Секогаш добиваме коментар дека е време на вируси, крајмиците и се проблем ( тоа ми го кажуваат 3 доктори), но секогаш и прават крвна слика, мокрачс пробериваат и брис, според резултатите терапија, која најчесто е витамини и попотреба нели за температура нешто. Туку, мене ме нервираат доктори, а тоа ми е десено кај еден доктор тука во Мк, без брис и крвна слика да препише антибиотик, ее тоа за мене не е доктор. Само доколку има дете бактерија се пие антибиотик, а кај ќерка ми беше вирус во прашање и тоа на поминувањр според крвната слика и кога бев на друго мислење ми рекоа како може антибиотик да се препише на ваква крвна слика.
Вие што сте кај Паскалов, како работи човекот? Резултати добивме од сабота, денес цел ден звонам, на сите можни броеви никој не крева? Сабајле само еднаш крена сестрата, едвај ми ги најде резултатите, ќе ви се јавиме и толку беше. А резултатите не се баш најдобри! Треба да кажат што понатака.. на работа бев, не стигнав да одам, да не зборам за денешниот сообраќај. Далеку ми се ептен.
Искра прима 100% ако е настинка. Мислм дека имаше коментар ти пошано за кај Марина, се одлучи за неа, доби термин или се работи сега за настинка? Јас имам лошо искуство со Паскалов и никогаш повеќе, јест да е безплатно ( и на приватно не ми зедоа пари) ама .. никогаш повеќе.
Не затоа го отпишав. Многу ладна, се беше ништо не е. Не сакаше многу да го носам, све на вибер.При матичен , јас во Ремедика плаќав на приватно. У короната два пати не сакаше да не прими без тест. Тука ни се прели чашата. Правев пцр на приватно за да она го прегледа. Прво и беше направете тест. Исто , често е отсутна. Оди стално по конгреси, петоци ретко кога е таму, оди мислам Охрид има стан таму. Не се сомневам дека е добар педијатар но мене лично ми остави впечаток дека не си ја сака работата. Замената Кармен , ептен ми се допадна ама тука прочитав дека заминала во пензија… Сепак ако прима нови пациенти пробај , може ќе си задоволна
Фала за мислењето, како за неискусна мајка со прво дете нели, ми треба некој матичен што ќе биде достапен и што ќе се замара, не бива на секое да трчаме и плаќаме на приватно при матични доктори.
Искуства со др Митка од Јане? Сакам да го префрлам малиот таму,прима нови пациенти? И дали знаете која смена е оваа недела?
Општо задоволни сме, нема многу гужви и редици со саати, на вибер враќа достапна е.. друго не знам. Немавме ни многу избор кога биравме педијатар никој скоро не примаше нови деца. Сега за сега сме задоволни