Od site tamu najdobar e Viktor. Neznam dali primaat novi maticni deca javi se prasaj. Nema vrska kaj koj e zavedeno deteto tamu, koj se padne na smena tamu odis. Jas sekogas se javuvam da prasam Viktor koja smena e i odam samo kaj nego.
Извини што враќам покасно, сабајлево зборев со неа и не ми кажа ништо за одење во друга ординација. А сега ја прашав дали примаат пациенти, па ќе ти пишам ко ќе ми врати.
Па и јас сакам само Виктор, видов на сајтот дека има да си закажеш. Ваљда ако закажам термин кај Виктор он ќе ми го прегледа детето. Утре секако ќе ѕвонам, па ќе видам дали примаат пациенти.
А кога се враќа на работа дали дозна? Некако и тоа ми е битно. Јас конкретно неа ја сакам за педијатар. Ама ова што се измотаваат со информации не ми се допаѓа. Искрено, ако оди некаде на друго место, би ја барала пак за доктор.
И тоа ја прашав. И мене ми е битно, да оди некаде и ние со неа ќе одиме Фамилијарна матична ни е 3та година веќе, си ја засакав дури
Tie termini se samo za zdravi bebinja/deca koi odat na mesecna kontorla, merenje i slicno. Ama se za maticni pacienti. Za bolni deca nema termini da zakazes odis i cekas red. Najubavo e da si otides tamu ili da se javis da prasas prvo dali primaat novi ako primaat ke si prasas koja smena e Viktor toj den i ke otides.
Мене сега секако ми е побитно за бебево, мерења, следење развој, така што ми одговара ова со термините. За поголемото, секако ќе биде со јавување. Фала ти на одговорот, утре ќе им ѕвонам, па ќе си видам како понатаму.
Супер е инфово, се надевам ќе се најде на некоја мајка, сега ѕвонев не примаат нови пациенти Не ми се верува дека морам да барам пак педијатар со толку мало бебе кога ми е најбитно мерење и следење. Наводно Благородна ќе се вратела на крај од месецов, ама толку шупливо ми делува ова, а и секако не ми одговара.
За рутински прегледи Виктор не ти е нешто посебно, мене за рутински прегледи Сандра ми беше најзаинтересирана. Мада кога стагниравме со килажа и Виктор се засекира, од сите 4ца Виктор и Сандра се најдобри.
Тие што сте кај Драгана Емел, како пратите кој ден која смена е и до колку? Вчера беше до 15, денес до 13, утре кај да видам до кога е?
Zdravo majki. Koga pocnavte da gi nosite bebinjata na pedijatar? Mene mi rekoa koga ke napolni 1 mesec da go nosam, no se prasuvam dali treba sepak porano?
Па околу 150 гр неделно мислам е отприлика. Идеално повеќе. Ама зависи лактација како е воспоставена на почеток сте уште.
Првиот месец секоја недела додека не наполни полн 1 месец. Го следат секоја недела како качува килажа. После на 1 месец.