Колку плаќате семејно приватно здравствено, дали ми се исплати повеќе бебето индивидуално да го осигурам или семеен пакет. Препорака и за компанија, Сава, Триглав, Еуролинк?
Здраво мајки дали др. Филев сеуште прима матични пациенти и колку време се чека за преглед кај докторот?
Вклучува скоро сите прегледи што се потребни, околу 1300 доаѓа месечно. Јас го имам пријавено преку фирма, затоа подобро види во Уника директно што ќе ти дадат понуда
Majki da mi preporacate dobar pedijatar sistina za 4 ipol mesecno bebence hrcime so noseto tuka vo nasiot grad ne mozeme kaj nikoj pedijatar care da najdeme ne sme od skopje..pa sakav da go nosam sistina kaj dobar pedijatar falavi mnogu
За носе затнато немаш потреба да носиш дете во Систина, прскај Океан спрејче, го има во Зегин, влечи секрет и тоа е тоа. Знам дека не ти е тоа прашањето ама стварно нема потреба да дадеш 4-5000ден за затнато носе во Систина.
Prskam da i sprejce po preporaka od pedijatar stavavme i mast isto pievme i antibiotic nisto ne pomaga vleceme so nosko nema sekret vekje 2 meseci sme taka pa rekov da vidam mozebi ima nekoj podobar pedijatar
Aко ти се даваат толку пари за секрет само, дај, тоа е. Кај бебиња е нормално, носињата им се мали, нон стоп ќе имаат секрет. Види да не ти е многу сув воздухот дома, да не имаш влага, да не е претопло... Не е се за на лекар.
I na toa pripazuvam da pravam i inhalacija problemot ni e sto radi toa hrcenje ne ni davaat vakcini da primime bebe e 4 ipol meseci samo edna imame primeno rota...sekako mn pari e eden pregled ama koga imas maka pa neznam vekje sto bi pomognalo
Оди, што да ти кажам, јас стварно мислам дека не е нешто опасно, ама доктор штом вика дека не смее вакцини тоа е. Ако кс е ок, не знам што е проблемот.
Pravevme krvna slika se e vo red osven leukociti pokaceni i toa sto hrci ne davaat vakcina pa toa i nie mislime se e ok se pravime a bebe pak hrci