Зависно од каде си. Во Букурешт е Билјана одлична, приватно во Ремедика кај д-р Живковиќ јас сум презадоволна
Uzas. I jas ne sum zadovolna od nego ic radi ova. Isto i mene mi ima napraveno. Pa jas sum taa sto treba da iskoci od negova orginacija zadovolna neli kako negov pacient, a ne on da izleze i da me ostavi vnatre. Baram i jas nov ama kade neznam.
I jas go delam istoto mislenje kako vas so soprugot za dr.Filev. Si zaminuvam nedorecena kako sekogas da ima nesto nedokazano. Posledno bese bolno maloto 15 meseci e, megu drugoto go prasav i za prooduvanje zagrziena sum deka ne odi,dobiv odgovor da ozdrave ke prooodi, i posle kaza zakazi si termin za zdravo dete. Razmisluvam za nov pedijatar... Jas sum zadovolna privatno od dr.Zivkovic vo Remedika.
Kazete mi pedijatar dobar privatno za eden pregled mi e nasiov pedijatar na kraj na mesec ima slobodno sakam da mi go dzirnat porano da mi predlozite? Nie sme od gjorce tuka negdw vlae karpos
Zdravo majki, Dali nekoja ima iskustvo so dr.Ljupco Nikolovski Pzu Merkur za maticen pedijatar ima otvoreno ordinacija vo poliklinika Jane Sandanski?
+ @TheSecret Паскалов е исклучително добар дијагностичар и педијатар, но нема никаква обврска да не смирува нас мајките и да троши дополнително енергија.Си има психијатри и психолози за тоа “смирување“. Исто размислете,кога влегувате на преглед, што би очекувале ко дијагноза да ви каже? Најчесто е пролазно кај децата, и се остава сами да се изборат...Се следат,па дури и секој ден ако треба се носат на преслушување за да не спуштат надоле. И тука е педијатарот, за да процени дали тргнало надоле,или од нос се слива и слично... Ако тече нос-солен спреј.Нема потреба од инхалации со кортико.Ак е бактериско,секад дава антибиотик. Што друго би кажал??ренген,ехо...????
Moze e dobar ama daleku od profesionalen spored takviot odnos. Bebe ne se ostava taka nisto ne e. Eve nie so golemiot zavrsivme dva meseca vo bolnica od negovoto nisto ne e. I nemoze nikoj da me ubedi deka ako mu dadese terapija na vreme mesto da ne matka ke vidime vo vtornik, pa ke vidime vo petok ke odlucime sto ke pravime nemase da stigneme do tamu, pa i na kraj so operacija da zavrsime. Za mene Paskalov ne e profesionalen.
Da prasam. Mi treba nekoj dobar lekar za refluks kaj bebe, ama stvarno dobar dijagnosticar zosto se vleceme so meseci so toj problem i veke ni pravi problemi. Nekoja preporaka, moze privatno drzavno nema vrska samo da e dobar?
Зошто мислиш дека за растечен нос нема потреба од инхалации со кортико? Еве на пример, моето бебе е подолг период со растечен нос. Прво чистев со солен раствор,откако не помогна вклучивме и тобрекс капки. Ни тоа не помогна, а се влоши состојбата,почна да кашла и да качува тт. Докторката ми рече да му правам инхалации со кортаир,а бидејќи му се затнува носето да прскам и оперил п. Вклучи и витамин ц капки,а по потреба ако е многу густ шлаемот да му дадам и салбутамол сируп. Ми даде совет и за тоалета на нос и внесување течности. Ако продолжи тт ќе правиме крвна слика и дури тогаш ако има потреба ќе прима антибиотик, зошто можно е да спушти на плуќа. Не ми затвори врата пред нос да ми каже дека ништо не му е,напротив дава се од себе да му помогне што побрзо да ја надмине состојбата. Често читам критики за Паскалов,ама и секогаш има фанови што одма скокаат и го бранат. Изгледа не сте имале мака со децата,па затоа ви е добар.
Веќе сте почнале со антибиотик локално-торбекс. Паскалов не сум му фан,и ниеден доктор нема од мене 100%доверба од проста причина што грешат и он.Да не грешат секад е финтата.А ние ко мјки,ако гледаме дека не иде нешто,ќе си бараме чарето. Но стапив во одбрана во делот каде што ние ко мајки често сме вознемирени дури и детео кога е во не толку сериозна форма на вирус. Има мн доктори што и муабет ќе ти направат,и на бебе ќе му се лигават-за на крај да ти утнат све. Пс- професионалноста на Паскалов е потврдена од мн повозрасни педијатри(др.фидановски-систина,Др.Розита кацарска-детски кардиолог клиника,Др Мери-ОРЛ,од систина докторка повозрасна уролог...ова мое искуство со сите што ги набројав). Е сеа ти ако не си задоволна и бараш друго,ок..ништо страшно Ќе си најдеш др.доктор.
И после се чудите оти децата често се разболувале. Инхалации со кортико за растечен нос, без сериозна индикација за истото? Па секаде на друго место ќе ви дадат само солен раствор или спреј за нос, некаде ни тоа, инхалации нема во домашни услови. Исто ко со антибиотиците, кренало температура, оп антибиотик за секој случај, па сега ниеден антибиотик не делува кога е навистина потребно. Кортикостероидите оставаат последици, за жал. Треба да се мисли долгорочно, исто како за антибиотиците. Е за нив не мислеле, така и за кортикото не мислат. После ќе се чудиме на новите генерации деца со обезност, нарушени хормони, неправилен развој и никаков имунитет. П.С. не го знам Паскалов, ниту сум носела деца кај него.
Детето има многу секрет, жолт, густ, леплив веќе подолго време. Кашла и има температура. Не е дека само мрсулите се симптом. Педијатар според наод на слушалка очекува дека е можно да спушти ако не спречиме. Пробано е и со солен раствор и со спреј од оригано и со локален антибиотик. Што е подобро според тебе, 5 дена инхалации со кортико или 10 дена антибиотик?
Spored tebe voopsto ne se potrebni lekovi vo svetov, cesto te citam antibiotici ne ,inhalacii ne, ne neznam sto. Kazi mi kako lecis dete? Eve bas me interesira so caj li? Prasuvam zosto moive ako ne se spreci na vremeso terapija rastecen nos koj trae i dve nedeli pa stanuvaat zolti zeleni jer bakterija odma faka vo skolo pa taa bakterija so sekretot od nos mu ide vo sredno uvo, go boli i mu namaluva sluh. Ama ne nie ke lecime so cajce i vit c jer antibiotici se stetni Ili pak ke cekame da spusti pa togas poloso. Ti se molam, edno e teorija tuka da pisuvas drugo e praksa i licno iskustvo. Ima deca sto se razboluvaat poseriozno, ima deca so hronicni infekcii koj sto roditelot si znae uste odma po simptomite sto treba da napravi. Lekar dve minuti ke ti go vidi deteto i misli deka znae sto e najdobro za nego aha da, a majkata sto e 24/7 so nego i znae kako i dise deteto i dali vlakno mu fali ili ne nisto neznae. Abe nisto ne mu e pa za edna nedela bolnica. Aj ti se molam. Lesno e gatalec da zbori, prasaj patalec.