Од 20ти, затвара цела ординација.Ме стигнале да се јават кај сите претпоставувам. Јас прееска бев да си го земам картонот
Јас пред некој ден бев на преглед ништо не спомна.. ќе се јавам Мислам дека е во ред навремено да се известат сите, како вака..
Луѓе, па матичен педијатар не може да се најде. Искуство со Сашко од Реоника има некоја? Се јавив, имале слободно место
Ок ми е Сашко, стално достапен. Нема везе ако е за 1 месец, закажи, во меѓу време отиди приватно. После ќе ти закажува он од месец за месец. Можеш и на не закажано ама со болни деца е тогаш. Чекање има, ама сегде се чека, повеќе од 40 мин не сум чекала.
И јас бев минатата недела и ништо не спомна. Вчера да ја консултирам на телефон и ми кажа. И јас малце се напнав искрено али јбг
Mene Katerina mi e maticen i e super. Inaku da, po semejna medicina e. Se mislam malava kaj nea da ja prefrlam.
Колкаво ти е бебе? И јас сум кај неа но неможам да кажам дали е добра пошто сум релативно здрава и одам 1 годишно. А гледам мали деца идат.
Да така ми кажаа кога се јавив тогаш.и замисли звонев сега пак и ми закажаа за на 17 ти сега многу се изненадив што толку брзо
8+ e bebka. Jas i majka mi sme kaj nea od pocetokot, pa ima dobri 8-9 godini. Do sega sme stvarno zadovolni. Jas totalno ne pomisliv malava tamu da ja prijavam, sakav demek bas kaj pedijatar, pa nea ja odnesov vo Reonika kaj Sasko. Ama sega da ti kazam ke se razmislam za kaj Kate, bas ke otidam denovive da ja prasam.
Може и кај др по семејна медицина не мора педијатар. Доколку си задоволна од пристапот и односот на тој доктор носи го таму. Јас големата од 4м ја префрлив од педијатар кај др по семејна медицина и сум презадоволна од докторката. Сега бебуш го носам на педијатар и не сум задоволна. Така што до докторот/човекот си е не до дипломата
Јас и ќеркичката сме кај др Кате. Ќерката од 4м ја носм таму. Супер е докторката. И искуство и пристап, се. Само позитивни зборови за нејзе. Ме нервира само гужвата, има мн пациенти ама па кај сите добри има гужва.
Да, ја преместив кај доктор по семејна. И локациски ми е поблиску. Се надевам дека нема да ни треба често
Те молам сподели ми, може и во лп Јас сум кај неа и ептен ми е близу. Ама не знам како е за со бебиња. Кај кој сте сега мама?
Јас големата ја носам кај др Кате од бебе (4месеца негде кога беше почнав). Сега е скоро 6г. Така да не мора кај педијатар
ПЗУ кате мислам дека се викаше.Маџари. Доктор и Докторка и двајцата се специјалисти по семејна. Отидов само да дадам картон но докторката ме викна да се запознаеме и ја прегледа малата. Ја заигра, ја закачаше вака фина. И јас се преместив кај нив. Аеродром веќе ми е далеку.
Ние до сега сме иделе кај педијатар за редовни контроли. Фала богу не сме имале потреба од нешѕо терапии ама превише гужва е. Со саати се чека. Цел град го возиме да се изначекаме таму. А и немам нешто совети од нејзе до сега. Како шо ми е нејадачка. Се јас прашувам и барам. А да не зборам колку се чека за термин за здраво дете.