Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Педијатар

Дискусија во 'Бебе' започната од lina-kalina, 22 август 2015.

1. Makmel

Makmel Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2023
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    20
    Здраво
    Оваа тема како поактивна па да побарам мислење.
    Дали сте имале искуство со докторка Наташа Чучкова Никчевска од Систина детски гастроентерохепатолог и доколу сте имале ако може да споделите како изгледа прегледот и дали се прават некои испитувања за проверка на цревната микрофлора

2. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.946
    Допаѓања:
    26.256
    Јас бев со бебето за рефлукс. Има многу знаење, убаво прегледува, ми објасни се убаво. За плус испитувања ќе ви каже што треба и дали треба, а може и вие да си прашате.

На Makmel му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    2.784
    Допаѓања:
    3.820
    Муратовска

4. Алек***

Алек*** Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    1.014
    Допаѓања:
    2.292
    Препорака за добар педијатар Центар /Кисела Вода.

На Fenix05 и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  5. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.877
    Допаѓања:
    4.612
    Bev kaj Filev. Ne sum zadovolna. Prljavi race mu pikna vo usta (ne eden, duri tri prsta izliža detevo) za da vidi dali cica...a mu kažav super si cica, se gleda i po kilažata. Doma lažicki vrijam za kapki da davam, ova me izvadi od takt. I nekako nemase koncept kako da go vodi pregledot. Inaku vaka fin e, opusten.

На Kika235 и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  6. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    1.778
    Допаѓања:
    10.455
    Ау, што збориш? :o Ја се мислев да одам кај него..отвори ординација кај Лиса така?

7. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.877
    Допаѓања:
    4.612
    Da. I mene mi e mnogu krivo, super e nema ic guzvi, cista nova ordinacija, blisku mi e epten. Niz razgovor so drugarki so bebinja, skroz razlicno se odvival nivniot pregled. Mene mi falese i doza sigurnost koja doktor treba da mi ja vlee. Otidi mozebi razlicen vpecatok ke dobies ti.

На Kika235 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Cherry blossom89

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    1.778
    Допаѓања:
    10.455
    Јас добив препорака од другарка, ај си реков ќе ја носам кај него. Го наплаќа првиот преглед? Се најави со закажување или? И мене ми е во населба, па затоа си реков да одам кај него..ај ќе пробам еднаш, баш ќе видам како ќе сум задоволна.

9. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.946
    Допаѓања:
    26.256
    Почна да прима пациенти како матичен, или така само преглед?
    Баш чудно ова со рацеве, многу беше внимателен кога бевме, маска носеше, му постелаше чиста хартија на вага за преглед...

10. Kika235

Kika235 Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2022
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    22
    Da i nie bevme za sosema drug problem ne mi ostavi nekakov vpecatok. Se zacudiv me prasa dali gleda bebevo od 9meseci crtani ,koga rekov ne , zasto ne mu pustame,a imame problem so fokus zatoa i pobaravme mislenje.Vaka e opusten i fin ama kako da ne znaese sto da ni kaze.
    Posle bevme kaj drug pedijatar i koga go vide bebeto ne upati na nevrolog.

Последна измена: 12 јануари 2024
    На Cherry blossom89 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.877
    Допаѓања:
    4.612
    Ne go naplakja, se javiv inace zakazav ama imase termini i za utredenta. Rece sleden pat koga ke zememe izvod ke se prijavime deka ima dogovor so fond.
    I sega maska nosese, i hartii cisti, sredena prostorija. Ama race mu nabuta i mislam 3 dena strepev dali neso ke mu bide.

Ne znam ete i mene nesto mi falese vo odnosot, doktorski stav i samouverenost. Ke probam kaj drug pa ke sporedam

На Cherry blossom89, KuklickaSk и Kika235 им се допаѓа ова.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.190
    Допаѓања:
    102.308
    Па може чисти му биле рацете. Нашиве доктори бар после секој преглед мијат раце одма, уште дур сме тука.

13. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.955
    Допаѓања:
    34.503
    Ние сме кај него 7м, и секогаш имал детален преглед ...а мерењето со памперс + боди да не е поради ладново?
    Зш обично јас си го соблекувам до памперс и боди ?

14. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.467
    Допаѓања:
    8.765
    Девојки насока за прв преглед кај педијатар што прават што треба да носам со мене за бебче, како да е облечен или го соблекуваат?
    Што сè проверуваат ?

15. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.946
    Допаѓања:
    26.256
    Во Систина ако сте го прегледува докторот што бил на пораѓај. Диши диши, грло, глава, стомак, го врти на меше, го крева од рамно нагоре, го мери, машко ако е гледа куре и тестиси... најнормално облечи го, сестра го соблекува по боди и му мења пелена.

Согласно мерењето дава насоки за исхрана и ќе ви каже што плус пробиотик, д вит да земате.

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.877
    Допаѓања:
    4.612
    Racete moze predtoa gi izmil, a dodeka bese vo sobata so nas, prvo se pozdravi so nas so raka, nie po pat lift i 300 vrati ispofakjavme, pa fakjase telefon, kompjuter i klucevi. Moze na nekoj ne mu smeta, mene licno ne mi se dopagja toj moment za dete staro 1 nedela. Ne deka sakam sterilno da drzam, ama premnogu e mal. Vo bolnica ne mi go dadoa dodeka ne stanav race da se izmijam.
    Nema veze da ja zatvorime diskusijava. Moze nekoj si saka kaj nego i ke mu odgovara i nema da ima vakov moment. Jas ke mu se javam ke mu ukažam na ova da znae vo idnina da nema barem vakvi neprijatnosti.

На Sofi.ja, Cherry blossom89, Coco31 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.190
    Допаѓања:
    102.308
    А не, тоа си во право. Ние имаме лошо искуство од нехигиена со внука ми, додуша различно беше, не здраво дете, ама пак. Јас би полудела.

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Easter

Easter Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2023
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.944
    Епа во Ремедика ја носам исто на преглед чат пат и ја соблакаат гола , зарем не треба да е прилагодена температурата внатре ? Денес дури на вакцина педијатарот во Јане Сандански и го соблече памперсот да и ја види пеленската регија а овој од два прегледа ниту еднаш .
    Нејсе , секој со своето искуство :D

На princess5 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.955
    Допаѓања:
    34.503
    Баш, не е дека не ти верувам но досега сум немала такво искуство баш напротив секогаш му го отвара памперсот за да го провери ...

На Easter му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Cherry blossom89

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    1.778
    Допаѓања:
    10.455
    Тотално си во право, јас како што сум забегана по хигиена, уште детево да ми го фаќа со нечисти раце, не би преќутела, што не е во ред, не е. Па уште во уста :x

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.