И нас не прашуваат.. дали се превртува, дали пробува да се исправи, да седне, дали се врти на име. Зависно од возраста
Мајки во Систина сите контроли они ги закажуваат? Првата они ја закажаа , а понатаму? Кај Палчевска сме, вака ОК ми се виде.
Препорака за добар матичен педијатар во Скопје освен Паскалов и Сашко од Реоника? Сашко веќе не прима матични пациенти :/
Многу тешко, ептен е кнап со педијатри. Јас пред некој ден свртев на 20 места најрано термини за 2 недели..
Не ми е за термин, ние сѐ уште сме со прегледи во породилиште, ќе почекаме и две недели ако треба ама не знам кој матичен да го избереме. Да е некој добар, а да прима матични пациенти :/
Колку е преглед во Систина? Има врска бебуш , големо дете? Се мислам дали да продолжиме Систина или кај матичната на синко.
Истиот преглед за 3300 го добивме и во Систина и кај матичната педијатар без пари Сепак се си зависи и до педијатарот нели
Навистина досега прегледите во Систина беа само мерење и препораки за капки за грчеви. Едвај чека да излета низ врата. Сестрата една нељубезна Не е секој за работа со деца
За Сашко место што нема ич криво да не ти е. Нас ни е матичен, ама да е жива и здрава Искра од Ремедика, сите настинки болести со нас ги пројде. Сашко е вибер лекар и тоа ич ама ич не ми се свиѓа.
Мои другарки колку го сакаа , сега толку очи нејќат да му видат. Сите се отпишаа , ептен разочарани од него.
Зошто? Јас здравје за второво сакав да го земам за матичен. Јас од матичната на големава не сум задоволна.
Може малце касно ти пишувам ама еве од лично искуство имам анемично бебе само таа ми дава точни и прецизни насоки што да правам, на вибер е достапна и одговара. Женски а што се случува кај Паскалов? Нас Виктор не прегледуваше ама овие последниве два три месеци никако да го погодиме Имаат сменето начин на работа?
И ја ќе го мењам, ептен некомпетентен. Детево со тешка вироза, ларингит и пред спуштање на плуќа ми го прати дома со ништо, заби му искачале и од лигите што му се слевале кашлал. Гради му слуша преку маица, нема конкретни докторски ставови туку успевав да му сугерирам и да ми потврдува нешто што врска нема. Дури на 6м откако јас го прашав што е модринката над газот на бебе ми кажа дека е монголски белег, значи 6м не го прегледа секаде. Имам уште многу примери...
Некоја членка пиша дека не примаат з матичен. На едната не сакаше боледување да и даде само што излегоа од козле , детево едвај се опраи. се жалеа и дека му се сменил односот станал бааги арогантен
Ме замисливте за Сашко, точно е што пишува дека за 3 мин прегледува, пример во Ремедика испод пола саат не сум била. Тоа ме нервираше. Ама па е достапен цело време, ама и тоа изгледа сите се, не е некој плус, и на докторката од Ремедика на почетокот многу и пишував. Едино последно за јадењето ми се свиѓаше што беше малку поопуштен, за разлика од Живковиќ. Не сме имале потреба од нешто посериозно. Ќе се селам и викав ќе одам кај него пак ама изгледа ќе си сменам ако така стојат работите. Инаку во Ремедика тие бесплатните прегледи на почетокот до 1 месец беа така на трчање затоа што имаше само мерење. Првиот преглед на 1 месец беше подолг, тој што се плаќа. Ваљда и Систина е така.