До сега сме немале проблем со паркинг. Пред да почнат со online бројчиња, чекавме многу. Плус тесни се ходниците/чекалната. Ама ако си земеш бројче online не мора да чекаш таму.
А ако земеш он лајн бројче пример 5 а не 2 како што е по ред, како влегуваш? А тие што таму земаат бројчиња? Како е редоследот на он лајн во комбинација со физичко земено бројче? Платен паркинг кај зоил или ваму кај ла тана?
Си го чекаш 5, кога ќе ти дојде ред. Иста е важноста на физичко земено бројче и online. Ама пример сакаш да одиш за саат време, гледаш до каде се бројчињата и земаш 7-10 бројчиња после моменталното што е. Поентата е да не чекаш таму, туку да си отидеш кога ќе ти дојде ред. Паркинг кај Ла Тана наоѓаме.
Еве сум и јас, дојдов по искуства тука, и моево мало од "како убаво си искашлува" заврши со "хркулки" и со квалитетен бронхитис наредниот ден кај матичен. Црп и сѐ друго беше мирно, ама пие антибиотик веќе 4 дена, инхалации со физиолошки само (ама нешто два дена ги избегнува, досадно ѝ е) и уште хрчи. Не сум многу присталица за домашни лекови, ама ќе почнам и тоа да барам. Ич не може да тргне детево, мислам се смалува место да расте- секој месец вирози, сеа и бронхитис, а тек октомври?! Вие како сте?
Тогаш во Козле не "решија" нас. Не знам што све прими ама имаше ковид па тоа помина, терапијата си го направи своето и после тоа беше во стаклено ѕвоно месец дена буквално. Сега е ок. Од тогаш еднаш имаше вироза со температура, во градинка е скоро месец само носе и растекува повремено.
Не е нивна, ама зимаат примероци и после се договорени со некоја лабораторија ги зимаат од кај нив. Како и да е можеш да завршиш работа и за крв и брисеви, само брисевите се мислам приватно.
како што гледам на сајтот за пациенти нема нешто застој и многу чекања како претходно, ...15 деца пред тебе
како мислиш?! матичен доктор е на многу деца, и многу деца идат на преглед, нормално. коментарот ми беше во насока дека во новава амбуланта побрзо идат прегледите, дека не се чека многу.
Мене ми е ок. Среќа не сме биле нешто многу болни за да дремам во ординација ама таков е срдечен и мил со деца. Кога сум го замарала на вибер за глупости увек враќал и кажувал што да правам. Особено ми се свиѓа што не форсира одма антибиотици како што знаат доктори да прават. Мојата 3 год ќе праи сеа и антибиотик у живот нема пиено.
сакам да ми предложите матичен педијатар во БТ. Најмногу ми одговара нова битола ама не ми е проблем да биди и подалеку..
Јас не знам педијатар кој нема гужва.. Оу не, во петокот околу 18 имаше пред мене , си отидов. Ваљда втора смена е проблематичната увек. Пред 3 е лабавко .
ааа епа може така сум начекала, според електронската евиденција на бројчиња гледав во неколку наврати. ама сега и смените некако и се подолги од претходно. Само јасна е со нејзе?
Јасна и уште едно девојче што прегледува со Драгана. На пракса ли е, не знам што и е улогата, ама се вртка низ ординација. Згодно е да се земе бројче од дома, за да не се чека таму. Петокот имаше многу гужва после 17 часот, ама со online бројче почекавме 1-2 пред нас.