Ве молам контакт од др. Сашко Реоника никој неможам да добијам на бројот на гугл шо е…никогаш никој не ми крева
Искра прегледува само болни деца, одлична е. Кога матичната не е тука избор ми е Искра а знам да го носам и за второ мислење. Достапна е на вибер и тел. и доста искусен педијатар од Козле
Девојки ,прашање бидејки не ми е јасно .....дали ке треба од сега да барам педијатар? 36та недела за некој ден. На пример бебе кога ке се роди од кога почнувам да го носам на педијатар? Веднаш? Кој ке ме упати?
По седум дена од раѓање првпат го носиш. Можеш за првпат и приватно, па потоа матичен да бараш. За матични искрено немаш многу избор зашто и нема. Јас најдов термин и место во Реоника.
Ако се пораѓаш приватно ќе имаш три бесплатни контроли , еднаш неделно. Потоа ако не го носиш таму, ќе си најдеш матичен. За да го пишат матичен мора да биде осигуран преку некој, прво чекате извод, така да веднаш не би можела да го запишеш некаде, ќе си плаќаш приватно. На пораѓај педијатар секако ќе те упати како понатаму
3.800 Систина, ако се породиш таму имаш 10% попуст, а за Ремедика нека сподели некој, јас плаќам за големото дете 2.000 ден. но знам дека на новороденче и помалку наплаќаат некогаш
Jas sum porodena vo Remedika, za redoven pregled posledniot pat plativ 1400den, prethodno plakav 1200.