Прво кс, па според кс одлучува. Не се расфрла со атб, ама дава соодветни лекарства. Ама пак ќе кажам, не била мојата екстремно болна. Се закажува
Те оптеретив со прашањава знам. Ама кажи ми уште дали попладне работи и дали враќа на вибер и не ти досаѓам више.
Само попладне работи нашата. Од 4, не знам до колку, 19:30 мислам. А на вибер враќа, може не одма секундарно ама враќа. Викенди за глупости и имам пишувано, секогаш ми има вратено. И многу е мила и со детето. Читам тука не ги погледнувале децата некои педијатри. Кај докторкава испод 20 минути за обична контрола не сме биле. И за се прашува, и секој преглед гледа носе,грло и ушиња. Баш вчера бевме, не сме биле поодамна. Прашуваше шо јаде, како јаде, ја гледаше како оди, како се понаша со спиењето. Малку ме така живцира шо гледа како од "книга" ама тоа не го перцепирам многу оти детево ми е све само по книга не е Иначе прашувај се што те интересира, за тоа сме тука Едит: спомнав за атб погоре дека не се расфрла, дури и ко имаше Софи бактерија у носето не ни даде атб оти немаше никакви други симптоми, шо според мене е добро оти стварно ништо не и беше. Мислам дека на друго место одма ќе кркаше атб
Зар Маџовска уште не се пензионираше? Колку години има? Јас ги носам кај Златка во Букурешт. Презадоволна сум. Нема гужва, не оптеретува со атб, секогаш достапна на телефон. И јас сум кај неа како децата што ми ги гледа така и мене ме гледа.
Дали некој за матичен ја има др-Ленче Ковачевска-поликлиника Ѓорче. Децава ми се кај др-Зотовска од раѓање ,ама веќе не е таа докторка што беше,ако грешам во констатацијата исправетеме
Докторката работи во Букурешт Поликлиниката, ама мислам дека веќе не прима пациенти, jави се, прашај сепак.
Знам дека веќе е поставено сто пати прашањево ама ајде да си ја пробам и јас среќата Добар педијатар од кој сте задоволни во околина на Аеродром, Ново Лисиче, Кисела Вода? Па и центар да е.
Zdravo majki Dali znaete da mi ponudite dobar pedijatar niz Skopje? Najmnogu me interesira sto se privatna ordinacija a rabotat so kartoni .
Vi blagodaram bevme kaj Dr. Sajkovski I mozam da kazam samo pofalni zborovi I covek sto si ja znae rabotata vi blagodaram uste ednas
Тие што одите кај Сашко во Реоника. Сакам да отидам да ја измери и да ја прегледа пошто прекинуваме со доење, она слабо си јаде, некои параметри на крвната слика за железото укажуваа дека може да е паднато, да види еден осип што е околу устата веќе подолго време, страбизмот да види дали е за на специјалист или не, да ми даде упат, 13м е. И нормално се јавувам да закажам преглед за здраво дете, ми викаат после 10 месеци не закажувале такви прегледи, да одам кога сакам во периодот кога ќе бидат болните и да чекам ред. Ваква му е праксата? Кај Паскалов знам дека се закажува за здраво дете кога сакаш. Кај другите педијатри здраво дете после година како, кога носите, со закажување, со болни? Ептен се изнервирав, во овие вируси да чекам со болните. Ќе си плаќам изгледа пак приватно, а и ќе го сменам понатака.
Јас се договарам и или одам кога почнува со работа или на крај пред да заврши смената. И ако некогаш има улетано итно болно, ние си седиме во друга просторија
Кога прв пат ги носите новороденчињата на педијатар и ортопед за контрола? Во отпусното писмо ни пишува во рок од еден месец да се однеси, меѓутоа ништо поточно за датум.