А во кој сектор стално се директори? Тие што знаат да лажат,крадат и мајтап да играат со вработени, а не тие што се добри и успешни во работата. Сигурно нема да стават некој асален доктор за директор кој ќе ги лечи после.
Ima i pojako, navodno nekoja majkicka imala dokument deka na ovie proletni temperaturi radi blaga nastinka ne smeela da go iznesuva deteto navecer nadvor so potpis i pecat od pedijatar. Celta ne se znae. Pa kao ima prijava vo Fzom da ceslaat kintrolori po ordinacii t.e. Posocena ordinacija. Se nadevam deka toa sto go slusnav e shala, zaso ako e vistina nekoj si go rizikuva lebot sto go nosi na familijata.
@Nena09 Каква врска има муабетов со темава ? Ни знаеш што се случило, си чула не си дочула. Колку да се пише нешто.
Pa ima kako nema, ke vidime koj ke go kaznat ili zatvorat pa da si barame chare ako sme kaj strucnjakot
Синчето 3 год.веќе недела дена е со воспалено газе,а последниве неколку дена со силно чешање(се буди ноќе да вадам пелена да се чеша ) Некојн од искуство?ПедијатАр ни советува крема на пиколино со цинк оксид и испитување на цревни паразити преку измет...
Проверете цревни паразити, ама провери ја пелената какана, ако има ќе ги видиш, малку прочепкај ја . Инаку јас знам примерок со паразит кај што им беше однесен на испитување и (не знам како да ги наречам вработените, а да не навредам некое животно) вратија резултат дека е чист примерокот и дека нема ништо најдено.
Во Јане Сандански поликлиника кај што вакцинираат бебиња има една многу фина докторка што прегледува, млада, плава со кратка коса. Знае ли некој како се вика и дали може да биде матична? И ние сме кај др. Митка и задоволни сме до сега ама ако оди во пензија, супер ми личи од Јане докторката.
Ако си ја видела кај вакцините да прегледува, неможеш да ја ставиш како матична. А исто може и специјализантка да е, во Идадија некогаш и специјализанти прегледуваат а докторите боцкаат.
На печатот кај вакцините пишува целосно име и презиме. Мислам Ана се вика. Префина е и мене многу убав впечаток ми има оставено. Не знам за матичен другите веќе пишале дека не може.
Здраво.Ве молам за предлог педијатар, добар дијагностичар. На синчето, 2 годинки, почна одеднаш да му паѓа косичката и се појави гола површина на главчето. Од дерматолог исклучена е алопеција и ни посочи дека не е дерматолошки проблем туку внатрешен причинител. Покрај насоките од матичниот педијатар, сакам и второ мислење од добар педијатар.