Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Педијатар

Дискусија во 'Бебе' започната од lina-kalina, 22 август 2015.

1. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.856
    Допаѓања:
    1.608
    Izvinete no da prasam, doktorkata maticen pedijatar vi e ili samo na kontroli ja nosite?

2. Kika235

Kika235 Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2022
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    22
    Nemame maticen pedijatar seuste, ideme kaj nea , ama sepak e privatna mora da zapiseme i preku Fond.

На Besbes24 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.138
    Допаѓања:
    7.019
    Емел утре која смена е?

4. July20

July20 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Zdravo na site,
    Ke ve zamolam za prepopraka na dobar pedijatar (bilo kade vo mk, bilo drzavno, bilo privatno) za da mi dade profesionalni nasoki.
    Malata mi e 3 godini i vo izminatiov mesec 3 pati se zalese na silni i bolni glavobolki koi i traeja po okolu 15 min pred spienje, a potoa kako nisto da ne bilo...
    Dali nekoja majka se ima sooceno so vakov problem?
    Maticnata doktorka sostojbata ja povrzuiva so aktiven den, konzumiranje na blago ili gledanje tv/telefon...raboti koi ne mislam deka se pricina kaj kerkata.

5. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Екраните предизвикуваат главоболка и те како, но и недоволно внесување на вода може да придонесе за главоболка исто така. Во за државно не знам дали има добар педијатар ос тука читам дека Паскалов го фалат. За Систина до сега имам искуство со Радица,Симонида и Фидановски сите се добри но мислам дека за ваква работа или Симонида или Фидановски би ти завршиле работа, евентуално Сајковски он многу убаво и детално објаснува. Јас кога се породив само он и Симонида детално ми објаснија што има мака бебето. :)

6. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.467
    Допаѓања:
    8.764
    Извини ќе се надоврзам на мислењево ама ме интересира за педијатри во систина а имаш искуство.. нас како матичен ни го препишаа др Антони Христовски ми се допаѓа што е многу позитивен сослушува ама некако имам впечаток како да е брзоплет, како да ги прави прегледите површно (може сум параноична околу детево не викам не) и што и да прашам дека бебево прави му се случува вели нормално е (и се надевам е така ама сакам да сум сигурна за понатаму)
    Веќе ни помина последната контрола после пораѓај па следните би оделе редовно но дали може да си избереме друг педијатар во Систина? И дали си задоволна од Симонида ? Доста ја зборуваат, ми се допадна и на визита и на предавањето во Систина мислам дека е подиректна и да те врати во реалност или така само впечаток добив јас? Или каде да закажувам
    И за ортопедот исто ми кажаа дека е само една докторка таму и треба да закажам уште сега за 2 месеци дали е добра или да барам на друго место?

7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.188
    Допаѓања:
    102.308
    Матичен не може да ти биде во Систина. И за редовни контроли ли идете таму? Најди си матичен преку фонд, вака не ти значи ништо, не можеш нит упат нит ништо да земеш.

8. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.467
    Допаѓања:
    8.764
    Не не матичен најдов во маало ама за некои посериозни контроли прегледи ситуации не би одела кај неа. На испис на документите од Систина така ни го распределија докторов како матичен за тој еден месец што е бесплатен

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mellow

mellow Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2020
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    69
    Мајки што идете во Ремедика.

Колку е сега цената за преглед кај педијатар?

10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.188
    Допаѓања:
    102.308
    Јас не би одела во болница кај што секој пат различен доктор ќе го прегледува, повеќе би имала доверба во матичен. Со 2 деца досега Систина фала богу ја немам посетено, не сум имала потреба, сум имала одлично искуство и со Детска клиника за итни случаи, а и матичниот ни е одличен и он и другите доктори кај него.

На Hopeeee му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.801
    Допаѓања:
    12.322
    2200ден.

На mellow му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.282
    Допаѓања:
    2.814
    Не одиш кај различен доктор туку си закажуваш кај кој сакаш. И јас мојата ја носам кај матичен кога треба ама не сум нешто екстра задоволна па ја носам од раѓање кај истата докторка во Ремедика. До 6 месеци секој месец, сега на два.

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.188
    Допаѓања:
    102.308
    Аха, јас мислев кој ти се падне тој. Ок, тоа е подобро. Сепак не би носела пошто не ме чешаат 3-4000ки секој месец.

14. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Топ е Симонида. Достапна и на вибер кога и падна папчето рече испратк ми слика да видиме дали е добро. И се објаснува до детал. Има познавање не третира одма со антибиотици прво испитува.

15. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    1.778
    Допаѓања:
    10.455
    Муратовска е одлична, јас сум презадоволна. Знае како со бебиња, има однос, насмеана, позитивна, стручна. Немало прашање што не ни одговорила на мене и сопругот, со насмевка одговара а не ради реда. Детално ја прегледуваше малава секој преглед. Ние имаме матичен ама ако ми треба второ мислење кај неа ќе одиме дефинитивно.

16. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.943
    Допаѓања:
    26.245
    Мене ми беше Душко на пораѓај, па се префрлив кај Симонида. Симонида и Станка се супер за достапност и знаење. Мене двете деца ми ги водеше Симонида. И сега по потреба го носам кај неа бебето, а секако и на вибер ми одговара секогаш на прашања
    Не ти го распределиле, ве води докторот кој е на пораѓај. Јави се закажи преглед кај кого сакаш.
    Ист доктор ги води од раѓање до кога и да сакаш да одиш во Систина.

На AngelOfArh и Fenix05 им се допаѓа ова.
  17. Pham

Pham Активен член

Се зачлени на:
    30 април 2023
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    58
    Јас отидов во поликлиника Биотек (Капиштец) кај д-р Баевска и сум пре презадоволна.
    Нема гужва, преглед се закажува, може да се одбере за матичен.
    Кога правиме крвна слика она ни се јавува ако некој параметар не е во ред. Се полека убаво објаснува, дава насоки, извештај даваат испечатен + на маил. Достапна за секое прашање, разговор.... никогаш не брза - темелна максимално Презадоволна сум и криво ми е што уште на почетокот не отидовме таму. Најтопла препорака.

18. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.467
    Допаѓања:
    8.764
    Ау ич не го памтев од сала толку сум била во шок. Сега како кажа ми се врати неговиот глас кога праша има ли име :D

@Cherry blossom89 леле изумив на неа, на визити многу ми се допадна кога бев испаничена дека го разболев дека јас мртва болна бев на пораѓај

На KuklickaSk му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    1.778
    Допаѓања:
    10.455
    Мене уште од сала ми остави преубав впечаток. Одговара и на вибер, еднаш ја прашував за лицето на малава, веднаш ми одговори, така да за паничарки како тебе да знаеш достапна ќе ти биде :P :P

20. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.724
    Допаѓања:
    8.794
    Odi vo Sistina kaj Natalija Angelkova mislam deka se prezivase, detski nevrolog e, bas za vasiot problem. Najdobra e vo taa oblast.