1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Педијатар

Дискусија во 'Бебе' започната од lina-kalina, 22 август 2015.

1. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.680
    Допаѓања:
    8.629
    Dobra e Sandra, i Viktor e super tamu, samo oni dvajca kaj Paskalov vredat. Ama ne primaat novi pacienti mislam, sepak javi se prasaj.

На LiquidLuna му/ѝ се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.163
    Допаѓања:
    102.116

3. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.217
    Допаѓања:
    7.945
    Најбоље е Сандра. Синко само кај нејзе го носам. Ѕверката кога е болна исто. Виктор не е достапен многу многу вон работно време, заборава пациенти, она е топ.
    Денес бевме на мерење кај нејзе, цар е жената.

4. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.680
    Допаѓања:
    8.629
    Dostapen e...mene sekogas mi odgovaral duri i vo vikendi se javuvam. Sekogas bil fer. Dodusa veke ne znae moze i zatoa... Ednas dva pati bevme kaj Sandra koga ne bil na rab Viktor i ok mi se vide mada i jas znaev sto mu e ona samo mi potvrdi, poveke iskustvo nemam kaj nea. A za Viktor samo pofalni zborovi. Kaj drugite dvajca ne odamod pricina sto edniot vika nisto ne e a e ili ke ne prati nekoe cklj ispituvanje bezveve da pravime i na kraj ke rece ete gledas nisto ne e :^) a drugata true so antibiotici za sekoj slucaj, mada ok fala i radi nea imam zaliha na antb koi veke se deficitarni :rofl:

5. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.217
    Допаѓања:
    7.945
    Идев и јас кај Виктор, дур не ме забораи два пати со бебето и не ми закажа термини што ми ги откажа и дур не ме забораи да ми се јави за кој антиб да и го давам на големата, после 3 пати пишувања на вибер и 2 јавувувања во ординација.
    Сандра за се ми е топ и си го фати редот со бебе сега убаво.
    За Ѓорѓи и Кате се согласувам до збор.

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  6. LiquidLuna

LiquidLuna Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.902
    Допаѓања:
    20.118
    Детуле префрлено кај Сандра, ко за прв впечаток - одлична.

На Tea SK и TheSecret им се допаѓа ова.
  7. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.921
    Допаѓања:
    26.148
    Покрива и бебе до 1 година. Осигурени преку Креација.
    Симонида или Станка

Прима пациенти?

8. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.921
    Допаѓања:
    26.148
    Сакам да напишам за Филев зошто јас не само што го препорачав на блиски, туку и тука на форумот ја бранев неговата стручност.

Да, стручен е, ама буквално не се замара. Посебно не се замара со болни деца. Си закажува здрави бебиња за преглед, ако си со болно дете пак ќе мора да закаже, и ако нема место во денот нема ни да прегледа.

На дете со потврдена стреп во грло и симптоми, ми кажа лабаво 'ништо не му е, не мора антибиотик, нека прска спреј'. Стрептокока А во грло и во теорија и во пракса секогаш се лечи со антибиотик. Посебно кај дете кое се жали на силна болка во грло, одбива да пие и да јаде, има к.слика која укажува на бактериска инфекција и кое буквално во 5 години има 5 пати пиено антибиотик. Никогаш, ама никогаш не барам антибиотик без потреба. Пред некој месец за истото дете кое кашлаше 2 месеци постојано ми кажа дека ете така си кашлал, ама општо бил добар. Кашлаше инаку 2 пати во ден до повраќање. Го излегов носејќи го на приватно каде му е дадена терапија за алергија.

Врв на сѐ е малото дете од 14 месеци кое со температура и кашлица не го прими зошто било петок и си одел во 2, а се било букирано , за во понеделник да ми каже дојди во вторник. Дете/бебе со 39 темп, кашлица и мајка која го слуша дека 'шкрипи' остава да чека 5 дена. Јас го однесов на приватно уште во петокот, излезе дека има 3 бактерии, не е една, има спуштено на плуќа, и има воспалено уво. Одма го стави докторката на силен антибиотик и сега е добар. Знаете што ќе се случеше да чекав? Ќе завршев во болница.
    На своја рака во сите случаи си го излечив детето, зошто прво имам познавање основно од болестите и знам како да постапам, второ имам приватно здравствено и трето имам доктор специјалист во најблиска фамилија. Тешко на тој што ќе се потпре само на неговите совети 'не му е ништо'. После ги хоспитализирале со пневмонија. Не знам што е со матичниве, ама коментар и на докторите од Козле е дека не ги следат добро децата.

На Лалина, Spidy, Kika235 и 5 други им се допаѓа ова.
  9. LiquidLuna

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.902
    Допаѓања:
    20.118
    Не
    Ние се префрливме со врски од кај претходната докторка

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    2.757
    Допаѓања:
    3.765
    Муратовска, Демирџиева

11. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    2.757
    Допаѓања:
    3.765
    4900 е моментално

12. Dijana p

Dijana p Нов член

Се зачлени на:
    20 јуни 2024
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Zdravo mi treba preporaka za dobar strucen pedijatar vo Gjorce, karpos ili centar. Blagodaram

13. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.680
    Допаѓања:
    8.629
    Poliklinika Bukurest Zlatka Rufcevska

На Dijana p му/ѝ се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.163
    Допаѓања:
    102.116
    Ќе се гледаме сеа таму, ако ја препознаам ѕверка ќе ја закачнам да знаеш. Вчера топтан сите и се бувнавме, се опуштивме таму, моево мало ептен е другар со неа.

15. LiquidLuna

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.902
    Допаѓања:
    20.118
    Сме се промашиле вчера. Не да ја закачнеш, можеш и дома да ја носиш ти па :D Глава сечам дека ќе си оди со тебе ич без проблем

Абе, кај се паркирате? @Tea SK
    Вртевме кругови вчера , се напнав малку |(

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.163
    Допаѓања:
    102.116
    На земјениот кај студентскиот или позади кај пазарчето.

17. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.217
    Допаѓања:
    7.945
    Најчесто во тоа каловите кај Гоце студентскиот или кај Кит Го ако најдам асално место.

18. Kika235

Kika235 Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2022
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    20
    Se soglasuvam potpolno so vaseto mislenje.Bebe so 39.5tt koja ne se spusta 3 dena vo Petok se javuvam, ne me prima mi vika samo ladi go , mi zakazuva za Ponedelnik termin vo 13h, si go odnesovme vecerta na Detska klinika.
    Onie majki sto go preporacuvaat po grupi na FB kako najdobar ne mi se jasni.

На KuklickaSk и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  19. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.680
    Допаѓања:
    8.629
    Kako se so smena nedelava da ne znaes?

20. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.921
    Допаѓања:
    26.148
    Мене ова од такт ме вади. Болно дете мора да прегледа, па макар и да чекале ред.
    За големиот кога отидов се изнервира зошто сум направила сама брис, па кога му кажав дека ми препорачаа од Козле ми кажа 'де бе толку беше лошо да мора во Козле да го носиш'. Нејсе, барам друг педијатар во Аеродром. За да ми мери бебе 1 во три месеци, можам и сама да го измерам.

На Mumoftwo30 и Kika235 им се допаѓа ова.