Педијатар

Дискусија во 'Бебе' започната од lina-kalina, 22 август 2015.

1. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.729
    Допаѓања:
    8.936
    Јас од Козле не сум баш задволона. Два пати ми се паѓаат специјализанти кои се вежбаат на нас и ми утињаат терапија.

2. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.973
    Допаѓања:
    9.294
    Na kakvo mleko e? Dali povraka posle mleko? Moeto isto od ragjanje so meseci bese so pun nos. Isto setavme po lekari, ist odgovor dobivavme. Posle dva tri meseci izleze deka ima t.n tivok refluks i od toa nosot e pun, zatnat. Tivok znaci deka ne e standarden refluks da povraka, tuku deka toa mleko sto se vraka nazad mesto da go povrati niz usta ide vo drugi patista nagore kako nos. Zatoa i tesko e da se prepoznae na prv pogled. Znaci mlekoto od zeludnik se vraka nazad niz hranoprovod i nekogas izlaga niz usta (bljuckanje, povrakanje), a bidejki e mal organizam i mnogu se blisku usta nos kanalite del ili celo od toa vrateno mleko ide vo nos. Celo vreme cistev nos, vadev sekret, sekretot bel, mleko. Ni dadoa antirefluks mleko i posle nedela od koga go pocnavme problemot so nosot se resi fala Bogu. Sekako ne samo so mlekoto koe bese klucno tuku i so primena na antirefluks merki kako dolgo drzenje ispraveno posle cicanje, obavezno zdriganje, spienje na zakoseno dusece i porano pocnuvanje so cvrsta hrana. Doprva koga i ke se vertikalizira bebeto uste polesno e zosto nema da ima potreba da se drzi saat vreme posle obrok ispraveno zosto veke samo si sedi ili stoi.
    Jas mnogu doktori konsultirav na ovaa tema i kako odgovor dobivi deka tiebebinja se skloni kon bronhiti ili vospaluvanje na uvo radi mlekoto sto se vraka nagore od zeludnik nekogas moze i da go aspirira ili pak zosto se blisku i evstahievite tubi od srednoto uvo da otide tamu. Bakterija vo nos tolku dolgo vreme, dva meseci, ne veruvam deka ja ima. Imam iskustvo so golemiot so tie pusti bakterii vo nos i toa mnogu i znam deka se razmnozuvaat vo vlazna sredina, kako na primer pun nos od refluksot kako sto objasniv pogore. Mozes da se konsultiras so lekar za ova, pa i probajte nekoe vreme antirefluks formula ke vidis kako ke bide.

На Evangeliaa22 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.223
    Допаѓања:
    27.813
    Не само за тебе, за сите. Маст во нос не се става. Да била за во нос ќе пишувало на неа да се става во нос. Ја чисти локално бактеријата, а ја спушта надоле и бронхит. И јас се имам зезнато со маст што само кај нас ги даваат за во нос. Бактерија со клиничка слика се лечи со класичен антибиотик

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. flow30

flow30 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2020
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    61
    Препорака за педијатар во Ченто и околина, прво дете ми е ми треба совет, фала Ви☺️

5. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.797
    Допаѓања:
    21.433
    Во поликлиника во Ѓорче, има скоро нова ординација за педијатар. Дали некоја од таа близина носи бебе таму или пак е запознаена околу др што е таму?
    Ви благодарам однапред.

6. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.347
    Другарка се породи март го носи малото кај Радица во Ѓорче на паркингот одма до Зегин многу е задоволна

7. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.797
    Допаѓања:
    21.433
    Ја знам Радица. И снаа ми го носи таму. Ама она мислам кај и да е, дека во пензија ќе иде. Не дека не е добра, ама сакав и некое мислење за другава ако има некој.

8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.171
    Допаѓања:
    107.258
    Ливринска или така нешто беше. Викаат задоволни биле.

На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.
  9. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.797
    Допаѓања:
    21.433
    Оваа новата што е во поликлиника?
    А позади Радица, уште еден педијатар има или ортопед некој беше?

10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.171
    Допаѓања:
    107.258
    Има на исто место се 3ца доктори, Зотовска, Маџовска и уште една, плус во поликлиниката е оваа новава. Али таква гужва е, Паскалов е мало дете со гужвите за овие. Кога и да поминам а работат таму е гужва. А кај оваа во поликлиника гледам новороденчиња носат. Јас не би во поликлиника со катарљарда болни да носам новороденче за мерење само.

11. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.797
    Допаѓања:
    21.433
    Ај давај совет за каде да најдам добар педијатар во наше место?

12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.171
    Допаѓања:
    107.258
    Уф не сум паметна. Ама ако го избегаваш Паскалов види во Букурешт Биљана мислам беше. Не гледај да е блиску тука, гледај да е асален.

На KuklickaSk му/ѝ се допаѓа ова.
  13. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.797
    Допаѓања:
    21.433
    Не не го избегавам, не го ни знам. Имам читано де за него, ама да , гледам асален да е пред се. Па и Букурешт не е далеку.

14. Roxy1991

Roxy1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2019
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    149
    Majki morav da pisam tuka oti mi treba iten sovet. Malata mi e 10 meseci vise nafrlana e dve nedeli na nozite ni pominaa poveketo na racinjata ne. So use ne probav maticnata ne kremi, surup za alergija nisto ne pomogna. Ni pisaa uput za vo Kozle nekoj da kaze iskustvo so vakvi bruncinja. I nekoj dobrar pedijatar ili dermatolog vise nz kaj da se upatam.

Прикачени фајлови:

15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Да не имаше некој вирус скоро закачено? Комшиче едно фати вирус од некои деца што иделе во градинка и цел беше исфрлен 2 дена со темп и му поминало ама рекоа дека е од вирусот.

Да не од некоја храна или од адитиви за да стојат сеуште? Пробај и да не ја бањаш секој ден да видиш дали ќе се повлечат побрзо.

16. Roxy1991

Roxy1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2019
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    149
    Pa da pogolemkoto detence mi e tri godini i odi.vo gradinka i ona imase skoro bakterija. Niti surup za alergija pomogna niti nisto

17. I shto sega

I shto sega Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2022
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    54
    Предлог за добар педијатар во Волково или Орман

18. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.428
    Допаѓања:
    7.977
    Бројче од др. Сања со Емел што работи да не има некој?

19. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.190
    Допаѓања:
    5.744
    076260907
    Повели

На Калатеа му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Evangeliaa22

Evangeliaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    976
    Допаѓања:
    1.057
    Некој да има искуство со Сања Цилевска- Младеновска од Букурешт?