Pa ne znam sto da kazam...vaka ok deluva mada devojcevo moe e nastinato ne e neso ne znam sto sto treba da vidi. Ja slusase nema niso na gradi ok tocno bese toa, ama jas posle rezultat od brisevi i ponataka so dragana si komunicirav. Ne znam sto e planot so nea da delat pola pola pacienti so Dragana ili da gi zeme na Zvezda ako se penzionira. Pisav i pogore Dragana trebase da e 1 smena vo 5 uste bese tamu
По моето искуство, Др. Симона е голем професионалец,и тоа прво во однос и комуникација, култура, емпатија, стабилна.... Мене ми остави впечаток, за разлика од Драгана за која премн очекував а се разочарав.
Ѕвезда да се пензионира? Нема ли околу 45 години? Да не е рано Ок за комуникација и прием,но не знам за стручност. Детево ми е болно скоро цел месец,два пати кај неа се погоди да одиме,ништо не менува од терапија и состојбата останува иста,а од вчера има и тт. Па малку се подзамислив
Ние сме кај др. Розита Хаџи Манчева (претходно искуство и е во Ремедика) сега за сега е ок, не сме имале некој проблем ама пред давање антибиотик знам дека секогаш бара крвна слика, брис и слично, плус те слуша и тебе како мајка што имаш да кажеш. За пред вакцина исто обавезно крвна слика правиме.
Mom's Нашиот педијатар (Кармен Цекиќ) заминува во пензија. Ете инфо за мамичките кои не се известени. Сега се мислам дали да барам педијатар или може да ја носам и кај доктор по семејна медицина. Се јавив на неколку места нема место. Скоро е 11 месеци.
На ќерка ми докторката замина во пензија летово. Се мислев да ја запишам кај друг педијатар, ама во Аеродром и нема премногу, а не сакав да ја развозувам низ градов само за диши/диши, па ја запишав кај нашата матична. И така ја знае од претходно, а добар доктор е според мене. Ќерка ми има 8 години, а твоево е помало, па не би знаела што да те советувам. Ако имаш доверба во докторот по семејна и сметаш дека е добар, носи ја.
Препорака за матичен педијатар, реон Центар. Само да не е Драгана Емел. Вчера ред се редеше од болни деца, а она си примаше и редовни пациенти. А со болно дете 2 часа пак не ми се чека па не знам колку да е стручна.
Дајте препорака Аеродром ние сме кај Митка Тренчева ама не се издржува повеќе секое закажување хорор, денес книшката ни ја заметкаа па уште сестрата ме убедува дека јас сум ја зела, па после 2 саати а тука е. Неорганизираност, хаотично, ма излегов со толку лутина...
Леле мајка и таму ли е катанга? Како функционира она, се чека многу? Во јане сандански има некоја кај катерина андоновска, она е по семејна медицина?
Аеродром ептен е крш со матични педијатри, јас имам новороденче уште не ми е пишано се мислам каде, Митка ми е во комшии и се мислев кај неа ради близината ама сега што те прочитав јок а и гледам на фб објавува денес таа смена утре таа смена и нема цел ден тоа малку проблем кога ке сме на работа. Реоника се јавив во Ново Лисиче вика незнам што да ти кажам за еден месец дури слободно имаме термин и многу гужва самата сестра на тел тоа ми кажа. И останува кисела вода како поблиску пзу ристоска ама и таму било мн гужви и неможам се одлучам
Јас го носам во Промедика кај Моника. Периодов за жал е секаде е многу гужва, ама овде бар е бројче систем и нема други пациенти освен тие со бројче. Јас од Аеродром па во центар го носам. Митка беше замена на претходната матична и не ми остави впечаток на замена кога сме биле. Цеќич не прима, а еве викаат и пензија. Стварно ужас е со матични. Гледам мојата матична (семејна медицина, почнала да работи со деца), ама незнам како е за со деца. За нас супер ни се погоди ептен е посветена и достапна.