Ова го видов на facebook страната https://www.facebook.com/profile.php?id=100064291929262&mibextid=JRoKGi
Ние сме речиси два месеци со кашлица која премина во бронхитис. Крвната слика е уредна, брисеви чисти, сатурација добра, ренген со многу слаби знаци на бронхит. Вчера бевме во Козле ни рекоа да продолжиме со инхалации и антибиотик и во септември да одиме преку Мој Термин на понатамошни испитувања. Сакам да ми препорачате добар педијатар во Козле кај кого да бараме термин
Ние да. Достапен, убаво објаснува, детален. Од Државна болница кога се породив добив препораки за него, таму уште го зборат за врвен неонатолог.
И рековме на докторката во козле рече апсолутно немало потреба тоа биле “нови моди” на модерниве генерации
Od maticen upat zemi. Nie posleden pat koga pravevme nemase reagensi nikade pa si napravivme privatno vo Avicena ne ti treba nikakov upat za tamu. Inace Kozle ne e kako sto bese porano ne bi odela jas tamu pogotovo ne na dezuren kade sto specijalizant gresna dijagnoza ke ti dade.
Никогаш скоро нема реагенси за пнеумослајд на државно, кој знае што прават. Околу 2500 ден е во Авицена.
Imase pred nekolku godini na mikrobiologija na klinika ama posledno vreme nema, koj gi znae. Vo Avicena e 2850 i rezultati istiot ili drugiot den imas na mejl, taka da ne ti se isplati da matkas dete na klinika pa da se vrakas posle dva dena za rezultati, baska upati da zimas....
Kuti ne mi kazuvaj za peivatno. Loso iskustvo imam so drzavnive i za mene i za dete posebno ako nemas vrski... Sistina ja napunivme mislam deka edini spas ni e privatno zdravstveno sea toa razgleduvam da zemam, ama poveketo povrat pravat samo za urgentni sostojbi vaka za kontrola pregled ako odneses na privatno ne vrakaat ..
Мајки од аеродром со дечиња во државна градинка, дали матичните педијатри ви го пополнија листот со вакцини за упис?