Пред 2недели бепе прва смена. Јавувај се прашувај која смена е. Се нервирам што немаат распоред и ако отидам туку така и ги прегледа кате одма антиб му дава требало не требало.
Ја се тешев дека ми е блиску и дека е достапен секогаш ама на крај краева викам што ми вреди тоа, пак на крај плаќам приватно во систина.
Истиот муабет ми го направи Заби се, повеќе се лигави и му се слева. Дете со денови температура над 38 од заби
Појма немам ама ќе се мења 100% Нека предложи некоја мама педијатар у околина на Ново лисиче/Аеродром Да не прими од кај Сашко ние заби што вадиме со јаки температури
Ниеден педијатар нема да ти рече од заби дека е температурата ако е добар педијатар. Баш во Ремедика ми објасни докторката дека нема врска , туку дека им паѓа имунитетот и закачуваат вирусче. Температура од заби не се крева.
Зошто кај Паскалов, не одевте кај Драгана, таман реков сега кај нејзе од кај Сашко да се перфрлам, да не има некој проблем и со нејзе?
Ова со педијатрите и ортопедите што на крај искачаат без врска мислам дека сами сме си криви. Една членка ќе испофали или ќе прочитаме на друго место и ајде сите како овцички таму. Или тие два три ортопеди што се врткааат на форумов. Пациенти еден тон, лупни се ценичка до плафони и цепај. А да не зборам за докторите за породување. Знам лани кога бев јас бремена ве читав за Сашко само пофали зборови и сите мами од тој период мислам дека се кај него.
Си помислив, ама ич не верувам дека толкаво влијание ниту пак посетеност има форумов да направи крах во здравството
Не бре за крах, за револуција има влијание За посетеност има. што и да изгуглаш за бебе,, бременост прво ти искача Фемина форум. Не мора да си член за да читаш искуства. Шала на страна ама има влијание кога ќе прочиташ од искуство. А нели сите сакаме најдобро за наше дете. Знам и јас се јавив за да ни биде матичен Сашко ама се продомислив за кај Цекиќ. Се чекаат термини за прегледи со месеци. Поготово кај ортопеди па нормално ќе си рече докторот оп ај ќе си покачам ценичка и ќе си давам совети од брошурче итн.
Мене така ми викаа плати па клати. Искрено и јас за нешто посериозно и на дежурен све сме оделе на приватно. Ама јас и толку знам 4-5 педијатри што работат со фондов. Имам другарки што носат кај матичен општ семеен лекар тоа па не ми оди некако ама сигурно чекаат помалку за прегледи.
Me zamislivte sega malku za d-r Sashko so nezadovolstvoto od nego.Nie sme kaj nego.Do sega dostapen za se,korekten odnos sprema nas kako roditeli (prvo ni e,pa panik level sme odnosno sum jas),ni dava nasoki vo odnos na hrana,sovet shto sum barala...itn.I da sin mi imashe visoka temp. koja odeshe i do 39,5 pa ne primi bez problem,mu napravi krvna slika po shto se uvide deka e viroza i plus pa zabchinja nekolku go machea so probivanje pa ni reche deka poradi niv doshlo do pad na inunitetot i zakachil nekoj virus. Koga se porodiv lani chitav po forumov za nego i sakav toj da ni e matichen no ispadna na odmor e togash koga trebashe da odime,pa otidovme kaj doktorkata Cekik na koja 2pati i padna metroto merejki go sin mi i bezpotrebno ni dade preporaka menuvajte ad.Na prashanjeto zoshto pa mn.podobar e bebelan od hipp combioticot (poslushavme kako slepi i ajde zapek si zarabotivme).Vo megjuvreme grchevi mn.imashe sovet na wiber nikakov ne dobivme pa ajde kaj nea za da ni reche aaa pa vie shto mislevte taka e,ke izdrzite toa e...doma piskanje,grchenje... Ne mi voopshto celta da go branam doktorot do sega nasheto iskustvo so nego e ok,samo eve sakav da go spodelam tuka.
Мене Цекиќ убав впечаток ни остави. На претходната матична наша она и беше замена и бидејќи матичната стално беше отсутна по конгреси и викенди, често одевме кај Цекиќ. Се слушавме и по телефон, баш убави совети даваше . Ама за матичен ни рече нема место. Сега прима за матичен или одевте на приватно?
И мене ми е ок. Со помалата сме кај него, со поголемата бевме кај "генијалецот" Којиќ и јас така правам споредба. Секогаш кога го прашувам нешто на Вибер ми рекол донеси ја да ја слушнам за секој случај. На 4 месеци бебе со пневмонија супер ја опорави. За секој има поделени мислења и не ме сфаќајте погрешно ама од матичен не очекувам многу. Секогаш кога се сомневам во нив за нешто ги носам на Клиника или во Козле, а често и во Систина сум фрла пари и на крај сфатив за џабе.
Ne taman rabota pogreshno ne svativ voopshto vo pravo ste za pishanovo,a sepak neli i svoi iskustva si spodeluvame
Истово ќе го кажев, матичен лекар, дали за возрасен или бебе, ми е само да ми даде упат, боловање или рецепт. Ова од мое искуство цел живот. За се што треба одам на специјалист, клиника, ургентен, козле, и тн. Доверба еднаква на 0.
Јас кога се јавив немаше па после ми се прејави да ми каже дека некоја заминува во странство. Ама мислам дека имаше удел зошто се сретна со мајка ми со која се знаат од пред многу години.