Олгица од Рес Хумана работела како неонатолог во Плодност и според ова ми е малку над од другиве матични. Во однос на докториве најискрено за нешто недај боже посериозно јас би го носела во Систина, повеке искуство има Симонида и има работено на детска клиника, додека пак матичниве само стажирале таму. А, вака за обични прегледи и контроли премногу пари ми се да давам. Драгана се си бележи во картон , секој преглед така да до сега сум немала потреба да носам извештаи со мене.
Кукла, само посочив дека мајки што зборуваат за педијатрите. Значи од лични искуства. Еве и тагнав од форум кој оди кај Паскалов. Не е проблемот само што плаќаш во Систина, туку се непријатни и негативни искуства има. А кога бараш докотр, бараш препораки. Пациентите си пишуваат се. Зошто ме нападнавте веднаш? Јас само ви дадов препорака за доктор каков што бараш. Изборот е твој, ама читај за искуствата со педијатрите оти во Скопје барем имате избор. Ете и за Олгица има супер коментари, плус има и професор таму што работи.
Bas taka. Da ni kazuvase od iskustvo pa da e okej sovetov, ama ti kazuvas so si citala. Epa ja kazuvam od iskustvo. Od maticna i od pedijatar vo sistina koga nosam po potreba ne dobivam ist kvalitet. Taka da..
Јас лошо искуство со систина (скоро) да сум немала. Матичен ќе имаме, ама сепак и во систина планирам редовно да си ја носам. Само да си го "погодам" докторот. Според пишаното тука паскалов е затворен и не збори многу. Не ми одговара. За сите во Ложанковски само позитивни зборови имам. Верувам Драгана е супер исто.
@wannaBeMomma ај намали малку со твојата надменост, може? Не е Систина толку недостижна па друг да не си ја дозволи. Сум имала искуство и со доктори во Систина. Зборуваме за добри педијатри. Според тебе лекарите само таму чинат нели. Епа не е така. Не мора лично да отидам за да имам сознанија дали некој лекар има препораки. Обично кога бирам лекар, читам искуства. Ме нападнавте затоа што предложив лекари кои не работат во Систина и за кои извини ама се доктори со поголемо реноме отколку оние што ги спомнувате во Систина. Ако тоа е проблем, еве не знам.
Eve ne znam, ama mnogu ljubis da prevrtuvas zborovi. Gledam na niedna tema so tebe ne moze da se razgovara, taka da cim smetas deka si za se vo pravo, si, neka ti stoi. I pazi si go tonot okej? I ako emel ima podobro renome od sajkovski, fidanovski i slicno, togas neso soznanijava od citanje po grupi ne ti se okej (i koga bi bilo samo renome vo prasanje bi bilo super, ama neli..) Koj rece deka nekoj ne moze da si dozvoli drug vo sistina?
Nie ke odime utre za prv pat so maloto na prv pregled se nadevam deka ke sum zadovolna Na maz mi koleshkata drugarka bliska i e ja predlozi no plus odluka donesov sto ve citav deka ste zadovolni
Намали го ти тонот во ред? Не ми мешај други теми. А и извини вака ама јас тоа што мислам си го кажувам. Напна со Систина и со докторите таму. Сори, ама ми пречи да потценуваш лекари оти не работат во Систина. Со ваквите мислења само лошо влијаете кај мајки кои ќе ве прочитат дека само во Систина чинат. Некој ајде не може, друг е далеку, а постои проблем кај детето и родителот се убедува дека само Сајковски или Фидановски се најдобри. А не се. Давајте препораки, ама полека со етикетите само тие чинат. Само Систина чини. Оти има и подобри лекари кои не работат таму.
И јас сум во групата незадоволни од педијатрите во Систина. Некако ептен незаинтересирани кога прегледуваат дете. Два пати отидов таму, два пати се покајав. Од матичната сум презадоволна, Кармен Цекиќ. Екстра е жената. Исто и од Славица Тодоровска. А за Паскалов стекнав впечаток дека е одличен дијагностичар, многу мајки се фалат дека успеал да им помогне на децата после подолго лутање по доктори. А за педијатар е многу важно да биде добар дијагностичар. Е тоа за жал, го нема секој.
