Не може да е исто општ доктор, доктор по семејна медицина со педијатар... Разликата во едукација е огромна.
Нема педијатри, па затоа се форсираат лекари по семејна медицина да бидат матични на цели семејства, оттука и називот. Не е дека нема разлика меѓу општ лекар и педијатар, ама па општите лекари треба да знаат и со деца да работат. Нашава матична што ќе оди во пензија е педијатар, ама работи како доктор по семејна медицина, и на возрасни им се води како матичен лекар. И јас планирам да ги префрлам децава кај нашата матична, немам друг избор.
И јас бев кај Кармен па сега ми треба друга опција за матичен педијатар па и матичен лекар за мене и сопругот Некој предлог? Др Паскалов е со фонд или е приватен?
Секако не е исто. Матичната на ќерка ми е општ лекар, прима и бебиња, но врска нема. Ми го отру детето со антибиотици зашто се плаши очигледно и најлесно и е така. Никако да ја сменам зашто не можам педијатар да најдам, но преку глава ми е. Експериментира со деца таа, ненормална.
Пред месец дена две деца ми прими. Кај друга докторка се водат, ама он ги прегледува, или кој ќе се падне. Виктор, Кате, сеедно.
Епа почнале да примаат нови. Не мислев лично он, него ординацијата не примаше нови пациенти. Така е кај нив, кој стигне прегледува.
Кој е кај Розита во Рес Хумана? Сменив тел и го изгубив бројот, да ми го даде кој го има во лична порака..
@Ano ,@An-na ве молам да ми кажете кои ви се матични по семејна медицина во Аеродром,во потрага сум за мене и за големата ќерка,малата ми е кај Митка од што ми е ептен пред зграда ,а инаку да многу е гужва,ама очигледно кај сите педијатри е така.Да не ми беше далеку Букурешт немаше да ја менувам др Билјана
Леле и ние сме лк Митка не се издржува секое јавување со сестрата хорор, дојди денес, па јави се пред да дојдеш абе хаос
Јас сум кај Тања, позади Митка е. Не сум сигурна дали е семејна медицина, на мене и сопругот ни е матична со години и сега ќерка ми ја префрлив кај неа. Прашав, рече може и деца. Во принцип задоволна сум од неа, а за детево допрва ќе видиме. Не се разболела се уште (пу, пу, пу) а и големи се веќе, па и не е толку важно да е педијатар. Барем така мислам оти Аеродром нема баш избор.