Педијатар

Дискусија во 'Бебе' започната од lina-kalina, 22 август 2015.

1. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.209
    Допаѓања:
    10.127
    Јас имам искуство со неколку педијатри во Систина, навистина имаат добри доктори ама некои од нив треба да си ја преиспитаат професионалноста бидејќи моето дете го задржаа во болница без “реална” причина (нејзиниот случај можеше да се третира и амбулантски) но јас како неискусна мајка бев исплашена. Не сакам да навлегувам во детали и покрај стручноста на тие што работат таму јас во иднина ќе бидам со резерва према нив. Важно ме анекетираа за три дена унапред какво мени сакам|( Замислете една од сестрите се дрзна да ги оспорува препораките на др и коментираше како знаела повеќе зашто имала 30 год искуство во козле. За на испишување да ми каже дека пак ќе сме се врателе:x И покрај сите недостатоци фала богу што има детска дежурна амбуланта како алтернатива на клиника, бидејќи и таму не дај боже да треба да одиш. Од Систина јас имам позитивно искуство со Душко Фидановски, Станка( мене ок впечаток ми остави ама не би ја препорачала) и една докторка не се сеќавам на името педијатар пулмолог.

На eli25 и TheSecret им се допаѓа ова.
  2. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.995
    Допаѓања:
    9.397
    Neznam kaj procita deka zboram za tebe ali nema veza.
    Zboram opsto za sistina ne za parite tuku za doktorite ne samo za pedijatrite (so isklucoci na nekoi doktori koi stvarno se ok).
    Da neke da me bocne progesteron vo vtor mesec so krvarenje intoa bas izvikan ginikolog vo sistina, pa sreka sto mi dojde maticnata doma po polnok da me bocne inaku nekam da pomislam sto ke se slucese. Da ne zboram maliot posle operacija izvrsena tamu, so komplikacii i tt odime na dezuren vo dva sabajle da nekat da mu ja iscistat ranata zosto trebalo doktorot koj go operiral da go cekaat vtora smena od 13h pa do togas znaes li sto mozese da se sluci ako ne im ja krenev bolnicata u vis, pa posle aj viknaa drug doktor. Ne zae*bavaj ima mnogu propusti za koi i ne sme svesni. Ti kazav bliski rodnini rabotat tamu i mi imaat kazuvano. A ima i doktori od koi stvarno sum zadovolna eve na pr obocki. Ete sajkovski sto tolku go zboris prasaj go zosto na site bebinja i na tie sto treba i tie sto netreba negledajki ja situacijata im nametnuva holle kozjo mleko? Prasaj go kakov dogovor ima so hipp i holle i kolku si zima procent. Sistina kako bolnica voglavno e peralna za pari da toa veke site go znaat i zalno sto stvarno ima doktori dobri koi se vmesani vo seta taa masinerija. Eve uste edna slucka, si zakazuvam pregled najnormalno kaj toj i toj doktor ( ne imenuvam) dve nedeli unapred i doagja vreme si odam na termin. Se prijavuvam na pult i administratotot mi vaka aaa doktorot e na odmor doagja vo toj moment sestra i neznaejki za nasiot razbovor vika doktorot e na boleduvanje i se poglednuvaat dvete. E sea koja me pravi mutava, im vikam a kako togas mi zakazavte termin kaj nego koga e na odmor ILI boleduvanje? Krevaat ramenici.Vikam neli trebase bolnicata da me izvesti ili da go smeni terminot za koga ke e tuka doktorot. Vika epa ako sakas sega moze kaj drug doktor. I celata poenta e daj sta das nema vrska kaj koj doktor vazno ke si platis pregled. I se razbira si otidov ne radi sto go nemase doktorot tuku radi odnosot. E posle rodninata sto raboti tamu mi kaza deka toj doktor ustvari bil otpusten zosto go nacekale izdrogiran na dezurstvo a pazi se raboti za hirurg od seriozna oblast, sto ako i na operacija se pojavel izdrogiran? I kako moze na zakazan termin vo privatna bolnica da cekas so saati za pregled? Jas kaj dimcev trudna sum cekala tocno cetiri saati malku falese da si otidam, a znaes zosto? zosto gi zakazuvaat kaj nego trieset pacienti dnevno (citaj za da poveke ima transakcii) deka profi e neli nema zbor za toa, so bebe isto dolgo sum cekala na termin, a ke reces pa plakam imam zakazano,ama dzabe. Ne e se vo privatnoto, vo cel toj ambient ko vo hotel da si, vo toa sto odis kaj dotkor koj prab vo priv bolnica pa normalno ke.bide izvikan a ustvari ima mnogu podobri sto malkumina gi znaat.

