@kukla21 јас од Симонида бев презадоволна и на пораѓајот ми беше исто,ми даде број и и се јавував еднаш не ми крена и пишав порака и после ми се јави самата. Објаснува, народна жена, позитивна, насмеана слична на Митко
@kukla21 мене Станка ми беше на пораѓај и она не испиша од болница.. Јас сум задовола во глобала од неа. Ми даде мобилен. Ја барав неколку пати, некогаш ќе се јавеше некогаш не.. ако и пишев порака ќе ми одговореше. На контролите кај неа ок поминавме, ама некако како на брзање и беше работата. А за стручна, стручна е. Ми се допаѓа тоа што е поборник за доење и не дава ад ако реално нема потреба. Позитивна и насмеана секогаш.
^^ совет од Сајко: идеме на прва контрола и бејби уште жолто од жолтицата и он ми дава совет, да ја затоплам собата на 25степени, да го соблечам голо бебето и да го држам до прозор едно половина час по 3пати дневно без разлика имало сонце или не Абе ај, он на неговото така нека прави башка знамеме дека сонце/светлина треба да го фаќа директно, а не преку прозор! Не коментирам стручност ама ич не е приступачен, народен па воопшто, повеќе би рекла надмен.. и сето тоа мене не ми пречи, ама на мајка со неколкудневно бебе не се одговара со бебе е/нормално е и си молчи верувам и дека ,,глупост,, прашувам ама јас одам за да се информирам, а не на крај чачкам по нет и форум за да се успокојам ^^ и јас Станка ја избрав за се наредно @kukla21
Ултравиолетови зраци не поминуваат низ прозор, па ми нема логика да има било како ефект на тој начин, а ако е за светло тогаш ќе го ставам под сијалица ^^ сеедно јас го вадев надвор, директ на сонце или облаче и му мина
Стаклото блокира само дел од зраците, не сите. И јас добив од педијатар препорака за жолтицата ако не сме во можност да сме надвор, тогаш преку стакло.
Мајки што читам по групи, во Скопје број еден е Паскалов. А и за Драгана Емел исто. И од Рес Хумана се фалат. Зошто Систина? Овие ви се топ педијатри, особено Паскалов. За Систина не читам добри критики во последно време.
А што си читала за систина? Од тоа јас што сум читала Паскалов е извикан многу. Инаку првите 3 прегледи во систина се бесплатни, па не гледам штета да си ја носам. Ако ме бендисаат овие 3 пати ќе си барам матичен друг.
Pa licen izbor e. I ne znam od kaj ti e citanovo iskreno.. Dragana i Paskalov da se sporeduvaat so nekoi doktori od sistina mi e non sense.
Од каде дека докторите во Систина се најдобри. Не се. Читајте искуства по фб групите колку незадоволни мајки има. Па да, за Драгана и Паскалов има далеку повеќе позитивни коментари отколку за овие две кои ги спомнувате. Советот ви беше најдобронамерен од што следам на нет искуства. Систина ти е претворена во пералница за пари ако е така. И не мора толку возвишување. @kukla21 тоа што го бараш ќе го добиваш од нив двајцата. @PUPICA и @AngelOfArh лично искуство можат да ти пренесат.
Драгана е душа од човек.Кога и да сум и пишала на фб одма ми одговара.Ниту ми е матична ама ми излегла во пресрет секогаш
Едно е да се пишува од лично искуство, а друго од читано. Сите имаме различни барања/очекувања од докторите. Еве и мене не ме бендиса педијатарот што ми "се падна" во систина. Не му ја спорам струлноста, туку комуникациски не сме компатибилни. Ретко некој оди во Систина редовно. Обично одат кога се во зорт и во таква ситуација сите имаме тенденција да очекуваме чудо да се случи откако ќе отидеме таму. Перална за пари не верувам, од лично искуство. Многу пати не ми наплатиле преглед. На крај на денот, приватна болница е - чим сме решиле таму да одиме треба свесни да сме за трошокот. Мене исто згодно ми е што цела историја ти ја има во систем - нема носење хартии/извештаи со тебе, се си пишува и лесно е доктор да те следи.