Јас пак задоволна од Систина- Битола, т. е од спец.пед. Александра. Комплетно посветено внимание кон проблемот за кој бевме отидени, детално објаснување на мене и мм, дури се трудеше и сликовито да објасни само да разбереме поубаво. За пристапот кон син ми, немам зборови, кога самиот тој беше комуникативен, весел и воопшто не сети дека е во ординација. Но, јас имам вакво искуство, што за некои мајки е секојдневие од нивните педијатри, затоа што во мојот град немаме некој сличен на Паскалов и останатите, кај нас нема некој издвоен за пофалба, па затоа сме задоволни од приватните клиники. Сепак, доктори се, со долгогодишно искуство, кога е потребно вака или така одговараат на услугите и се грижат повеќе или помалку за здравјето на пациентот.
Пред некој месец престанаа да праќаат доктори од Ск, а сега веќе и официјално престана со работа. Изгледа никој не им одеше, верни на Плодност Не знам за цените, не сум била. А му требаше такво нешто на градов, за жал ништо не испадна. А сите имаа големи очекувања...
Не познавам никој што отиде. Веројатно не им донесе приход и работеа со загуба и се откажаа. Само не знам што со докторите од Битола кои отидоа да работат таму. Остана само делот за офталмологија. А колку е преглед во систина иначе? Ако барале толку и овде, а битолски доктори, затоа затвориле
Za koj profesor zboris? Inaku da za Olgica so dve race potvrduvam za mene nema podobra. Fala mu na boga sto ja najdovme posle tolku lutanje po doktori i ne ja menjam za nisto. Za sistina ni jas ne sum zadovolna, gi svrtevme poveketo pedijatri, vo nekolku navrati i lezevme tamu i sekogas ne pustaa so istite simptomi (citaj bebe da pustis so 40t so vit c samo ne ne nekam ni da zboram) a za pari prvi se ama ne e se vo parite neli, pa odma kaj olgica za dva dena ne sredi. Jas za ovie dve god vo sistina sum ostavila 15000 evra pa sto sea treba da se falam tuka po forumi kako imam moznost da odam vo sistina, kako tamu se najdobri i sl. Haha. Imam bliski lugje sto rabotat tamu samo da znaete sto se pravat za pari ccc.
Drug pat tagni me koga zboruvas za mene, pobrzo da vidam. Eve sega se pofali deka si dala 15000e vo sistina (poso stavas tvoi zborovi vo tugja usta), a jas deteto go nosam po potreba. Malce treba da razmislite pred da se raspisuvate.
@BirMelek Не знаев дека ја затвориле, а скоро комунициравме на вибер ни кажа дека можеме да појдеме кога сакаме. За цената,околу 1000 ден за преглед ни зедоа, плус гратис уште еден преглед имаш или контрола.
Моето искуство со систина секое наредно одење е се полошо за жал. За педијатрите конкретно не можам да зборувам ама ќе го споделам моето последно искуство. Имав закажано само кардиолошки преглед кај Драшко кој чини 2900 колку што знам, а тие ми наплатија повеќе од 4000 илјади како за целосен педијатриски преглед. Тоа не го добив, добив само ехо на срце за синко. Кога прашавме зошто толку, таква била цената, а со описот од фискалната не може човек ништо да докаже. Нејсе сама отидов, па си платив и друг пат ќе се размислам. Да е уште пострашно за овој преглед стандард чекав повеќе од еден час, затоа што смотаната што ми закажуваше и покрај тоа што и нагласив дека е новороденче ми закажала во термин кога докторот бил на друг спрат каде прават фетален кардиографски преглед. Трагедијата да е уште поголема, не прегледа докторот во некое сопче кај најдоа слободно место и каде едвај се снаоѓаше со ехото. После ова немаше каде да ни даде извештај па се шетавме уште половина час додека најде слободен компјутер за да се логира. А извештајот поштур од оној од ремедика на испис што го добив. Усно повеќе информации добивме, но во извештај ништо не ни пишуваше. Ама, повторно реалната состојба не ни ја кажа. Се округло па на ќоше. Жива среќа што се одлучивме да одиме и на клиника и во странство, зошто ни кажаа дека состојбата не е така наивна како што ни кажуваа и ако чекавме како што не советуваа можеше да биде далеку пострашно. И за тоа дека ја имаат целата историја не се согласувам. И покрај тоа што три години бев нивен пациент(хсг, инсеминации, ин витро и ред други работи), кога отидов во бременост за скрининг немаа никаква историја, па раскажував што и како е. Да не зборувам дека до пред пола година не препорачуваа тест за аномалии преку крв, а сега одеднаш тој е добар(склучиле договор за процент со некоја од фирмиве). Може сум малку повеќе оф топик, ама сакав да кажам, џабе им е стручниот кадар(за кој почнав да се сомневам), кога генералниот третман што јас сум го добила е ужас.