1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Педијатар

Дискусија во 'Бебе' започната од lina-kalina, 22 август 2015.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.163
    Допаѓања:
    102.116
    Докторите знаат нешто, барајте одговор, на крај ете идете и на приватно, можеби има нешто.

На Lucky4 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. lala15

lala15 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    172
    Брисеви имате направено? Ако има некоја бактерија може да се покачени леукоцитите

3. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.903
    Допаѓања:
    3.804
    Odi na ORL sin mi e pogolem ama problemot so zatnat nos orl mu go resi. Nemoj da mislis deka se posebni pedijatrite na privatno ( dve deca rodiv vo sistina i od iskusrvo govoram) za se sto treba kaj maticna idam i kaj otoringolaringolog.
    Ispod 9000 nema da iskocis od tamu so se ispiruvanja, za eden obicen pregled ke ti zemat 4000 min. Cenite im se vo vis otideni.

4. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.663
    Допаѓања:
    6.424
    Јас сакав само бебето ми рекоа не можело, мора и родителите. Триглав не ти препорачувам нас скоро ништо не ни рефундираа, се вртеа некои филмови. Со други немам искуство.

На Mydla му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.172
    Допаѓања:
    7.275
    Извини, не те разбрав. Индивидуално или преку фирма го имаш пријавено детето? Се јавуваш пример кога си 9ти месец, или после раѓање?

6. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    1.520
    Јас имам приватно здравствено преку фирма. Преку истото го пријавив и детето откако се роди.
    Инаку имаш фамилијарни пакети преку Уника можеш да разгледаш. Не можам да ти кажам подетално индивидуално како идат, тоа најдобро е брокер да ти каже, но можам да кажам дека сите прегледи ни биле рефундирани и покриени до сега. Не сме имале никаков проблем

На LadyR му/ѝ се допаѓа ова.
  7. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.172
    Допаѓања:
    7.275
    Фала ти на информацијата. Маж ми преку фирма е кај друга компанија, Winner.
    Ама ќе прашам како оди за јас и бебето да сме преку Уника. Не ми се допаѓа како оди цел процес преку Winner, не сакам да се осигуриме и ние таму.

8. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.391
    Допаѓања:
    16.674
    Имам слушнато дека приватно осигурување, не покрива прегледи на бебе до 1 година.
    Дали некоја има за бебе приватно и да носела и да и се рефундираат средствата? И преку кое осигурување ?

9. marija305

marija305 Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.149
    Допаѓања:
    7.983
    Надица Бојковска.

10. marija305

marija305 Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.149
    Допаѓања:
    7.983
    Ние сме преку триглав, откако е роден син ми е осигуран. Само првите два месеци не рефундираа откако го осигуравме, потоа немавме проблем.

11. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.391
    Допаѓања:
    16.674
    Само бебе е осигурано или и вие? Дали рефундираат било какви прегледи или одредени само? Која е цената месечно?

12. marija305

marija305 Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.149
    Допаѓања:
    7.983
    Комплет сите сме, преку маж ми од фирма. Годишно за малиот 6000 плаќаме, до сега се ни рефундирале. Можеш да се јавиш и да прашаш, да ти пратат скрипта, за што рефундираат и до која сума.

На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.
  13. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.391
    Допаѓања:
    16.674
    И од кај мм на работа се преку триглав. Ќе му кажам да земе понуда да видам.
    Фала ти.

На marija305 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.202
    Допаѓања:
    7.234
    Ја многу триглав не ти препорачувам. Јас сум на работа преку Триглав, и во мај не сакаа да ми рефундираат инфузија ид Систина 8500 значи, бидејќи била заради бременоста, а буквално пишуваше дневна болница заради тровање.. и три пати ме одбија со причина дека е заради бременоста. Тогаш не ми важеше во бременост, и се вадеа на тоа, а стварно врска немаше. И здравје да се роди ќере, ќе гледам да ја осигурам преку други. Иначе баш коа разговаравме со тој што им е брокер, као кажуваше демек највеќе биле во минус од осигурање на деца пошо дете како дете лесно настинува, разболува. Па со тоа и сфаќам дека ништо чудно да измислуваат само за да не рефундираат.

На LaBella, marrisa и BellaBibi им се допаѓа ова.
  15. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.391
    Допаѓања:
    16.674
    Е баш поради ова што ти кажал брокерот, демек за бебиња не рефундирале, бидејќи сите ги носеле на прегледи приватно. И затоа барав кој сигурно имал позитивно искуство.

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.202
    Допаѓања:
    7.234
    Затоа и ти пишав, дека според муабетов може и да не рефундираат, да си наоѓаат изговори. За да не се зезнеш.

На marrisa и BellaBibi им се допаѓа ова.
  17. Lucky4

Lucky4 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2018
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    199
    Fala
    Fala mnogu

18. marrisa

marrisa Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2024
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    560
    Имам пишано во некоја од темите, Триглав не сакаа да ми рефундираат дека отидов на дежурен приватно дека ми беше ладна ногата и ми се укочи. Немало потреба, пресмешно.. јас мислев удар добивам. Перенде ги направив, што не ти им изнапишав и на крај ми ги вратија парите. Таа на телефон беше ужасно дрска. Од тогаш им немам купено ни патничко, а нонстоп преку нив земав.
    Сменив фирма, моментално преку Кроациа сме немаме проблем.
    Не сум прашала сеуште за малово искрено. Не знам како е за него.

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.202
    Допаѓања:
    7.234
    Исто… 8500 денари… тровање.. не не нивните доктори одлучиле дека ми е од бременоста.. а Бојаџиев у Систина што ме гледаше физички, он измислува.. страшно. И после си реков абе 500 денари да се има да поднесам да ги рефундирам… безобразни многу.

На marrisa му/ѝ се допаѓа ова.
  20. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.663
    Допаѓања:
    6.424
    И кај мене слично беше со Триглав демек детево повеќе пати имало горно респираторни инфекции. Исто и за мене за операција за колено од повреда не ми уважија, ми копаа некои извештаи од 2015та година.

На marrisa и BellaBibi им се допаѓа ова.