A mene mi naplatija 15.000 samo zatoa sto ostanavme dva saata vo dnevnata ambulanta za da mu istece infuzija, obicen fizioloski samo za da ne dehidrira zos bese so strasen proliv, i obicna krvna slika. I sto e najstrasno ne pustija doma so 40tt i vit c i pogresna dijagnoza, pa sreka imam dobar maticen koja sto samo go vide znaese sto mu e i za dva dena go sredi.

Последна измена од модератор: 12 декември 2017
    На kikin, karibian, PUPICA и 4 други им се допаѓа ова.
  3. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Abe vidi jasno mi e, za sjajno ne e. Toa sto mene ne mi bilo sjajno sum go pisuvala na druga tema ne e povrzano so pedijatrija.
    Jas zboram za tie nekolku pedijatri sto stvarno se odvojuvaat i ne moze da se sporedat so maticnite zasto razlicni im se sposobnostite.
    Maliot za ks, tt i slicno go nosam kaj maticnata, ama nesto koga e von normalata ili von rabotno vreme na maticnata go nosam tamu.
    I ne bi u detali nema potreba ama stvarno koga imal sin mi problem maticnata krevala ramenici a sajkovaki odma mi dal dijagnoza i resenie.
    E sega site se povrzani so kompanii, za zal kaj nas taka funkcionira. Nas ne ni go nudel, moze zaso ne odam redovno tuku po potreba. Ama realno vozrasni sme za bilo koj treba da procenime strucnost a nekoi raboti da gi zanemarime.
    Na primer do utre neka mi nudi holle ja so sakam ke mu dadam bitno da dobijam.kvalitetna zdravstvena usluga. I sum ja dobila :)

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  4. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.999
    Допаѓања:
    327.842
    sistina изгледа спремаат сега и кај нас болница(Гв).На пет ката е скоро при крај е зградата ,одма до градската болница.Каде ли ке се најде толкав персонал незнам стварно.Лекари нема особено нема пулмолози,педијатри,очни,пнеумофтизиолози кај нас.

инаку во Систина имам со големата чекано за ехо повеќе од еден час.За резултат од лаб место 40 мин окапавме два часа и на крај ни рекоа одете си ке ви јавиме телефонски каков е резултатот а ни наплатија 4000 и кусур.
    Во ургентнен со мн болно дете таа на шалтер заборавила да не најави кај дежурниот лекар итн итн.Ситуации безброј кои мислам како приватна и прочуена клиника не би требало да им се дешава

На PUPICA, azelea, JuLleE и 2 други им се допаѓа ова.
  5. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.995
    Допаѓања:
    9.397
    I jas go nosam po potreba ili von rab vreme sekako podobra opcija nego li klinika zavisi koj pedijqtqr dezuren ke se padne sea neli.
    Za holle ni jas nedadov iako poveke pati mi go nametnuvaa ama ete ima majki sto se zimaat zdravo za gotovo.

Последна измена од модератор: 12 декември 2017
  6. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.965
    Допаѓања:
    13.682
    Од Сајковски не сум воопшто задоволна. Само гледаше да не протера. Така што иако работи во Систина не е точно дека е најдобар. Јас се разочарав. Драгана Емел ја знам и лично и од прегледи. Многу стручна и фина , алал да и е.

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Fani80

Fani80 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2016
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    158
    Mojata sestra e preazadovlna od odnosot i profesionalnosta d-r Keti Obocki od Sistina, vnuk mi i koga e najbolen so radost odi kaj doktorkata na guskanje.

8. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Мајки препорака за педијатар кој работи со договор со фонд во Скопје, и ако знаете некој што прима пациенти бидејќи доста од нив не примаат нови.

На Sofronko му/ѝ се допаѓа ова.
  9. artemidis

artemidis Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    2.015
    Читам во темава само неколку имиња на педијатри се вртат како најдобри :) Јас за среќа со ниту еден од тие немам лично искуство, ама сметам дека и во оние помалку познати односно помалку извикани има одлични доктори. Двете деца ги носам кај др Моника Топузовска во Промедика и имам огромна доверба во докторката. Најбитно ми е што е добар дијагностичар, достапна и што има одличен пристап со деца.

