  7. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.853
    Допаѓања:
    36.423
    Ваква грешка може да ја направи и најстручниот и најпосветен лекар. Не знам зошто би ја влечела за коса? |(
    Кај мали деца, ситуацијата се менува од час во час, тоа би требало да го знаеш, секако.
    Доколку не веруваш на докторката, смени ја, меѓутоа јас лично секогаш повеќе ценам доктор кој не дава антибиотици и упати по желба на нестручни родители, за секој случај ;)

На MissDior, duffi, LazaLaza и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Zibiribi

Zibiribi Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2021
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    147
    Situacijata se menuva od cas vo cas da, ama jas deteto vo pet dena tri pati go nosam vo ista situacija celo krkori od pluka i zatnato i ona mi vika deka e dobar i deka ne mu e nisto, za posle pola saat da go odnesam vo kozle i da mi kazat pet dena treba da lezime zasto sme zakacile opasen brojhitis i zasto ne sme go odnele porano bebeto me prasaa.

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Zibiribi

Zibiribi Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2021
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    147
    Tebe deteto da ti ima bronhitis i da znaes deka ne e dobro a maticnata tri pati da te ubeduva deka e dobro i da ne ti dava ni upat ni siruo, za posle na svoja raka da go odneses na dezurno za da ti kazat zasto ne ste go donele porano, kazi mi kako ke reagiras? Ke si ja branis li maticnata i ke vikas pa dobro od saat vo saat moze da se vlosi situacijata, ne e ona kriva?

На Bupalu, ni.na, Kaja991 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. La-loca

La-loca Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    995
    Допаѓања:
    6.352
    А да знаеш само колку грешки прават во Козле. Секое дете што било на преглед таму е со бронхопневмонија. Па уште ти рекле опасен бронхитис без снимка, хаха свашта. А сигурна сум дека детето има мирни леукоцити и црп. Да имало стварно нешто не верувам дека матичната би ве оставила така. Да бевте во Германија не знам дали и ќе ве прегледал доктор.

11. Zibiribi

Zibiribi Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2021
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    147
    Krvnata slika i vo nedelata koga bevme i vcera sto ja napravija mu e dobra leukociti niski, crp nisko, a detevo vo spienje mi se gusi od kaslanje i se budi place. Koga vdisuva vozduh otposle mu sviri plukjata pa go ispusta vozduhot, cel krkori. Ne e deka ne mu e nisto koga nemoze vozduh da zeme od kaslanje i celiot sviri. Raspolozen e inaku, vesel si e, si jade nema temperatura, ama vo ocinjata mu se poznava deka e bolno. Ne vikam deka ne se pravat greski, ama ete greski se pravat i toa golemi bebe vo petti izgubiv poradi lekarski greski a i togas sum im kazuvala ssto da proverat! Imam pisuvano vo bed rest i tie temi. E bas poradi tie greski se angaziram i se potresuvam poveke od sto treba, zasto gospod sum go videla dur da go donesam ova dete na svet, i ocekuvam lekarot kade sto go nosam da mu se posveti maksimalno a ne da mi kaze greski deka se slucuvaat i da nesaka da mi dade upat za da go vidi i specijalist, pa i da ne mu e nisto. Moe pravo e da pobaram i vtoro mislenje, i treto dokolku se somnevam vo zdravjeto na bebeto ili sposobnosta i znaenjeto na doktorkata. Isto tri cetiri pati i imam pobarano upat za na hirurgija za cisto specijalist da mu go vidi kureto, i toa ne mi ima dadeno. Do cetvrti petti mesec mu se otvarase celo, se bese vo red, sega kako da mu se ima zalepeno od strana i ne se otvara do kraj.

Последна измена: 30 април 2022
    На marijamarkoska, Lizi, Jordanovska-K и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Zibiribi

Zibiribi Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2021
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    147
    Da ne se pravime budali, site znaeme kako funkcionira ne samo zdravstveniot sistem kaj nas tuku i site drugi organi vlast policija obrazovanie sudstvo itn itn.

13. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.619
    Допаѓања:
    40.109
    Остај. Не се нашле во ситуација да знаат дека детето не им е добро, а некој да ги убедува дека е. Или се познанички на докторката па ајде да ја одбранат.
    "Нестручни родители", тоа некоја професија е изгледа.

Како и да е, за жал не знам колку ефект ќе имаш од пријавување.
    Најди нов матичен, а бебуш се надевам дека е во ред сега, излеговте?

На lia22, Jordanovska-K, januari19 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. La-loca

La-loca Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    995
    Допаѓања:
    6.352
    Детето не е болно има само шлајм што треба да се исфрли. Толку крај на муабетот.
    А за ова второво требало само да ти каже дека фимозата се средува после една година ама очигледно не сакала да се замара зошто ти и вака и онака ќе читаш на форум и се ќе знаеш.

На Bubamaricka, An-na и Zibiribi им се допаѓа ова.
  15. Zibiribi

Zibiribi Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2021
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    147
    Vcera vlegovme nie, denes mu snimaa plukja a snimkata ke ja vidi dezuren doktot viekndov, ili vo vtornik… bebus isplasen i istraumatiziran od site bockanja, vena mu prsnaa pa uste 5-6 pati go izbockaa dur da mu zemat krv i stavat igla..od nikade ne mu tecese krv…

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.619
    Допаѓања:
    40.109
    Ајде, ќе биде ок. Со лесно нека поминува се

17. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    1.411
    Допаѓања:
    2.920
    Ќе бараш дежурниот да се качи да ти ја прочита снимката и да го слушне бебуш. Знам како ти е за вената, на моето му зимаа на три дена крв, исто како што си пишала.
    Од Козле многу сум задоволна, со малиот лежевме 2 недели, коректен однос и од педијатри и сестри. Ќе биде во ред. Со лесно:hug:(fingers)

На Bebuli, tina2018 и Zibiribi им се допаѓа ова.
  18. lia22

lia22 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    1.355
    Допаѓања:
    2.823
    Off mnogu mi e zal za bebenceto,a i za tebe mama.Nemoj da te dopiraat komentarite od ovde kako NE E BOLNO DETETO ili STRUCHNI RODITELI,sekoj singo znae svoteto dete,si go sledi,chuva i se naj,naj si pravi za nego,ednostavno i majkata si go znae detoteto dali i e dobro ili ne.
    Jas imav maka golema vo bremenost,no ovde retko koj sfati poveke kao lele drami pravea na oni shto da mi izvinish ke se pozalea denes prdnav 2pati namesto 3,pa ajde odma pishuvaa od pomosh da se najdat.Otidov na druga strana so muabetot...
    Pametno si postapila i jas istoto bi go napravila.Ke bide dobro,ke se oporavi bebushko.So lesno da mu pomine za brzo
    Preporaka od mene za pedijatar d-r Sashko Nikolovski.

19. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.972
    Допаѓања:
    9.294
    Viktor kaj Paskalov da ne znae nekoj koja smena e denes? Od sabajle vrtam nemozam da gi dobijam

20. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.619
    Допаѓања:
    40.109
    @Zibiribi што направивте, ок е бебушка?