@azelea да те прочитав страници наназад ама изумив. Значи Билјана е младата, Снежана старата јас би кај младата ете викаш дека е добра. Кажи ми од колку, до колку работат и има ли многу гужви и ако може бројче да ми дадеш од ординацијата (може и во лп да ми пуштиш, како сакаш). Фала @referentka стара/млада е Златка, гужви многу има, посебна просторија за бебушки и број ако може и за кај нејзе. Фала
Па Златка има отприлика 55 години. Искусна докторка е, барем по муабетите од другите пациенти, зашто да бидам искрена, кај моето дете немало некои поголеми интевенции. Но...ми се допаѓа тоа што слободно можеш да и пристапиш и со најглупави прашања а да не те омаловажи, туку трпеливо те сослушува и ти одговара, зашто ние мајките колку и да имаме искуство со деца сепак кога ќе дојде до нешто си сакаме стручен одговор. Мене ми пружа сигурност.
@referentka уште ако сакаш број да ми дадеш на кој закажуваш ^^од ,,глупави,, прашања никат доста Инаку моментално бејби го носам кај Сајковски-Систина и искрено првиот впечаток ми беше супер, ама сега што знам, како така малку повеќе да се подзанесува и плус ништо не објаснува, море ништо не кажува, ти прашуваш тој ти вика се е супер или бебе е нормално е
@emkaemka да Билјана е младата,мислам дека од 7.30 до 19.30 работат,едната е прва смена другата е втора,секако печат ќе ти стават од Билјана а можеш кај било која да го носиш. Еднаш кога едната докторка беше на одмор ,а другава само прва смена била , а ние не знаевме отидовме попладне и немаше никој ,па ја прегледа др Златка ,една до друга им се просториите и вака ок ми се виде,убаво ја прегледа се што треба. Ај пиши ми порака ти дека јас не можам да ти пратам
Uste si kaj nea, neli se prefrli kaj marija hristova ako ne gresam? Inaku da i jas najvise radi olgica odam vo res humana, i ne mi se svigja sto i vozrasni ima vo cekalnata ama pa poliklinika e toa i normalno ke ima. Eve nie nikogas ne sme otisle na zakazano i nikogas ne sme nacekale detence pred nas tuku odma vlagame vo ordinacijata. Kako ke ti se pogodi. Vo sekoj slucaj daleku podobro od poliklinika gjorce kaj sto bevme pred toa, tamu pa haos ne se znae koj e bolen koj ne, ne bi za toa. @emkaemka ako ti e za doktorkata ic ne mu ja misli odi, ima i parking. E sea za guzva pa i nema tolku ako vidis za razlika od drugi polikliniki kako ke ti se pogodi, nie nikogas ne sme nacekale guzva. Plus ko sto kaza sofi ima i lab odma zimaat krv i za pet min e gotovo, a ako trebaat nekoi drugi ispituvanje sto ne se pravat tamu za deset min preku ulica ti e avicena. Jas sum zadovolna od doktorkata epten se sprijatelivme i za se nesto ja maltretiram po tel i sekogas e raspolozena.
@TheSecret неможев без Олгица само еден месец останавме во Сити Медика и пак си се вративме кај Олгица. Ја обожувам жената ептен ми е позитивна, насмеана и секогаш убаво расположена. Начинот на кој се однесува со синко ми е ептен мил. Реално и ми се допаѓа нејзиниот став за дохрана и воведувањето намирници и поради тоа уште повеќе ја фаворизирам Иначе ептен од 9дена кога беше синко го знае и сепак тоа ми е најбитно. Јас секогаш и се јавувам за кое време да идеме зашто и во смени е и ептен ограничени сме со време ради работата на сопругот ( јас не возам зашто неам нерви низ Скопјево да возам реално ). Ајде може ќе се начекаме некогаш. Бакни го бебуле од нас
Raboti vo smeni? Neznamev. Jas sekogas sabajle odam pa sum ja nacekala prva smena znaci haha dobro e inaku ke sum se vrakala. Kako e so smenite od kolku do kolku koi denovi? Da si znam da ne ja utnam nekogas
Искрено поима неам кој денови е прва, кој втора ниту пак работно време. Ама сигурно прва смена и е до 15ч како што и идеше на почетокот само прва смена. А за втора ваљда до 19ч. На среќа си ја начекувала Или ако идеш 13-14ч сигурно ќе е таму без разлика на смената.
@emkaemka Доктор Илија мене ми беше матичен од мала докторката се вика Виолета двајцата се многу добри. Замена се еден на друг така да кој и да одбереш од нив нема да згрешиш.
Сајковски е таков, само крева палци се е супер, јас целата у плачки тогаш кога се породив не задржаа плус еден ден имаше бебе некој проблем он проага на визита го прашувам тој се е супер и крева палец, од тогаш одвратен ми стана не го можам ич. Моја препорака за матични ти се Кристина или Драгана од Ложанковски, стручни докторки, преубаво објаснуваат, посебна зграда за здрави бебиња, нема никакво мешање со болни, чисто , средено, достапни во секое време на фб, телефон, вибер било каде, паркинг одма пред ординацијата има. Се најдобро за нив кој и да прашаш ке ти каже Милена водителкава ја носи керката таму ги видов прошли пат
^^^ ууууу ова најодлично чим има посебно здраво/болно дете, плус паркинг пред ординација @alisijad ^Миленче ми е другачка од фах
Да, да потполно се оделија од мај месец, порано беа со термини за здрави, а од мај наваму во друга зграда се, од 13 часот па се до 16 часот се таму и прегледуваат здрави деца. Ние сме кај Драгана, бидејки тогаш Кристина не работеше лани кога почнав да го носам малиот, летово кога беше Драгана на одмор бевме кај Кристина, прекрасна особа и за нијанса повеке ми се допадна
Понеделник и среда е втора смена од 13 до 19 часот, а другите денови е прва смена до 15 часот. Мислам дека вака и беа смените. Олгица е супер педијатар и ние сме кај неа одкако се роди малата.
Мамички, може да ми кажете од кој педијатар во Систина сте задоволни? Покрај стручност, битно ми е да е достапен и "народен". Фала
Sajkovski Mnogu objasnuva na dolgo i siroko i bukvalno za se sto mi teknalo. A najmnogu koga sme bile so "problem" bez neckanje znael sto e i resenie, sovet
Eve jas ti kazuvam licno iskustvo. Ne deka imam nekoe fajde od toa Znaci koga ima problem stvarno e on toj. A i sekako vazi za eden od najdobrite
А со Симонида и Станка имаш искуство? Ивановски ми кажа дека они биле ко за мој сензибилитет Посебно Станка.
So stanka nemam, simonida mi e odvratna zosto koga ne ispustaa od bolnica sakase da ne zadrzi bez vistinska pricina pa uste mi rece ako ne ostanete ke dojdete na infuzija na eden aroganten ton i sakase griza na sovest da mi napravi. Srekja pa ne potkleknav Drugarka odi kaj nea ama od toa sto slusam ne mi se dopaga. Za stanka nemam neso mn slusano ne e neso poznata ama pozitivni komentari imam slusano kako i da e, a i na predavanjeto mi ostavi dobar vpecatok
јас кај Станка ја носев малата првата година на секои три месеци.Супер и доста зборлива и приступачна