На azelea и kukla21 им се допаѓа ова.
  10. Sofronko

Sofronko Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    995
    Пзу ложанковски и погоре имам пишано дека работат со фондот таму е педијатар др драгана емел марковска

11. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.886
    Олгица Николовска во Рес Хумана. Работи со Фондот и прима пациенти сеуште. Од 9дрна синко го носам кај нејзе еве 8+мес и сум презадоволна. Има уште мајќи кој ги носат кај Олгица децата ( читни страни наназад ). Секогаш позитивна, насмеана, често иде на семинари, прекрасен пристап со деца, детална и за сце расположена да разговара, објаснува и никогаш ама никогаш не дава лекарства ( како бомбони ) за било што. Иди ако не макар еднаш па ќе видиш дали ќе се пронајдете, мада сигурна сум дека ќе ти остави позитивен впечаток.
    Рес Хумана е во Козле.

На Autumn_ му/ѝ се допаѓа ова.
  12. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Ах Олгица што ни замина од Битола не запусти :( Луѓе ние овде сме скоро без педијатар, страшна работа. Во центарот за имунизација нема педијатар, прегледуваат лекари со општа пракса. На матичен на ред не се доаѓа, останува само на приватно во Плодност, а таму работат до 7 навечер без викенди...

13. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.886
    Навистина Олгица е прекрасна личност и педијатар. Она беше началник на Неонаталогија во Плодност.
    Ептен далеку ви е Скопје за да доаѓате навака, мада за од време на време таман да прошетате не е страшно. Али па сепак за Недај Боже настинка или било што потребно е и во близина да се има педијатар. Зар нема можност т.е. нема ли во најблискиот град педијатар ...
    Мада некад Олгица на шала на смеја вика : Еххх колку ми фали Битола ( нели она Битолчанка ) па ако ме фати носталгија ќе се вратам...

14. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Баш ќе прочитам и ќе се заангажирам за и тоа да завршам, фала на брз одговор!

На sofi2107 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Во кој најблизок град кога за сите околни градови ние сме надеж :) Мене ми треба педијатар на државно, за приватно не е проблем и до ск да одам, ама еве вчера мала цела вечер со тт, јас нема кај да ја носам, освен на болница на дежурен, да закачиме потежок вирус таман. Тоа ваљда секаде е така, ама во центарот за имунизација да нема веќе педијатар и пред вакцина дете да прегледува општ доктор....:x

На sofi2107 и wannaBeMomma им се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.861
    Допаѓања:
    202.990
    Полошо допрва доаѓа. Ќе немаме лекари, бидејќи сите што вредат заминуваат. Фалат медицински кадри, иако секоја година по 300 студенти се запишуваат, џабе. Не се сите за медицина.

На JuLleE, azelea, wannaBeMomma и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. 123baby

123baby Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2014
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    182
    Здраво, дали педијатрите од приватните болници систина, ремедика даваат листа со воведување на намирници цврста храна. Многу од педијатритe (како нашата матична) викаат почни со дохрана и толку. Сакам да имаме педијатар што ќе не води месечно, кога што да се дава, што со што се комбинира, кога втор оброк, печено, варено, сирово... Знам дека има се на нет, ама стварно сакам да имам педијатар за ова оти нели тоа треба да им е стручност. Искуства со добар педијатар за воведување цврста храна. Фала

18. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.999
    Допаѓања:
    327.842
    во Систина ја носев малата до година на систематски.Листа не добивав само усно совети и тоа во случај јас ако прашам дали нешто смеам да дадам или не

На 123baby му/ѝ се допаѓа ова.
  19. 123baby

123baby Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2014
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    182
    Ние сме пет месеца и јас ја водам во систина секој месец, ама ич не сум задоволна, јас го водам прегледот, а не док. И што ако заборавам да прашам нешто, он нема да каже. Даваме 2000 ден. само за мерење. Фала богу не сме имале поголем проблем. Не знам дали да продужам да ја носам таму, подобра опција не гледам. А што препорачуваат прво овошје или зеленчук?

20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.192
    Допаѓања:
    258.405
    Ретко некој матичен листа да ви даде, или пак секој месец совети. Не се нутриоцинисти. Има табела кај матичната, а истата ја има и по интернет. Генерално е тоа.
    Сестра ми не живее во Мк, па ни табели доби, ниту советување секој месец за исхрана.
    Како научна фантастика ја направивте исхраната.
    Едни исти се препораките и придржувајте се до нив.
    А има и екстремни случаи, едни даваат грав со запршка и на 6 месеци , а другиве ситничарање до немај каде.
    Се почнува или со овошје или зеленчук. Подобро е со зеленчук. И полека воведувајте намирници.

На JoyJoy, Kitten, sofi2107 и 3 други им се допаѓа ова.