Педијатар зависи дали цица, има жолтица, како напредува... Јас на 2 недели го однесов, тогаш имаше термин. Убаво е порано да го однесеш.
На педијатар 3 дена после испис, па после на 5 или 7 дена не знам. Ортопед ако не го прегледал на раѓање се носи веднаш, инаку негде на 2 месеци.
Direkno da mu pises na d-r Sashko poraka da go zamolish ke ve primi ke najde vreme,ova od iskustvo nashe so maliot koga sme imale potreba ni izlagal vo susret. Ako nemash negov broj pishi mi poraka.
да споделам мое искуство со педијатри во Скопје. Бебето ми има 2 месеца. Првиот преглед на 7 дена од испис од болница беше кај д-р Љиљана Којиќ во ВФВ Клиника. После тоа уште 3 контроли кај неа. 1000 ден е преглед, докторката е стручна, фина, немам апсолутно никакви замерки. Матичен педијатар ни е д-р Ели во Аеродром. Таа исто така е многу фина, достапна е на тел. за прашања и консултации. Е сега, последно бевме во Систина за проблем со доењето и ќе кажам дека таму веќе нејќам да стапнам кај тие дерачи. Уште невлезени, во 3 минути преглед ни изнакажа неколку дијагнози, можност за операција, не знам ти што, плус лош некој пристап на прекор, а не на советување. На претходните педијатриски прегледи воопшто не го ни сметаа тоа за некаков проблем и ми рекоа да не се грижам, а ваму одма дијагноза и одма да сме оделе пак на контрола. Нека хвала. И трета работа што сакав да споделам е дека кога ми дојде патронажната сестра, ми рече дека наводно д-р Филип Дума се спремал да отвори своја педијатриска ординација во Ново Лисиче. Колку е точно не знам, но ете да споделам, може некој чул нешто. Ако сварно е со таа намера, тоа е супер затоа што недостатокот на педијатри на територија на Аеродром е сериозен.
Ако отвора тој ,ќе биде невролошка амбуланта. Инаку, можеби во систина се во право, сепак тие се неонатолози имаат повеќе искуство , зошто сте биле таму ако веќе сте верувале на вашите педијатри? Јас ги видов повеќето педијатри и навистина не ми оставија таков впечаток, повеќето се од клиника и се справиле со многу дијагнози, така да јас ви размислила на твое место и би го однела на контрола.
Бев за да слушнам трето мислење за една работа, таа ми изнакажа сосема друго за трета работа. Јас знам дека располагаат со детска хирургија ама претходно двајца педијатри ја погледнаа и не увидоа проблем, одам ваму и оп операција. Оукеј. Наташа беше докторката. Ми ја препорача една другарка.
Наташа е многу солиден педијатар, од детска клиника е. Ти си знаеш , но штом ти спомнала нешто , следи го бебето.
Да, да, секако ќе пратиме состојба и ако треба ќе одиме на соодветен специјалист во консултација со матичниот педијатар.
Не е вратена по стариот распоред. Во петок мислам дека секогаш е втора, а другите денови прва. Јас ја проверувам online чекалната и така ја следам кога ми треба.